Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief rechtsbovenin het scherm!

27-02-2012 Sirmione RVS

Rookoven Sirmione by rookoven.com.jpg

25-02-2012 Paling roken op Boerderij `t Hoge

palingrokenfebruari2012-2.jpg

24-02-1012 Zin in de Lente!!!

Zin in de Lente!!!

18-02-2012 Big Green Egg test met Entrecote

Achteraf blijkt het beter de Big Green Egg niet binnenshuis te gebruiken. De kilo wegende entrecote werd echter wel zeer gewaardeerd...

Big Green Egg

17-02-2012 Bradley Smoker Commercial

17-02-2012 Recept voor ganseborst

Heerlijk ganseborst rookrecept voor 4 personen

Ingrediënten:
-4 ganse borsten in stukjes gesneden
-400 gr. spek
-Gerookte ontbijtspek
-Saté prikkers

Bereiding:
Snij de ganse borsten in dunne plakje van ongeveer een 1 cm breed.
Wikkel de stukjes in met spek.
Prik de saté prikker er door dat de spek mooi op zijn plaats blijft.

Rookwijze:
Roken op 60-80 graden in 60 - 90 minuten.
Leg de sticks in de rookoven en keer ze tijdens het roken een paar keer om tot ze mooi bruin zijn.

15-02-2012 Overheerlijke marinades voor wild

Soja sesam marina

Ingrediënten:
8 eetl. sesamolie
8 eetl. droge sherry
2 dl. sojasaus
1 eetl. geraspte gemberwortel
2 eetl. bruine suiker
4 tenen knoflook, uitgeperst zout

Bereiding: Meng alle ingredienten door elkaar en laat het vlees er minstens twee keer in marineren. Laat het daarna uitlekken en leg het op de grill. Welk vlees? Borst- en rugfilets en/of biefstukken van wilde eend, houtduif gans, hert, ree, wild zwijn, wild konijn, fazant: deze marinade geeft het vlees een smakelijke pittigheid mee. Bestrooi het resultaat voor het opdienen met nog wat peper zout.

Tomaten en whiskey marinade

Ingredienten:

4 eetl. tomatenketchup
2 eetl. sojasaus
2 eetl. whisky
4 eetl. citroensap
4 eetl. suiker
4 eetl. olijfolie
4 uitgeperste tenen knoflook

Bereiding:

Doe alle ingredienten in een kom en klop ze met degarde tot een egale emulsie. Laat het vlees (filets of biefstukken van wild) er minimaal twee uur in marineren. Laat het vervolgens uitlekken en leg het op de bbq. Schroei de buitenkant mooi dicht maar zorg dat het vlees van binnen nog lekker rosé is. Van de grill nemen en nog even een kwartier gewikkeld in de aluminiumfolie laten rusten.

Pastrami van reeschouder met gemengde salade `Gazpacho` vinaigrette

Ingredienten:

2 reeschouders, ontbeend
3 l. water
30 gr. zeezout
30 gr. coloroso zout
2 eetl. korianderzaad
2 steranijs
2 kaneelstokjes
1 eetl. zwarte peperkorrels
1/2 eetl. sechuan peper
1 bol knoflook, grof gesneden
5 takjes tijm
1 eetl. verse korianderblaadjes
2 tenen knoflook, fijn gehakt

Bereiding:

Doe alle ingredienten (behalve de korianderblaadjes en 2 tenen knoflook) in een emmer of ruime kom en laat dit drie dagen op een koele plek pekelen. Haal het vlees uit het pekelwater en dep het goed droog met een keukendoek. Bestrooi het vlees met de korianderblaadjes en de gehakte knoflook en verpak het in een rolladenet. De rollade moet overal even dik zijn.

Leg de rollade in de rookoven en rook hem ongeveer 2 op circa 65 graden. Regel de temperatuur met de luchttoevoer. Eventueel nagaren in een heteluchtoven op 155 graden. Maar het vlees moet in de kern sappig blijven, dus je maakt het niet te gaar. Laten afkoelen en in dunne plakjes snijden. Het beste gaat dat met een snijmachine.

Voor de vinaigrette:

1 ui, schoongemaakt
1/2 rode paprika , geschild
2 tenen knoflook, schoongemaakt
1/4 komkommer, geschild
2 tomaten, geplisseerd
olijfolie
2 dl. kippenbouilion
2 dl. olijfolie
1 dl. wiite wijnazijn
peper
zout

Bereiding:

Snijd de ui in stukjes van 3 milimeter. Halveer de paprika en verwijder zaad en zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees eveneens in blokjes van 3 milimeter. Snijd  de knoflook zeer klein. Halveer de komkommer , verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een pan en zet hierin de blokjes ui, de kleingesneden knoflook en de blokjes paprika aan. blus dit af met kippenbouilion en laat het geheel inkoken tot alle vocht verdampt is. Voeg de blokjes tomaat en komkommer toe en haal de pan van de warmtebron. Roer er de olijfolie en de witte wijnazijn door en breng de vinaigrette op smaak met een beetje cayennepeper en zout.

Voor de gemende salade:
1 krop frisee
1 krop  lollo rosso
20 gr. rucola
2 eetl. mosterdvinaigrette

Was  de frisee, lollo rosso en rucola en centrifugeer de salade. Pluk de salade mooi fijn en maak de salade aan met de mosterdvinaigrette.

Presentatie:
Leg de pastrami in een halve cirkel op het bord en leg hier de gemengde salade naast. Schenk de vinaigrette naast de pastrami van reeschouder. Garneer met blaadjes koriander.

Gerookt wild zwijn

Ingredienten voor de pekel:
6 dl. water
125 gram pekelzout/zeezout
1 takje rozemarijn
1 takje tijm
2 jeneverbessen
1 laurierblad

Voor het wild zwijn:

Filets van de bout of rug, in gelijke delen van plm. 50 gr. gesneden 20 gr. fijngehakte rozemarijn/tijm grof zeezout uit de molen.

Bereiding: Doe het water in een pan en zet deze op een laag vuur. Voeg hier het pekelzout aan toe en zorg dat deze geheel oplost. Doe rozemarijn, tijm, laurier en de jeneverbessen bij het pekelwater in. Haal nu de pan van het vuur en laat deze langzaam afkoelen. Neem de gelijke stukken wild zwijn en leg deze in een ruime bak/kom.

Giet nu het pekelwater over het wild zwijn heen tot deze onder staat. Dek de bak af met plastic folie en laat dit gedurende 24 uur in een gekoelde ruimte staan. Steek de rookoven aan met kleine stukken droog hout en stook deze op rond de 70 graden. Haal intussen de stukken wild zwijn uit de pekel en leg deze op een rek, zodat al het overtollige vocht eraf druipt.

Wrijf het wild zwijn goed in met zout en peper. Neem nu de fijngehakte rozemarijn en tijm, en strooi dit over de stukken wild zwijn heen. Schuif vervolgens het rek in de rookoven. Neem een goeie hand rookmot en leg deze in de rookkast bovenop het stookgedeelte. Sluit nu de rookkast en zorg ervoor dat de temperatuur rond de 70 graden blijft, je doet dit door de luchttoevoer te regelen. Rook het wild zwijn gedurende 25/30 minuten. het resultaat is een prachtig product met een kruidige zilte rooksmaak.

14-02-2012 Filmpje gevonden op youtube "Riva RVS"

Leuk om te zien hoe een tevreden klant zijn palinkje rookt in zijn "tonnetje". E. van Beek, bedankt voor dit leuke filmpje. We hebben hem met trots geplaatst!!!

Het RVS-rookoven logo geplaatst op diverse rookovens

troutsmoke2010-38.jpg

12-02-2012 Rookoven.com team staat voor je klaar!

10-02-2012 Jack Daniel`s rookchips 

Deze chips zijn overheerlijk om je biefstukje, entrecote en andere vleessoorten af te roken. Dit afroken kun je doen na de rook/gaarsessie. Gebruik deze snippers de laatste 20 tot 30 minuten.

Jack Danielssnippers

Jägermeister favoriete winterrookdrankje

jagermeisterwinter.jpg

10-02-2012 Gerookte kip in een wip!

Geweldige manier om je kip te bereiden zonder dat deze droog wordt. Zeker met het gebruik van een gevuld blikje bier. Ze de standaard eenvoudig in elkaKip op standaardar. Doe een blikje bier onder de standaard en schuif de kip, fazant of kalkoen eroverheen. Het lekvocht wat onderin de rvs opvangbak druipt kun je hergebruiken door met de bijgeleverd kwast de kip opnieuw in te smeren. Mocht je een gerookte kip willen maken dan is deze ook ideaal omdat de kip in alle hoeken en gaten de rook op kan nemen. 

Het roken van de kip kan in de rookoven op hoge temperatuur. Zorg uiteraard dat de kip goed gaar is. Tip: gaar de kip eerst in de oven op ongeveer 120 graden in de oven voor 60 minuten. Daarna nog een 20 - 30 minuten roken op ongeveer 80-100 graden. Meer informatie vind je hier.

Dutch Oven van Barbecook getest door Paxtu-Stam van de scoutinggroep Alexandergroep in Ermelo!

Het stond al een poosje in de planning, een Dutch Oven middag, op de zaterdagmiddag in de kampvuurkuil. De leden van de stam hebben de Dutch Oven 9 liter getest van Barbecook, en met succes! In de Dutch Oven is er een simpel maar lekkere aardappelschotel gemaakt.

Voor de meeste stamleden was het aardig spannend of het gerecht zou gaan lukken, maar het is uiteindelijk aardig goed uit de bus gekomen. Als afsluiter is er een overheerlijke cake gemaakt met citroen en perzik. Hierna hebben ze fijn bij het vuur gezeten tot laat in de avond.

Het filmpje hieronder laat zien hoe het is verlopen:

Rookoven.com sponsort de Mongol Rally 2012

Dit jaar doen Edwin Pos en Arnoud Tijssen mee met de Mongol Rally 2012. Een tocht van meer dan 12.000 kilometer over taiga en bergketens, door woestijnen, en ver van de bewoonde wereld. Een reis die start in Nunspeet en eindigt in Ulaan Baatar, MongMongol Rally 2012olië. En dat allemaal voor het goede doel. Hiermee zamelen zij geld in voor twee goede doelen: Scoutinggroep Bram IJzerman uit Nunspeet en het Lotus Children`s Center, een kindertehuis in Ulaan Baatar. Deelname aan de Mongol Rally is gebonden aan regels. Zo moet de auto bijvoorbeeld aan strikte eisen voldoen en is het gebruik van een navigatiesysteem `not done`. Vindingrijkheid en goede kaart - en kompas technieken komen hier dus goed van pas. Maar het belangrijkste is dat ze twee goede doelen moeten steunen.

Rookoven.com draagt het goede doel een warm hart toe en sponsort dit project dan ook door een bedrag te doneren. Als u meer wilt weten over: de Mongol Rally, de goede doelen, Edwin en Arnoud of zelf een donatie wil doen, dan kunt u hun website bezoeken op Nunspeetmongoliarally.

25-01-2012 Binnen barbecueën? Indoor-bbq.com

Volgende workshop 18-02-2012

De volgende workshop staat gepland op 18 februari. Meer informatie vind je hier.

workshop11-2010-12.jpg

Roken bij Gîtes Le Creux!

De rookovens van Rookoven.com uit Nunspeet zijn nu ook te Frankrijk Locarnovinden bij Gîtes Le Creux in Frankrijk. In Fresse, Haute-Saône, verhuren wij een aantal vakantie-appartementen waarbij wij onze gasten ’s avonds tijdens het diner graag verrassen met een heerlijke gerookte forel of gerookte worst, nog warm uit de Locarno rookoven.

Dus wilt u eens lekker genieten van de prachtige omgeving hier, met veel viswater zoals bijv. in het Duizendmerengebied, rust en natuur, kijkt u op onze website www.giteslecreux.com voor alle informatie over onze accommodatie en de omgeving.

U bent het hele jaar door van harte welkom!

Frankrijk Locarno vis drogen

DVFKNw2THYw

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Gastenboek

  • 12-08-2017 - Op 11-8-2017 een rookoven locarno (rvs) gekocht, volgende dag meteen...  lees meer
  • 08-08-2017 - Gisteren een aantal rubs besteld en diverse sauzen. Perfect geleverd,...  lees meer
  • 03-08-2017 - Ben afgelopen zaterdag, vanuit Nijmegen, naar de winkel gegaan om...  lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
Onze service
  • Dries van den Berg
  • Visvoordeel.nl
  • Leer vis roken van Smokey John
  • The Smokey Bandits Nederland
  • KCBS
  • Primo Grill Dealer
  • tonystone low and slow bbq competition
  • NK BBQ Rookoven.com
  • NOJG
  • Reewild
  • KNJV
  • Browning
  • Big Green Egg
  • Intratuin
  • Visserslatijn Nederland
  • GoedeVis.nl
  • Dam Hengelsport
  • Demeyere Belgium
  • Bradley
  • Camerons Products
  • GrillPro
  • WildPlaza
  • Fire & Food
  • Barbecook
  • Stokes BBQ Sauces
  • Kamado Joe
  • Bricos
  • Oklahoma Country Smoker
  • Koken op Hout
  • Stockyard BBQ Sauce
  • Black Ranch
  • Haard Pakket
  • Point Virgule
  • FizzDizz
  • Jack Daniels Snippers
  • American Mississippi Sauces
  • Librije
  • BBQ Genootschap
  • Dutch BBQ Crew Rub
  • Solis Vacumeermachines
  • BBQ Guru
  • Aalferink
  • Yoder Smokers
  • Van de Mheen foodservice
© 2008 - 2017 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel