- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Indische Sate Ajam uit de rookoven
ca.450 gr. kipfilet,
in stukjes gesneden, (ca.3x3cm) voor 10 / 12 stokjes
De marinade:
2 uien
5 tenen knoflook
1 1/2 tl.gemberpoeder (Djahé)
1 1/2 tl.komijnpoeder (Djinten)
1 tl.koreanderpoeder (Ketoembar)
8 el. ketjap manis
Uien en knoflook schillen en snipperen.
Met de kruiden en de ketjap in de keukenmachine tot
een homogene brij mengen/malen.
In een kom de stukjes kipfilet met de marinade mengen
en één nacht in de koelkast marineren.
De volgende dag de stukjes kipfilet uit de marinade halen
en met keukenpapier droog deppen, aan stokjes rijgen
(3/4 stukjes per stokje) en met olie bestrijken.
Aansluitend 6 minuten roken bij 60/70°C
De stokjes saté ca. 6/8 minuten garen op een grillplaat.
De Conimex Javaanse Pinda Satesaus smaakt hierbij bijna echt Indisch.