Jeroen Hazebroek is barbecuekok en kookt van jongs af aan op open vuur. In 2006 kwam hij in aanraking met de kamado en sinds 2007 is hij eigenaar van het bedrijf Het Kookvuur, dat zich bezighoudt met catering, demonstraties en workshops. Leonard Elenbaas is chef-kok en eigenaar van restaurant Pure Passie in ’s Gravezande en kookt vrijwel dagelijks met een kamado in zijn restaurantkeuken. Hete vuren is het tweede kookboek van beide chefs.
Hete vuren; grillen & koken op houtskool & briketten
Barbecuen is al lang niet meer alleen iets voor in de zomer. En nog beter: dure hardware is niet per se nodig om te genieten van een mail stuk gegrild vlees. Welk type barbecue je ook hebt, met de juiste kennis en techniek kan iedereen koken op hout, houtskool en briketten.
Hete vuren staat vol informatie over de beste materialen en accessoires, handige technieken om het vuur aan te steken en natuurlijk de kunst van het grillen zelf. Het geeft heldere vuistregels voor gaartepunten en temperaturen en beschrijft de verschillende bereidingen van ingrediënten. De prachtige illustraties en foto's zorgen voor verdere verduidelijking. En al deze kennis is meteen te gebruiken bij de heerlijke en goed maakbare recepten die de auteurs voor dit boek ontwikkelden. Iedereen die van vuurtjes stoken en lekker eten houdt krijgt met Hete vuren meteen inspiratie!
Jeroen Hazebroek en Leonard Elenbaas zijn echte barbecue-experts. Jeroen kookt van jongs af aan op open vuur, verzorgt met zijn bedrijf Het Kookvuur cateringen, demonstraties en workshops met barbecues en kamado's en beheert de populaire website BBQ-Forum. Leonard is chef-kok en eigenaar van restaurant Pure Passie in 's-Gravenzande. Hij kookt vrijwel dagelijks op een houtskoolbarbecue voor zijn gasten.