Wacholder rookspek (warm gerookt)

temperatuur: 85 graden
90 minuten in de rookoven
3 kg. spek met zwoertwacholderrookham.jpg

- Voeg 1.2 kg nitrietpekelzout toe aan 10 liter water.
- Doe er een zak pekelkruiden "Jaeger" bij en roer het geheel goed door.
- Kneus 3 knoflooktenen en pel deze en voeg deze ook toe.
- Voeg nu het stuk spek toe en laat 2 dagen liggen.
- Daarna de spek in de rookoven hangen en 90 minuten roken.
- Wanneer de kerntemperatuur 66 graden is dan is het spek goed.

Eet smakelijk





Gastenboek
Beste Eerst en vooral willen we de verkoper van rookovens.com ... lees meer >>
16-04-2014

Hartelijk dank voor de snelle levering van de houtmot. Goede ... lees meer >>
11-04-2014

Bij het monteren van rookoven toch een fout in constructie ... lees meer >>
07-04-2014

Plaats een bericht >>

Nieuwsbrief
Meld u aan voor onze nieuwsbrief:

Aanbieding

Gehopt Moutextract - Dark Ale 1,7 kg (18-23 liter) 25% korting


15,90

nu
€ 11 95

Gehopt Moutextract - Dark Ale 1,7 kg (18-23 liter) 25% korting