Wacholder rookspek (warm gerookt)

temperatuur: 85 graden
90 minuten in de rookoven
3 kg. spek met zwoertwacholderrookham.jpg

- Voeg 1.2 kg nitrietpekelzout toe aan 10 liter water.
- Doe er een zak pekelkruiden "Vlees" bij en roer het geheel goed door.
- Kneus 3 knoflooktenen en pel deze en voeg deze ook toe.
- Voeg nu het stuk spek toe en laat 2 dagen liggen.
- Daarna de spek in de rookoven hangen en 90 minuten roken.
- Wanneer de kerntemperatuur 66 graden is dan is het spek goed.

Eet smakelijk

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Gastenboek

  • 06-02-2015 - bedankt voor de snelle service, en de uitstekende info van...  lees meer
  • 07-01-2015 - Vandaag in de winkel geweest, mooie spullen. Bestelling opgehaald lees meer
  • 03-01-2015 - Vandaag een bezoek gebracht aan jullie winkel en geholpen door...  lees meer
Plaats een bericht
Onze service

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief

Aanbieding

Big Green Egg Extra Large compleet € 2.379,00 € 2.140,00
© 2008 - 2015 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by mijnwebwinkel