Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

- Worst roken

worst roken

er zijn zoveel recepten hiervoor, dat er zelfs nauwelijks een indeling te maken is. Wat onderscheidend zou kunnen zijn is de smaak en ingrediënten. Knoflook- of paprikaworst, smaakt anders dan metworst, of braadworst, enz...

Om je een idee te geven hier een recept van de Frankfurter worstjes. De
hoeveelheden moet je evt. omrekenen naar wat gewenst is.

- 4 kg. varkenspoostjes gewassen
- 1 kg. varkensspek van de rug (in kleine blokjes)
- 300 - 400 ml. water
- zout (mengsel van 125 Gr Keukenzout en 5 Gr Natriumnitraat alles goed
  vermengd)
- 15 gr. gemalen witte peper
- 2,5 gr. gemalen nootmuskaat
- 50 gr. fijngewreven knoflook
- darmen, of kunstdarmen om te vullen

1 Kg varkenspoten malen in de vleesmolen door de 3 mm plaat. Water en zout toevoegen en doorroeren. De rest van de poten malen met de vleesmolen door 5 mm.

In een teil spek toevoegen, gemalen varkenspoten, zoutmengsel, kruiden en knoflook. Alles heel goed door elkaar roeren. Het hele mengsel 24 uur op een koude plaats laten rusten.

Vervolgens weer het geheel goed roeren en met de machine in de darmen stoppen. Om de 20 cm de worst afbinden. De worsten hangen we aa een ronde stok en laten ze 6 tot 8 uur in de warme rook (ongeveer 30 graden) roken.

Na het roken de worsten enkele dagen laten rijpen.

Eet smakelijk...

 

www.rookovens-online.nl

 

Gastenboek

  • 07-09-2014 - Mooie en overzichtelijke site! Snelle levering donderdag `s...  lees meer
  • 01-09-2014 - Goede webshop, overzichtelijk en duidelijk. Ook goede adviezen en buitengewoon...  lees meer
  • 19-08-2014 - Pas 1 kilo buikspek gerookt. 3 dagen in vacuum zak...  lees meer
Plaats een bericht
Onze service

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanbieding

Rookmot Beuk 500 gram € 5,95 € 4,95