Wacholder rookspek (warm gerookt)

temperatuur: 85 graden
90 minuten in de rookoven
3 kg. spek met zwoertwacholderrookham.jpg

- Voeg 1.2 kg nitrietpekelzout toe aan 10 liter water.
- Doe er een zak pekelkruiden "Vlees" bij en roer het geheel goed door.
- Kneus 3 knoflooktenen en pel deze en voeg deze ook toe.
- Voeg nu het stuk spek toe en laat 2 dagen liggen.
- Daarna de spek in de rookoven hangen en 90 minuten roken.
- Wanneer de kerntemperatuur 66 graden is dan is het spek goed.

Eet smakelijk

Gastenboek

  • 19-08-2014 - Pas 1 kilo buikspek gerookt. 3 dagen in vacuum zak...  lees meer
  • 17-08-2014 - Veel informatie en goede ideeen, leuke site lees meer
  • 15-08-2014 - Gisteren de livorno rookoven binnen gekregen Gelijk ingebrand en vandaag de...  lees meer
Plaats een bericht
Onze service

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanbieding