• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Rookworst

Zelf rookworst maken heerlijk!!!!!!

Een goed recept voor het maken van een lekkere rookworst is niet te vinden wel vindt je op internet een aantal suggesties maar de echte kneepjes zitten er niet bij deze houden de ambachtelijke slagers onder hun pet.

Dus zelf maar expirimenteren aangezien we toch een hammetje van ruim 5 kg gingen roken hadden we  alle tijd om de worsten te maken.

Een goede keukenmachine is hiervoor wel noodzakelijk.

Het recept:
-worstevellen bij de slager gehaald ( goed spoellen )
-magervarkensvlees 60 %
-vet buikspek 40 %
-klein stukje rookspek ( dit meemalen in de vleesmolen zorgt ervoor dat er al een beetje rooksmaak in de worst komt )
-broodkruim ( paneermeel fijn kan ook )
-salie
-zout
-gemalen peper bij voorkeur de zwarte
-gedroogde koriander
-zelf gemalen nootmuskaat ( anders gemalen noot en ook wat gemalen foelie )
-kardemon

Het vlees in de vleesmolen malen door de fijne plaat.
De broodkruim vochtig maken anders wordt de worst te droog.
Het geheel mengen en de worstevellen vullen.
De worsten een uurtje laten drogen en dan ruim 2 uur roken zie foto.
Vervolgens de worsten in warm water laten wellen.
Een optie is om het vlees de volgende keer eerst te pekelen en daarna te malen.
De smaak is uitstekend veel meer rooksmaak als van de slager.

Veel plezier gehad met het roken en lekker gegeten.