Around The Fire Plank (Koken op Hout)

Vorige Artikel 11 van 18 Volgende
€ 16,95 (inclusief 21% btw)
Aantal

Wereldwijd werken chef-koks met de CedarWood Ovenplanken, vanwege de unieke, rijke en natuurlijke CedarWood smaak, die deze methode met zich meebrengt. De afmetingen zijn 60 x 19 cm

Benodigdheden:
- Around-The-Fire CedarWood Plank 60x19cm
- RVS-spijkers van 1 cm met een grote kop
- Hamer
- Steunhoutje van ca 40cm lang
- Tang
- Vuurplaats
- Brandhout 

Bereidingswijze:
Duur: voorbereiding 1/2 uur.
Wachttijd: 3 uur, bereiding 1,25 uur.

Week de CedarWood Around-The-Fire Plank minimaal 1 uur in water. Begin ondertussen een kampvuur in de vuurkuil. 
Spijker de zalmzijde vast op de CedarWood plank met de rvs-spijkers. Bestrooi de zalm met citroensap en citroenrasp van de citroen. En wrijf deze in met peper en grof zout. Zet de houten plank aan de rand van het kampvuur op ca. 40 cm van de rand van het vuur. 
Laat deze licht naar achteren hellen en stut met het steunhoutje. Gaar in ca 1 uur en 15 minuten langs het vuur. De zalm is op zijn lekkerst als deze nog een beetje rauw is van binnen. Duw voorzichtig met je duim op het dikke deel van de zalm, als deze stevig aanvoelt, maar nog een beetje meegeeft, is hij goed.

In ‘Smokey Goodness,’ (Kookboek van het Jaar 2016), het Ultieme Bbq Boek van Jord Althuizen is o.a. dit recept ook terug te vinden. De CedarWood Planken zijn op deze foto’s bereid door Jord.

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • BBQ Guru
  • KNJV
  • Grate Goods
© 2008 - 2020 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss