18-11-2011 Super eenvoudig vuurtje, de Zweedse E-flame!

Eco Flame

Met deze Zweedse fakkels hebben je binnen mum van tijd een super gezellig spelend vuur. Afgestorven bomen uit Zweden worden oven gedroogd en de bast is verwijderd. Hierdoor is het hout goed droog voor het ultieme resultaat. Verkrijgbaar in verschillende maten, met een instapmodel vanaf € 2,95.

Zeer geschikt om te gebruiken bij tuinfeesten, strandfeesten, barbecues (bijvoorbeeld de najaarsbarbecue) maar ook voor in de vuurkorf en open haard.
Exclusief design; ontschorE-flameste stam, gezaagde sleuven en gefreesde holten. Hierdoor ontstaat  een gelijkmatig vuur en een optimale verbranding.

De E-flame houtblokken worden geproduceerd van afgestorven bomen of van bomen die voor instandhouding van een natuurgebeid gekapt moeten worden.

09-11-2011 Nieuwe rookoven!

Wij hebben sinds vandaag een nieuwe rookoven in ons assortiment! Het gaat om de Authentieke bovenlader. Deze rookoven heeft een deksel aan de bovenkant is daarom uitermate geschikt voor het hangend roken van vlees en vis. Klik hier om het product te bekijken in de webwinkel!

02-11-2011 Kerstpakket? bestel op tijd!

Het is 2 november en de schappen liggen al vol met pepernoten. Of je het nu leuk vind of niet. Dat is misschien wat overdreven. Maar voor een kerstpakket binnen het bedrijf moet je op dit moment al  behoorlijk na gaan denken. Als je gebruik wilt maken van één van onze pakketten dan raden wij aan om deze voor 1 december besteld / gereserveerd te hebben. Meer informatie over de kerstpakketten vind je hier.

kerstpakket

02-11-2011 Wildzwijnstoofpotje!

Vrijdagavond, een toch nog zwoele avond voor de tijd van het jaar! Dat brengt ons weer op ideeën. En niet zomaar één. Aangezien we midden in het wildseizoen zitten is het toch leuk om daar wat mee te doen. We regelen wat wildzwijn achterbouten & voorbouten. Een gigantisch recept van internet afgetrokken en snel nog even langs de groenteboer en kruidenier om de ingredienten bij elkaar te sprokkelen. 

Goulashpan wildschotel1

Goulashpan wildschotel 2

De bouten heb ik stiekem even aangebraden in de braadpan om het voorwerk iets te voorspoedigen. Deze was inmiddels zover aangebraden dat het vlees redelijk makkelijk van de botten af te halen was. Het feest kon beginnen en een klont boter ging de goulashpan in. 

Goulashpan Wildschotel 3

Eenmaal gesmolten was het tijd voor het wildzwijnvlees. De wortels, selderij en vele andere ingredienten werden toegevoegd. En maar laten sudderen sudderen sudderen. De geur werd steeds aangenamen en af en toe proefden we even met een lepel de sappen die vrijkwamen bij deze heksenketelpreuverie. Zo enorm smaakvol. Thuis gooi je wel is een takje tijm bij de aardappelen maar met zo`n arsenaal aan verse kruiden en groenten krijg je wel een hele aparte belevenis. Kan dat hier wel in geuren & kleuren uitleggen maar dat moet je gewoon meemaken. 

wildschotel4

En maar roeren en roeren in die sudderpot!!!

wildschotel 5

wildschotel 6

Na 3 uren gesudderd te hebben is het vocht minimaal gehalveerd. Tijd om de borden te vullen met de patatten, rode kool en natuurlijk een beste opscheplepel wildzwijnstoofpot. Overheerlijk en supergezellig!!!! Meer informatie over de goulashpotten en ketels vind je hier.

wildschotel 7

Het recept: Stoofpotje van everzwijn met bosbessen

Voor de marinade: 
-0,5 dl balsamicoazijn 
-0,5 dl sinaasappelsap 
-1 dl olijfolie 
-1 el mosterd 
-7 takjes verse tijm 
-1 tl kaneel 
-2 el versgemalen peper 
voor het stoofpotje: 
-600 g everzwijn in stukjes 
-4 sjalotjes 
-4 selderijstengels 
-4 wortelen 
-300 g bosbessen 
-300 ml wildfond 
-300 ml rode wijn 
-25 g boter 
-25 ml crème de cassis 
-2 el bosbessenconfituur 
-2 verse laurierblaadjes 
-2 kaneelstokjes 
-4 kruidnagels

Voorbereiding

Meng de ingrediënten voor de marinade en overgiet er de stukjes everzwijnfilet mee. Laat dit afgedekt, op een gekoelde plaats 1 dag marineren.

Bereidingswijze

-Schep de stukjes everzwijnfilet uit de marinade en dep ze goed droog met een keukenpapiertje en bewaar de marinade.
- Neem een pot met dikke bodem, smelt wat boter en schroei de stukjes everzwijn rondom rond toe. 
-Verwarm in een apart pannetje de wildfond, fijngesneden sjalotjes, rode wijn en de helft van de marinade.
- Schenk dit bij de everzwijnstukjes. 
-Breng het geheel aan de kook en voeg vervolgens de confituur, laurier, kaneel en kruidnagels toe en laat het geheel ca. 50 minuten met de deksel zachtjes sudderen.

-Snijd de selderij en de wortelen fijn en schep samen met de bosbessen, 15 minuten voor het einde, door de everzwijnstoof.
- Net voor het serveren breng je de crème de cassis aan toe en kruid af met zout en versgemalen peper.

Serveertips

Geef er een lekkere aardappelpuree bij of kroketjes

01-11-2011 update website

Vanwege een update op de website zijn we vandaag tijdelijk offline geweest van 07.00 tot 10.00 uur. Excuses voor deze overlast.

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • BBQ Guru
  • KNJV
  • Grate Goods
© 2008 - 2022 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss