Momenteel niet leverbaar

Bradley Rookgenerator(in combinatie met eigen rookkast)

Vorige Artikel 8 van 42 Volgende
€ 197,00 (inclusief btw)

De Bradley Rook Generator is een zeer flexibele unit die de mogelijkheid bied om elk klein hok om te bouwen naar een rokerij. Het apparaat bestaat uit twee delen. De RookGenerator is vervaardigd uit roestvrij staal, en vervult dezelfde functie als de rookgenerator die past op de Original Bradley Smoker - het aanvullen van de bisquetten op het hitte-element met een duur van één per twintig minuten. Het Rook Generator ontwerp doet denken aan de oudere modellen van Bradley Smoker. Dit speelt geen verdere rol nu de kontrolle-knoppen zich beperken tot een aan / uit schakelaar en een bisquette aanvoerknop wordt gebruikt om de eerste bisquette op de brander te plaatsen. Daarna worden debisquetten automatisch aangevuld.

Het tweede deel van het apparaat bestaat uit een roestvrij stalen plaat, met een verstelbare ring waarop de rookgenerator past door middel van twee lippen. Hierdoor kan derookgenerator gemakkelijk worden verwijderd uit de frontplaat om schoon te maken en op te slaan. Het is de bedoeling dat het voorpaneel permanent aan het hok blijft dat u gebruikt voor het roken.

De afbeelding toont de Rookgenerator aangesloten op de stalen plaat van de adapter, en de verstelbare adapter ring is hierbij eveneens te zien. Indien dit is aangesloten past de muur van het rook-huis tussen de plaat en de ring.

Het apparaat maakt gebruik van Bradley Aromabisquetten. Het is bijzonder geschikt voor koud roken. Wanneer de geïsoleerde rookkasten aan de andere adapters zijn aangesloten, veroorzaakt dit opbouwende warmte wat het koud roken belemmerd. Echter, de kans is groot dat het door uw zelfgemaakte rookhok van een aanzienlijk grotervolume zal zijn, en niet geïsoleerd is. Als gevolg daarvan, zult u zeer onwaarschijnlijk last hebben van de opgebouwde warmte in uw rookhok, en is de omgevingstemperatuur laag genoeg: bij minder dan ongeveer 28 °C, en zul je geen probleem hebben bij het koud roken. Voor de andere Bradley Smoker modellen, raden wij aan de Koude rook Adapter te gebruiken bij het koud roken .

Een ideale structuur zou een oude diepvrieskist kunnen zijn, die rechtop wordt gezet met de deksel als deur. Aan de zijkant dient dan een gat van 11 cm gemaakt te worden voor de adapter en een opening in de bovenkant zodat een natuurlijke trek door de kast kan ontstaan. Het is belangrijk dat bij dit concept wordt geacht op de kwaliteit van de gerookteproducten en dat er wordt voorkomen dat de rook wordt teruggetrokken in de rookgenerator. Als dit namelijk optreedt, kan dit uiteindelijk leiden tot een ophoping van teer in het mechanisme.

Een blauwdruk om uw eigen rokerij te bouwen wordt meegeleverd met de unit en is beschikbaar in pdf-formaat op het tabblad specificaties.

Bradley Rookgeneratoren worden met een aanzienlijk effect gebruikt door kleine zelfstandige producenten van gerookte ham, bacon en zalm. We hebben veel gebruikers in het Verenigd Koninkrijk en Zweden die in staat zijn een succesvol rokersbedrijf te runnen door het gebruik van een of meer Bradley Smoke Generators.

Een vraag die ons vaak gesteld wordt is: tot welke afmeting van een rokerij is de Bradley Rook Generator in staat om te functioneren. Er zijn veel variabelen die invloed hebben op deze vraag en daarom zou een zorgvuldige wetenschappelijke experimenten weinig zin hebben. Niettemin zou een ruimte va 4m2 ruim binnen de capaciteit vallen. Als je echt op zoek bent naar een oplossing voor deze omvang, dan zouden wij je in ieder geval aangeraden om twee generatoren te implementeren, waarbij één als reserve gebruikt kan worden.

Werkt op 220 volt.

Exclusief rookbisquetters
Dit product heeft de Vesta Ward in 2003 gewonnen.

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • BBQ Guru
  • KNJV
  • Grate Goods
© 2008 - 2022 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss