- Worst roken

worst roken

er zijn zoveel recepten hiervoor, dat er zelfs nauwelijks een indeling te maken is. Wat onderscheidend zou kunnen zijn is de smaak en ingrediënten. Knoflook- of paprikaworst, smaakt anders dan metworst, of braadworst, enz...

Om je een idee te geven hier een recept van de Frankfurter worstjes. De
hoeveelheden moet je evt. omrekenen naar wat gewenst is.

- 4 kg. varkenspoostjes gewassen
- 1 kg. varkensspek van de rug (in kleine blokjes)
- 300 - 400 ml. water
- zout (mengsel van 125 Gr Keukenzout en 5 Gr Natriumnitraat alles goed
  vermengd)
- 15 gr. gemalen witte peper
- 2,5 gr. gemalen nootmuskaat
- 50 gr. fijngewreven knoflook
- darmen, of kunstdarmen om te vullen

1 Kg varkenspoten malen in de vleesmolen door de 3 mm plaat. Water en zout toevoegen en doorroeren. De rest van de poten malen met de vleesmolen door 5 mm.

In een teil spek toevoegen, gemalen varkenspoten, zoutmengsel, kruiden en knoflook. Alles heel goed door elkaar roeren. Het hele mengsel 24 uur op een koude plaats laten rusten.

Vervolgens weer het geheel goed roeren en met de machine in de darmen stoppen. Om de 20 cm de worst afbinden. De worsten hangen we aa een ronde stok en laten ze 6 tot 8 uur in de warme rook (ongeveer 30 graden) roken.

Na het roken de worsten enkele dagen laten rijpen.

Eet smakelijk...

www.rookovens-online.nl





Gastenboek
L.S Thx voor de perfecte levering van de roosters. Ben zelf ... lees meer >>
20-04-2014

Beste Eerst en vooral willen we de verkoper van rookovens.com ... lees meer >>
16-04-2014

Hartelijk dank voor de snelle levering van de houtmot. Goede ... lees meer >>
11-04-2014

Plaats een bericht >>

Nieuwsbrief
Meld u aan voor onze nieuwsbrief:

Aanbieding

Rookoven temperatuurmeter t.b.v. Genova, Palma en Verbania


21,50

nu
€ 18 50

Rookoven temperatuurmeter t.b.v. Genova, Palma en Verbania