- Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.
Dammers Houtskool 10 KG
Lees meer
-
Beschrijving
Dammers houtskool is de nummer 1 onder de houtskolen wanneer je grote stukken houtskool wilt hebben. Vrijwel geurloos en lange brandduur.
Zuid Afrikaanse houtskool van de Acaciaboom. 40 jaar ervaring en heel veel testen, gemerkt dat er geen enkele houtskool is die zich kan meten met de Zuid Afrikaanse houtskool. Met name voor de horeca, maar ook voor de enthousiaste hobby kok is deze houtskool het meest geschikt. Het maakt daarbij niet uit of het om een open grill gaat of om een gesloten type, zoals bv: Josper, Big Green Egg, Weber, Kamado joe, of Grill Dome.
Dammers Houtskool onderscheidt zich namelijk als volgt:1. Het laat zich makkelijk aanmaken. Wat veel tijd scheelt.
2. Het brandt gelijkmatig en erg langdurig. Dus zuinig in gebruik.
3. Het brandt met zeer hoge temperatuur. Wat het vlees dus snel laat dichtschroeien.
4. Het spat tijdens het branden niet. Wat een stuk veiligheid betekent tijdens het grillen.
5. Het geeft exact de juiste geur en smaak af aan het vlees.
6. Het bevat mooie grove stukken houtskool (40-120mm), zonder teveel gruis en stof
Wanneer we spreken over Zuid Afrikaanse houtskool spreken we eigenlijk over hout van de Australische Acacia (Black Wattle) Het gaat hier om een snelgroeiende, uitheemse, boom die veel voorkomt in Zuid Afrika. Onze houtskool wordt alleen van afval hout gebrand. Er worden geen bomen voor gekapt. -
Dammers houtskool is de nummer 1 onder de houtskolen wanneer je grote stukken houtskool wilt hebben. Vrijwel geurloos en lange brandduur.
Zuid Afrikaanse houtskool van de Acaciaboom. 40 jaar ervaring en heel veel testen, gemerkt dat er geen enkele houtskool is die zich kan meten met de Zuid Afrikaanse houtskool. Met name voor de horeca, maar ook voor de enthousiaste hobby kok is deze houtskool het meest geschikt. Het maakt daarbij niet uit of het om een open grill gaat of om een gesloten type, zoals bv: Josper, Big Green Egg, Weber, Kamado joe, of Grill Dome.
Dammers Houtskool onderscheidt zich namelijk als volgt:
1. Het laat zich makkelijk aanmaken. Wat veel tijd scheelt.
2. Het brandt gelijkmatig en erg langdurig. Dus zuinig in gebruik.
3. Het brandt met zeer hoge temperatuur. Wat het vlees dus snel laat dichtschroeien.
4. Het spat tijdens het branden niet. Wat een stuk veiligheid betekent tijdens het grillen.
5. Het geeft exact de juiste geur en smaak af aan het vlees.
6. Het bevat mooie grove stukken houtskool (40-120mm), zonder teveel gruis en stof
Wanneer we spreken over Zuid Afrikaanse houtskool spreken we eigenlijk over hout van de Australische Acacia (Black Wattle) Het gaat hier om een snelgroeiende, uitheemse, boom die veel voorkomt in Zuid Afrika. Onze houtskool wordt alleen van afval hout gebrand. Er worden geen bomen voor gekapt.