28-09-2011 Palingrokerij Harderwijk

Onderstaande foto is gemaakt bij palingrokerijklaassen.

prijsvraag28-09-2010.jpg

28-09-2011 Verzendkosten aangepast

TNT DPD  GLS

Aangezien we nu nog effecienter en goedkoper kunnen versturen hebben wij onze verzendkosten aan kunnen passen. De verzendkosten zijn tot en met 30 kg nu nog maar € 6,75. Voor brievenbusartikelen zijn de kosten € 2,75. Wij verzenden nu via TNT, DHL, DPD, BK Transport en onze eigen bezorgdienst. Ook is het onder rembours versturen naar België nu ook mogelijk. De kosten binnen Nederland waren € 12,00 maar zijn terug gebracht naar € 7,50 per opdracht.

27-09-2011 The Original KipGrill LIMITED EDITION RVS

Rookoven.com prestenteerd met trots naast de original KipGrill black nu ook The Original Kipgrill Limited Edition in het RVS. Deze veelzijdige Kipgrill is in staat om ± 60 minuten een kip supersappig en toch krokant klaar te maken.kippgrilllimitededition.jpg

Wat is er zo bijzonder aan de KipGrill? 
Nou, je hoeft de kip of spiesen, indien je deze spiesoptie erbij hebt besteld niet handmatig rond te draaien. Dit gebeurd namelijk door de energie (opstijgende warme lucht) die vrij komt bij het ontbranden van de kolen.

Hoe werkt dat dan? 
Hete lucht stijgt op, komt in aanraking met het rotorblad en de pen draait daarom om zijn as waar het kippetje aan hangt. Simpel toch. Om de KipGrill® voor meerdere doeleinden te kunnen gebruiken is de spiesoptie ontwikkeld. Deze optie bestaat uit twee plaatjes waaraan zes spiesen worden gehangen. Zo kun je dus ook kebab etc. in de KipGrill® bereiden.

 

26-09-2011 Nijkerk Palingrookwedstrijd

Zie onder de Profi 175 in action tijdens een palingrookwedstrijd in Nijkerk.

profi175.jpg

21-09-2011 Nieuw ontwikkelde rookhaak 23 cm

Vis ophangen is niet moeilijk, maar vis laten hangen tijdens het roken is en blijft een kunst. Vele Rookhaakdeluxespreadmethodes worden geprobeerd om het visje ongeruïneerd op het bordje te laten plaatsnemen. Om die kans nog groter te laten worden heeft rookoven.com een nieuwe rookhaak ontwikkeld. De zogenaamde 5 x RVS Rookhaak | 23 cm 3 haak De Luxe spread. De vis wordt nog st

eviger aangehecht door de gespreide haak. (zie foto) Een ander voordeel is dat deze haak de buikjes iets spreid van de vis waardoor de rookaroma nog dieper in de vis kan trekken. De haken zijn van RVS gemaakt en kosten € 9,50 per 5 stuks. Klik hier voor meer informatie.

07-09-2011 Zelfgemaakt Bavaria rookvat

Van een fanatieke roker kregen wij de volgende e-mail met leuke foto`s binnen.

Hallo,

Een maandje geleden was ik bij jullie in Nunspeet om wat materialen te halen voor het bouwen van een rookoven. Ik heb vertelt over mijn idee om een rookoven te maken van biervaten.

Na flink wat slijpen, lassen, zagen en andere handelingen is het er toch van gekomen de rookoven is gereed.

Hij heeft een hoogte van 195 cm en is voorzien van twee deuren van 60 cm en 1 deurtje van 28 cm. Ik kan er 6 rekjes (ook bij jullie besteld) in leggen en natuurlijk ook speten in hangen. Ik stook op een brander van 8 Kw. Hierop leg ik een bodem van een biervat, dat ik als stookschaal gebruik. Deze bodems heb ik ook nog twee keer in de oven geplaatst ter hoogte van de onderkant van de deuren. Hierdoor krijg je dat de rook en hitte zich nog beter verdeeld in de kast.

Vandaag voor de eerste keer de brand er in gehad en wat getest met de rookontwikkeling en tempratuur. Wanneer ik alleen de rookmot met een briketje laat branden (roken), dan blijft de temperatuur onder de 40 °C. Ik heb trouwens wel even de gaspit aan gehad. Hij blijft mooi roken en de rook wordt goed verdeeld door de hele oven. Wanneer ik de gaspit de oven wil laten verhitten, dan heb ik op dit moment te weinig zuurstof toevoer, maar als ik het kleine deurtje een klein beetje open zet, dan blijft hij wel branden.

Binnenkort gaan we voor de echt…. Vis, vlees en wild zijn dan aan de beurt om kennis te maken met de Bavaria-rookoven.

zelfbouwbavaria1.jpg

zelfbouwbavaria2.jpg

zelfbouwbavaria3.jpg

zelfbouwbavaria4.jpg

zelfbouwbavaria5.jpg

zelfbouwbavaria6.jpg


07-09-2011 Demonstratie bij opening Extrarius

Extrarius demo

Extrarius demo

Extrarius demo

05-09-2011 Rookoven Sirmione (electrisch)

Deze rookoven is multi-functioneel. Gemakkelijk in gebruik en compleet afgeleverd. De oven kun je op hout stoken maar ook electrisch met het bijgeleverde electrische spiraal. De bovenzijde van de oven is afneembaar om nog gemakkelijker bij de te roken etenswaren te komen.

Rookoven Sirmione

Standaard wordt deze rookoven afgeleverd met een electrisch spiraal 2000 watt, 2 visroosters en 1 vlak rooster, druipschaal, rookmotbak, temperatuurmeter, 5 vishaken en 5 vleeshaken.

Rookoven Sirmione

Door alleen de stookbak met het electrische spiraal te gebruiken tover je gemakkelijk de oven om in een electrische barbeceu. Gebruik je deze in combinatie met de oven zonder rookmot dan heb je ook nog eens een oven! Al met al een zeer complete rookoven voor particulier, horeca etc. De rookoven is er in gegalvaniseerde versie alsmede een rvs-versie.

Rookoven Sirmione

03-09-2011 Warm maar gezellig!

Impressie "Proef het Platteland 2011" met een demo forel roken en promotie van het roken. Niet superdruk bezocht vanwege het prachtige weer maar dat mocht de pret niet drukken. Proefhet Platteland 2011

 

02-09-2011 Dag van het Platteland 2011

Zaterdag 3 september staan alle winkels van BoerenBond & Welkoop voor de 5e keer geheel in het teken van het platteland. Het thema dit jaar is ‘t Platteland altijd dichtbij’. Ontdek het zelf: kom kijken, proeven, aaien en beleven. Je bent van harte welkom! De dag wordt door het hele land op eigen wijze ingevuld.  

dagvanhetplatteland2011.jpg

In de winkel vinden leuke en leerzame activiteiten plaats om het platteland te ervaren en ontdekken! Op de Dag van het Platteland gaat het vooral om lokale attracties en activiteiten. Dus de activiteiten verschillen ook per winkel. Voor de kinderen zijn er extra leuke dingen te doen, waaronder een speurtocht in de winkel, ontwerpwedstrijd regenlaars, dieren aaien en proeven van de lekkernijen. Tijdens de Dag van het Platteland maken alle klanten kans op 1 minuut gratis winkelen met de gouden kruiwagen en er zijn sterke dagaanbiedingen. Natuurlijk zal rookoven.com een demonstratie roken geven op de locatie Nunspeet. Kom 3 september zeker langs. Je bent van harte welkom!

Tevreden relatie stuurt foto

Altijd leuk een compliment met foto te ontvangen: "Hallo Robin, Bij deze wil ik je bedanken..de zending is in goede handen ontvangen Mvgr. v/t kruys".

ontvangengoederen.jpg

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • BBQ Guru
  • KNJV
  • Grate Goods
© 2008 - 2022 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss