Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

- Koud roken

Koud roken


Koud roken is moeilijker dan warm roken. De temperatuur ligt -afhankelijk van wat je rookt en het gewenste resultaat- ergens tussen de 10 en 25 grC. Het roken kan van 4 uur tot 4 dagen duren. Aldie tijd moet je de temperatuur in de gaten houden en zorgen dat de rook goed blijft! Het resultaat is wel lang houdbaar.

Of voedsel genoeg is gerookt is te bepalen door het gewicht: je moet het verse voedsel vóór het pekelen wegen en na het roken. Vis verliest in het proces 13 tot 20% aan gewicht. Bij vlees en gevogelte kan het oplopen tot 25%.

Er zijn 4 opties om koud te kunnen roken.

Manier 1: Koudrookblokjes

Deze manier van koudroken gebeurd met koudrookblokjes in combinatie met rookmot. Door 2 van deze blokjes aan te steken met rondom rookmot wordt er koud gerookt. De blokjes zorgen ervoor dat de temperatuur onder de 30 graden blijft.

koudrookblokjes.jpg

 

 

Manier 2: Cold Smoke Adapter

Dit apparaatje van 40x40x15mm zet u in het stook gedeelte van uw kast. Door middel van de meegeleverde waxinelichtje en rookmot ( 300 gram ) kunt u koudroken. Het waxinelichtje steekt u aan, de open stukken vult u met rookmot en u zet het apparaatje in het stookgedeelte van uw rookoven. De temperatuur blijft onder de 27 graden.

coldsmokegenerator.jpg

We hebben nu ook een aanbieding van de ColdSmokeBox-set. Kijk hier voor informatie

Manier 3: Koudsmoker geschikt voor meerdere rookovens

Deze ``kast`` wordt naast uw eigen rookoven gezet. Het is de bedoeling dat u in deze kleinere kast gaat stoken dmv elektrisch of gas. Er wordt een flexibele buis meegeleverd met een diameter van 100mm die op de kleinere kast wordt aangesloten. Het andere uiteinde komt vervolgens in de opening waar normaal gesproken uw stookgedeelte zich bevind. Door de flexibele buis wordt de temperatuur naar beneden gebracht. Deze temperatuur zal maximaal 30 graden zijn.

koudroker.jpg

Manier 4: Koudrookpakket

Dit pakket  zet u in het stook gedeelte van uw rookkast. Door middel van de meegeleverde koudrookblokjes, het smeulschaaltje en rookmot ( 500 gram ) kunt je koudroken. Het koudrookblokje steek je aan, de open stukken vul je met rookmot en je zet het smeulschaaltje in het stookgedeelte van uw rookoven. De temperatuur blijft beneden de 27 graden en smeult ongeveer 5 uur.

Koudrookpakket

 

www.rookovens-online.nl

Gastenboek

  • 03-11-2014 - Hallo beste lezers van dit gastenboek, ik heb voor het...  lees meer
  • 31-10-2014 - Goede produkten en een zeer uitgebreid assortiment. Snelle en betrouwbare...  lees meer
  • 27-10-2014 - Hallo. Heb zondag voor het eerst mijn smoker xl gebruikt....  lees meer
Plaats een bericht
Onze service

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanbieding

rooster verwijderaar € 25,00 € 21,50