Pekelzout is te gebruiken voor vis en vlees. Wij verkopen alleen kwalitatief hoog pekelzout van het merk Supracel. De totale inhoud is 1kg en is verpakt in een zakje.
Strooi een klein beetje zout over de beide kanten van de vis en laat het vervolgens (2-4 uur) pekelen. Daarna afspoelen met water en laten drogen. Als dit is gebeurd kan de vis gerookt worden.
Let op: Deze pekelzout bevat GEEN nitriet.
Wat is pekelen?
Pekelen is een vorm van conserveren. Door je vis, vlees of andere producten in zout of een zoutbad (pekelbad) te leggen kun je het langer bewaren. In veel gevallen wordt het product ook malser en uiteraard anders van smaak.
Waarom pekelen?
Door je vis, vlees of andere producten in zout of een zoutbad (pekelbad) te leggen kun je het langer bewaren. In veel gevallen wordt het product ook malser en uiteraard anders van smaak.
Smokey John heeft voor jullie een lijst gemaakt:
Paling dun pinkdikte: |
20 minuten |
Paling duimdikte: |
30 minuten |
Paling dikke: |
1 uur |
Paling polsdikte: |
3 uur |
Makreel 200 – 250 gram: |
1 uur |
Makreel 250 – 400 gram: |
1,5 uur |
Makreel 400 – 600 gram: |
2,5 uur |
Poon |
1,5 uur |
Forel |
1,5 uur |
Zalmzijde om warm te roken: |
2 uur |
Let op: Je mag hier natuurlijk ook flink van afwijken als je de vis te zout of juist te flauw vindt. Na het pekelen altijd even kort afspoelen om zoutuitslag op je vis te voorkomen.