Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief linksonderin het scherm!

22-02-2011 Workshop 12 maart is vol

De workshop van 12 maart is volgeboekt. Mocht je interesse hebben om aan een workshop roken mee te doen. We hebben nieuwe data gepland.

Nieuwe workshops staan gepland op:

19 maart zaterdag : 10 personen
23 maart woensdag : 10 personen
06 april woensdag
: 10 personen
16 april zaterdag : 10 personen
07 mei zaterdag : 10 personen

Meer informatie en inschrijven kan hier.

01-03-2011 ff simpel kipfilmpje (electrisch)

07-02-2011 Ingezonden foto`s

De heer Matton Yves heeft ons de volgende foto`s gestuurd van zijn zelfgemaakte rookoven (gegalvaniseerd, 180 cm hoog).

yves1.jpg

yves2.jpg

Wij danken hem van harte voor deze inzending, wat goed van pas kan komen bij degene die ook zelf hun rookoven willen maken!

05-02-2011 impressie workshop by rookoven.com

04-02-2011 koud roken bacon, worst en ham

`tis weer vrijdag en dat gevierd worden met koud gerookte etenswaren ;) De ham heeft al even een verleden.

Na tien dagen pekelen in colorosozout met twee kopjes water in een zak heeft deze tien dagen gedroogd op een gekoelde plek. En nu mag deze eindelijk de rookoven in voor acht en veertig uur.

Koud roken bacon, worst, ham

03-02-2011 de locarno is weer leverbaar

02-02-2011 Gerookte kip aan de waterweg

Zoals veel van jullie houden wij zelf ook wel van een gerookt stukje vis, vlees of kip. mocht het nou zo zijn dat we toevallig nog wat kip hadden liggen en wij hier wel oren naar hadden. En wat doe je dan... de Riva klaarzetten, electrisch element erin en gaan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het element werd goed heet in de Riva.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De kip was op voordat we het doorhadden. Wat een smaak, zo mals en toch lekker krokant aan de buitenkant.

 

 

 

 

 

24-01-2011 2010 was het jaar van de foto`s

Vanwege het grote aantal foto`s dat we gemaakt hebben was het even uitzoeken. Maar het is gelukt,  veel kijk plezier.

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

19-01-2011 koud gerookte bacon

Het was de hele week al fris buiten en het werd weer eens tijd om te gaan koudroken. Een stuk bacon gekocht en deze gekruidt. Zelf een rub gemaakt;

Droge rub mix
3 tl rietsuiker
1 kopje bruine suiker
2 tl Piment
3 el gemalen zwarte peper
2 tl knoflookpoeder
2 tl uienpoeder
2 tl cayennepeper
Geen zout toegevoegd

Alle specerijen gemengd in een kom en wrijf royaal over al het vlees. Geplaatst in Ziploc zakken voor 9 dagen en de koelkast in. 

 

 

 




Elke dag de zak even goed schudden. Na 9 dagen de koelkast uit en nog 6 dagen laten drogen. 

 

 

 





Het was nu tijd voor het roken. De rookoven in de rook zetten met een maximum van 27 graden. De bacon hang je aan grote rvs s-haken (8 cm).

 

 

 





 

Nadat de deur open was geweest is er veel rook ontsnapt. Deze wordt rustigaan weer gevuld nadat de kast gesloten is. Is het een probleem om de temperatuur laag te houden? zet dan een bakje met ijsklontjes in / bij de rookmot. Dit zal de temperatuur behoorlijk verminderen. Rook nu 4 uren achter elkaar en herhaal dit proces daarna nog 2 keer.

De bacon is gerookt met appelhout en het laatste deel (twee uren) met eiken. De bacon is klaar!


Hierna hem nog voor 8 dagen weg gehangen. Lastig hoor! Hierna direct `s morgens aangesneden. Wat een supersmaak... Ik heb dunne plakjes ervan gesneden en er een lekker gebakken ei met spek van gemaakt. Probeer het maar eens!

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Gastenboek

  • 12-08-2017 - Op 11-8-2017 een rookoven locarno (rvs) gekocht, volgende dag meteen...  lees meer
  • 08-08-2017 - Gisteren een aantal rubs besteld en diverse sauzen. Perfect geleverd,...  lees meer
  • 03-08-2017 - Ben afgelopen zaterdag, vanuit Nijmegen, naar de winkel gegaan om...  lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
Onze service
  • Dries van den Berg
  • Visvoordeel.nl
  • Leer vis roken van Smokey John
  • The Smokey Bandits Nederland
  • KCBS
  • Primo Grill Dealer
  • tonystone low and slow bbq competition
  • NK BBQ Rookoven.com
  • NOJG
  • Reewild
  • KNJV
  • Browning
  • Big Green Egg
  • Intratuin
  • Visserslatijn Nederland
  • GoedeVis.nl
  • Dam Hengelsport
  • Demeyere Belgium
  • Bradley
  • Camerons Products
  • GrillPro
  • WildPlaza
  • Fire & Food
  • Barbecook
  • Stokes BBQ Sauces
  • Kamado Joe
  • Bricos
  • Oklahoma Country Smoker
  • Koken op Hout
  • Stockyard BBQ Sauce
  • Black Ranch
  • Haard Pakket
  • Point Virgule
  • FizzDizz
  • Jack Daniels Snippers
  • American Mississippi Sauces
  • Librije
  • BBQ Genootschap
  • Dutch BBQ Crew Rub
  • Solis Vacumeermachines
  • BBQ Guru
  • Aalferink
  • Yoder Smokers
  • Van de Mheen foodservice
© 2008 - 2017 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel