Demeyere rookpan RVS Ø 28 cm

Vorige Artikel 6 van 6
€ 109,95 (inclusief btw)

 

Met de rookset van Demeyere kan warm gerookt worden en is de sappige smaak van roken nu bereikbaar bij u thuis. Deze rookset werkt perfect voor alle soorten vis, vlees, zeevruchten en gevogelte. Verder worden ook groenten omgetoverd tot heerlijke gerechten. Veelzijdig in gebruik dient de rookset eveneens als stomer voor groenten en andere voedingsmiddelen. Hij is vaatwasbestendig, handig in gebruik en werkt op alle types fornuizen, inclusief inductie.

Bijpassend rookboekje van Demeyere vind je hier.

Roken in 4 stappen met de rookset van Demeyere
Gelieve eerst de pan voor te verwarmen op een hoge instelling. Na enkele minuten, neem een vork en laat een paar druppeltjes water vallen in de pan. Wanneer de druppeltjes neervallen en onmiddellijk bolletjes vormen die rondspringen in de pan is de juiste temperatuur bereikt. Verminder op dat ogenblik de intensiteit van het fornuis met +/- 50% en strooi twee soeplepels houtschilfers in de pan.
Plaats de bijgevoegde rookkamer in de pan boven de houtschilfers. Deze rookkamer dient als bescherming tegen eventuele afdruipingen en is voorzien van rookgaten die de rook zijdelings doorlaten.

Plaats de stoomrooster in de pan. Hierop kunnen de gerechten gerookt worden. Verminder ook nogmaals de intensiteit van het fornuis tot +/- de laagste stand.
Plaats tot slot het deksel op de pan.

Afmetingen Ø 28 cm/11"
met RVS deksel
3 lagen capsulebodem 4 mm
Matte afwerking - Deksel Blinkend
Gelaste grepen uit roestvrij staal 18/10
Roestvrij Staal 18/10
5 jaar garantie

BY DEMEYERE BELGIUM

"Rookset, by TrendTree.nl"
Roken is een gezonde manier om smaak toe te voegen, zonder het gebruik van vetten, zout of olie. Anders gezegd: lekker, caloriearm en daardoor populair. Roken met de Demeyere rookset kan echt overal: binnen, op alle soorten fornuizen, maar net zo goed buiten, op de barbecue, de outdoor kitchen of het kampvuur. Om te roken heb je geen hoog vuur nodig, dus je kunt perfect roken wanneer de barbecue nog aan het opwarmen is (wel wachten tot de vlammen gedoofd zijn) of wanneer hij aan het afkoelen is. Vlees, vis of gevogelte zijn heerlijk sappig bij bereiding in de rookset, maar zet ook eens een camembert (gewoon met de onderkant van het doosje) op het rookrooster en haal de broodstengels tevoorschijn om deze te dippen in de zachte gerookte kaas.


Roken gebeurt met rookhout, waaraan je eventueel droge kruiden of specerijen kunt toevoegen. Deze geven meer rook af dan houtschilfers alleen, dus ideaal om buiten mee te experimenteren. De rookset van Demeyere is zo ontwikkeld dat iedereen eenvoudig en efficiënt kan roken. De set kun je op elke warmtebron gebruiken, inclusief inductie. Omdat er wat rook vrijkomt bij het afnemen van het deksel, raden we aan om binnenshuis onder de afzuigkap te roken."

 
 

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • BBQ Guru
  • KNJV
  • Grate Goods
© 2008 - 2021 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss