ProQ GFC 4200 Gravity Feed Cabinet Smoker

Vorige Artikel 5 van 5
€ 6.500,00 (inclusief 21% btw)
Aantal

ProQ GFC 4200 Gravity Feed Cabinet Smoker 

De GFC-series van ProQ zijn ontwikkeld en ontworpen om aan de vraag naar Commerciële BBQ’s te voldoen, met behoud van de authenticiteit van het koken met echt vuur en rook. Met een breed scala aan functies zijn de Gravity Feed Cabinet smokers een betrouwbaar en duurzaam alternatief voor elektrische of gas smokers. Deze Gravity Feed smokers garanderen de betrouwbaarheid en continuïteit die nodig zijn in een horeca omgeving. 

Inhoud: De ProQ GFC 4200 is de grootste van de serie Gravity Feed smokers met een gewicht van 440 Kg, en een lengte van 1,83 m lang. Hij biedt ruimte aan 80 baby back ribs of 20 varkensschouders. Deze smoker is gemaakt voor commercieel gebruik. 

Houtskool vs Elektrisch / Gas: Waarom niet elektrisch, waarom niet gas? Op veel plaatsen wordt gebruik gemaakt van gas- of elektrisch smokers, maar als je het eten hiervan proeft mis je iets .... er is geen rook ring, geen bark, en heel weinig rook smaak. Houtskool en stukken hout zijn de enige manier om de echte authentieke BBQ smaak te krijgen. Met de nauwkeurige temperatuurregeling en consistentie van deze Gravity Feed Smokers kan je een beter en smaakvoller eindproduct maken met dezelfde betrouwbaarheid, DUS; "Waarom niet houtskool?"

Running Time: Deze smoker wordt geleverd met een reservoir voor 18-20kg houtskool, wat de zekerheid geeft om heel de nacht door te komen. Met 2” dikke isolatie rondom, plus een kogelkraan voor de lucht controle is het in feite " instellen en vergeten ". De GFC’s zijn uiterst zuinig in houtskool verbruik en nauwkeurig in temperatuur behoudt, voor uw gemoedsrust bestaat de mogelijkheid om een BBQ Guru te koppelen aan de GFC. Deze unit draait op een volle lading houtskool 20 uur lang bij een temperatuur van 110 °C / 225 ° F. Je kan eenvoudig houtskool toevoegen zonder het gaarproces te verstoren.

Bridging (blokkeren van de houtskool toevoer) gebeurt in sommige Gravity Feeds, de houtskool blijft steken halverwege het reservoir en stagneert de doorvoer naar het vuur. Bij de ProQ GFC’s gebeurt dit niet! het houtskool reservoir is te breed voor ”Bridging”, daarnaast heeft hij ook een veel grotere capaciteit dan op de meeste andere smokers.

Schoonmaken: Alle componenten in de gaarkamer en het houtskool reservoir zijn verwijderbaar (met inbegrip van het schot, rooster, en as/hout pan) waardoor dit een van de makkelijkst te reinigen smokers is op de markt, en met de water en lekbakken op standaard gastronorm maten zijn ze makkelijk te vervangen.

Kenmerken: De deur van elke GFC is volledig geïsoleerd en voorzien van zware sluitingen die volledig aan te passen zijn zodra de afdichting begint te slijten zodat de warmte nog steeds optimaal aanwezig blijft in de gaarkamer, de afdichting is overigens eenvoudig te vervangen. Grote zware wielen waarvan 2 met rem maken het mogelijk om de unit makkelijk te verplaatsen en te vervoeren. Elke GFC wordt standaard geleverd met 5 roosters en is uit te breiden tot maximaal 9 stuks zodat er maximaal gebruik gemaakt kan worden van de aanwezige ruimte.

Een paar kleinere details die het gebruik van deze smokers alleen maar aantrekkelijker maken om te gebruiken zijn de ingebouwde flesopener, de uiterst handig probe opening groot genoeg om meerdere probes door te voeren, de enorme analoge thermometer en de uitklapbare tafel met houder die plaats biedt aan een Gastronormbak voor bijvoorbeeld een mopsaus of gewoon als opbergruimte voor uw thermometers of BBQ accessoires.

Het andere wat we graag willen noemen, als het over de ProQ Gravity Feed Smokers gaat, is de kwaliteit. Deze units zijn gebouwd om intensief te gebruiken en lang mee te gaan, en met de grootste die een gewicht van maar liefst 440 kg. heeft kun je zien waar je voor betaalt. De afwerking is iets waar ProQ hoge eisen aan stelt en waar ze trots op zijn, elk model voldoet aan deze hoge standaard.

Optionele Extra’s: 

 • Kleinere zwenkwielen voor in keuken
 • Dikke / Brede wielen voor buiten gebruik (zachte ondergrond)
 • RVS grill roosters
 • Schoorsteen kap "Umbrella" om water uit de schoorsteen te houden bij harde regen
 • BBQ Guru Adapter
 • Rib Racks
 • Big Green Egg
 • Kamado Joe
 • Primo Grill Dealer
 • Bradley
 • Koken op Hout
 • Jack Daniels Snippers
 • BBQ Guru
 • KNJV
 • Grate Goods
© 2008 - 2020 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss