Monolith Classic Pro Serie Rood met Onderstel

Vorige Artikel 6 van 9 Volgende
€ 1.399,00 (inclusief 21% btw)

Gratis workshop t.w.v € 85,00 

of gratis levering op locatie en montage incl. korte uitleg gebruik*, 

of BBQ pakket (houtskool, aanmaakkrullen, rookchunks, kamadoboek "hete kolen" en barbecuetang) t.w.v. € 85,00 

* (m.u.v. de eilanden, buitenland en de plaats bestemming moet met de palletwagen bereikbaar zijn) 

Monolith Classic Pro Serie Rood met onderstel

De MONOLITH keramische bbq combineer je de voordelen van een klassieke barbecue met die van een stenen oven. Of je nu gaat grillen, Low & Slow gaat barbecuën (langzaam je gerecht laat garen op een op lage temperatuur), roken, wokken of bakken, de MONOLITH levert altijd een perfect resultaat.  Het temperatuurbereik tussen 70 °C en 400 °C maakt de Monolith tot een alleskunner.

Van Japanse kookpot tot de Monolith
Duizenden jaren geleden kookten Japanners rijst in potten van klei, die ze verwarmden met gestookt hout en houtskool. Klei werd later keramiek en ook andere onderdelen van het ’fornuis’ werden verbeterd. Uiteindelijk ontstond de Monolith: een handige machine waarmee u kunt BBQ’en, grillen, bakken, garen, koken en roken.

Snel en langzaam
De Monolith is geschikt voor slow- en fast cooking. Bij indirect grillen gaart u gerechten in een langere periode. U legt de indirecte grillstreen op de vuurkolom. Daarbovenop liggen de grillverhoger en het grillrooster. Een heerlijke pizza bakt u eenvoudig door een pizzasteen op het grill rooster te plaatsen.

Voor een snel gerecht verwijdert u de indirecte grillsteen, waardoor de warmte direct in aanraking komt met het vlees. Direct grillen is bijvoorbeeld ideaal voor de bereiding van een biefstuk.

De Monolith heeft een uniek rookhout toevoersysteem waarmee u kunt roken zonder de deksel te openen, dankzij de opening aan de voorzijde.

Hoe werkt de Monolith?
U verwarmt de Monolith eenvoudig door houtskool aan te steken. Vijf tot vijftien minuten later kunt u beginnen met de bereiding van uw favoriete gerecht. De temperatuur stelt u in door te schuiven met de luchtcirculatiekleppen aan de boven- en onderkant van de barbecue.

De warme, droge lucht circuleert door de Monolith, waardoor het eten een lekker korstje krijgt.

Het keramiek houdt vocht vast en voorkomt dat gerechten veel vocht verliezen. De combinatie van droge lucht en vocht zorgt voor een unieke smaaksensatie: krokant en sappig!

De Monolith Pro Serie is het resultaat van inovatie en de successen van Monolith die zich de afgelopen jaren keer op keer heeft bewezen.

Met het nieuwe SMART roostersysteem is het nu mogelijk om te werken met halve roosters op 4 niveau's. Tegelijkertijd is het mogelijk om zowel direct als indirect te grillen vanwege de halve indirectstenen en zijn de nieuwe halve RVS lekbakken ideaal voor vetopvang of vloeistof bakjes.

De nieuwe 5-delige vuurschaal, geplaatst in een RVS houder, heeft een astrechter voor de as opvang die eenvoudig te legen is met de meegeleverde asschep.

De Classic Pro Serie Roodbruin met Onderstel wordt standaard geleverd met :

  • SMART roostersysteem (2x half RVS Rooster, 2x halve indirectsteen, 2x RVS lekbak, SMART systeem)
  • RVS Kolenmand met scheidingswand
  • Rooster Lifter
  • Aspook
  • Rookhout toevoer systeem om eenvoudig rookhout toe te voegen
  • 5-delige vuurschaal met RVS houder en astrechter met asschep
  • Verrijdbaar zwart gepoedercoat onderstel met vergrendelbare zwenkwielen
  • Bamboe zijtafels (inklapbaar) met geïntegreerde haken tbv de accessoires 

Afmetingen:

  • 120x59cm (hxb) diepte incl. handvat en scharnier ca. 71cm
  • Gewicht 85 kg.
  • Kleur rood
  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • BBQ Guru
  • KNJV
  • Grate Goods
© 2008 - 2020 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss