Zoutsteen Himalaya

Artikel 1 van 3 Volgende
€ 29,95 (inclusief 9% btw)
AantalDe Himalaya zoutsteen geeft al uw bereidingen een licht gezouten toets en zorgt ervoor dat er minder zout gebruikt wordt dan wanneer u zelf uw bereidingen zou bijkruiden. De steen heeft talloze toepassingsmogelijkheden: ze kan gebruikt worden als serveerplaat voor groenten, fruit, vis of vlees, een gekoelde zoutsteen kan daarnaast ook carpaccio, sashimi, sushi of ijs op een originele manier presenteren. Anderzijds kan de steen ook verwarmd worden om vervolgens aan tafel uw St Jacobsvruchten, visfilets, rundvlees of gevogeltje aan te schroeien! U kunt de steen ook gebruiken terwijl deze in op of de warmtebron ligt om uw gerecht te bereiden. Het resultaat blijft steeds hetzelfde, een heerlijk licht gezouten toets.

Bakken met de zoutsteen:
Een opgewarmde steen kan op tafel gezet worden om kleinere stukken vlees of vis aan tafel te bereiden. Voor grotere stukken is het aangeraden de verhitte steen te gebruiken op of in de warmtebron. De steen kan op drie verschillende manieren opgewarmd worden. Het is echter steeds belangrijk dat deze geleidelijk aan opwarmt. Na 30 tot 60 minuten zal de steen de gewenste temperatuur bereiken om uw bereidingen aan tafel klaar te maken. De temperatuur blijft zo'n 20 minuten behouden.

 1. Barbecue/gasfornuis.
  Verhit de steen op een zo laag mogelijke temperatuur. Na ongeveer 30 minuten kunt u het vuur wat hoger zetten. Na 45 minuten is de steen klaar voor gebruik.
 2. In de oven.
  De zoutsteen kan in de oven gebruikt worden met een maximumtemperatuur van 180 graden celsius. Wanneer u de steen in de oven wilt verwarmen is het zeer belangrijk dat de oven niet voorverwarmd is. De steen zou in dat geval kunnen barsten. Gedurende 1 uur om de 20 minuten de temperatuur verhogen, te beginnen op 60 graden celsius.
 3. Elektrisch vuur.
  Plaats de zoutsteen in een wokpan op het elektrische vuur. Begin op een laag vuur, na een kwartier ga je over naar een hoger vuur. Voor schroeitemperaturen kan je de steen nog een kwartier op een hoger vuur opwarmen.
 4. Een gekoelde serveerschaal.
  Wanneer de steen 30 minuten in de diepvries wordt geplaatst is ze niet enkel ideaal om carpaccio,sushi of sashii te serveren maar ook een dessert wordt uniek op deze steen
   
 5. Onderhoud.
   Laat de steen volledig afkoelen, spoel ze vervolgens af onder stromend water en droog ze af met een doek. Door de antimicrobiële eigenschappen van zout is er geen detergent nodig voor een grondige reiniging. Belangrijk is echter dat de zoutsteen niet te nat wordt aangezien dit scheurtjes kan veroorzaken.. Plaats de steen dus nooit in de vaatwasser of laat ze nooit in water weken. Na reiniging de steen nog 24 uur laten drogen alvorens volgende gebruik. Ter info: zout smelt bij ongeveer 800 graden celsius
 6. Tips.
  Maak uw eigen gravad lax door de  rauwe zalm, voorzien van een suiker-dilletopping tussen 2 zoutblokken te leggen en te laten rusten in de koeling gedurende 48 uur.Spek met eieren rechstreeks aan tafel bereiden was nog nooit zo simpel! Vergeet de zoutsteen niet tijdens het desert! Bavarois, ijs, sorbet met lichte gezouten toetst uw gasten zullen  er weg van zijn.

De roze zoutsteen werd diep in het hart van het Himalayagebergte uitgehakt. De steen bestaat 100% uit zoutkristallen die circa 180 miljoen jaar geleden ontstaan zijn door het uitdrogen van de oceanen. De steen is volledig natuurlijk, zonder toevoeging van additieven of chemicaliën. De zoutkristallen geven een subtiele toets aan elk gerecht.

 

Orginele Ideeën, tips en onderhoudsintructies vind je in de doos.

afmetingen: 20X30X3cm

 

 • Big Green Egg
 • Kamado Joe
 • Primo Grill Dealer
 • Bradley
 • Koken op Hout
 • Jack Daniels Snippers
 • BBQ Guru
 • KNJV
 • Grate Goods
© 2008 - 2020 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss