Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief rechtsbovenin het scherm

27-04-2012 Chicken Roaster demonstratie

Onlangs hebben wij de Chicken Roaster RVS samen met de Big Green Egg uitgeprobeerd en de resultaten verwerkt in onderstaand filmpje! Zie hoe een kippetje en entrecote perfect klaar worden gemaakt in de Big Green Egg!

27-04-2012 `Filmpjes` pagina bijgewerkt

Onze bekende `Filmpjes` pagina is bijgewerkt en iets aangepast. Vanaf nu heet deze pagina `Demofilmpjes`, aangezien de meeste van onze video`s demonstratiefilmpjes zijn.
Voor meer (demonstratie)video`s kun je ook bij onze YouTube pagina terecht! 

Op 30-04-2012 vieren ook wij feest!

Koninginnedag 2012

25-04-2012 Ganzenborst recept

Gevonden: Gerookte Ganzenborst "Arjan Smit - Proeverij De Pronckheer"
Snijd de borsten van het karkas en kruid ze met peper en zout. Leg ze op een rooster in een rookoven van 70 °C en gaar ze in twee uur roséganzenborst.jpg. Door het drogingsproces in de oven krijgt de gans een klein korstje en blijft aan de binnenkant mooi sappig (de borsten dus niet eerst aanbraden!). Schil de stoofpeertjes en leg ze in een pan met rode wijn, kaneel, suiker en een kruidnagel. Laat de peertjes op laag vuur gaar worden in ca. 1,5 uur

(afhankelijk van het type peer).
Snipper de ui fijn en fruit ze aan in een koekenpan, voeg de rozenbottelpuree en een klein beetje suiker, azijn en piment d’espelette of sambal toe. Laat het geheel op een laag vuur gaar worden. Voeg eventueel nog wat extra water toe. Maal de chutney in een keukenmachine fijn en breng op smaak met zout en peper.

Snijd de gans op een snijmachine in hele dunne plakjes en serveer er de peer en de chutney bij. Dit is lekker met gebakken paddenstoelen en nieuwe aardappeltjes.

Tip: Als u de rosbief van tevoren heeft gemaakt kunt u de koude plakjes op een warm bord uit de oven serveren, waarbij het warme bord zorgt voor de verwarming van het vlees.

23-04-2012 Spek en beenhammetje roken!

Geweldig weer was het niet echt dit weekend, maar om dat goed te maken ben ik maar eens naar de markt in Zwolle geweest om een paar lekkere stukjes vlees op te halen. Dit keer was er een stuk spek en een beenhammetje aan de beurt. Dit keer gerookt in de nieuwe "Classic Smoker"

Wood Smoker

rookoven21-04-12-02.jpg

rookoven21-04-12-03.jpg

rookoven21-04-12-04.jpg

rookoven21-04-12-05.jpg

rookoven21-04-12-06.jpg

23-04-2012 Olievaten te koop

Wil je zelf een rookton maken? Bart Elzinga heeft ze te koop. En hier staat uitgelegd hoe je die rookton dan in mekaar zet.Rookton Ruw

"Te koop, Nette tonnen met een inhoud van 200 liter. Deze tonnen zijn gebruikt als graan opslag dus hebben geen schadelijke stoffen ingezeten. U kunt ze gebruiken als regenton, maar ook zijn ze zeer geschikt als Rookoven. voor meer info kunt u contact met mij opnemen.

Mvg, 
Bart Elzinga"

Meer informatie kun je verkrijgen via het volgende mobiele telefoonnummer "06-27837253"

21-04-2012 Smoke Box maakt vliegende start

Maak een vliegende start met deze Smoke Box vol handige spulletjes. Waaronder rookmot, rooksnippers, rookhout, pekelzout, rookkruiden etc. Ook leuk natuurlijk als geschenk. De Smoke Box kost slechts € 25,00.

Smoke Box

17-04-2012 Paling roken op `t Hoge

Even tussendoor nog wat overgebleven paling in de rookoven hangen. Eerst weer even pekelen 35 minuten op 100 gram / liter water. Daarna de paling speten en even drogen.

paling-roken-2012-1

paling-roken-2012-2

Lekker roken! Niet warm maar met de Jägermeister in de aanslag is dit prima te doen. We hebben een authentieke rookkast en de Livorno 210 gebruikt. 

Rookoven Livorno 210

16-04-2012 Fire & Food 2012 nu te bestellen!

Overigens ontvang je het blad Fire & Food gratis bij bestellingen boven de € 50,00 exclusief verzendkosten!

fire-food 2012 - deel I

13-04-2012 Rookoven-Container!?

Rookoven-container

Win rookpakketten met de Fire & Food prijsvraag!

Ontdek het  ‘roken’ op de barbecue met een van deze pakketten. Rookoven.com stelt 3 soorten pakketten ter beschikking. Maak kans op het kruidenpakket, het houthakkerspakket of op het tafelrookovenpakket.

fireenfood.jpg

10-04-2012 afgelopen zaterdag een succesvolle workshop!

Ondanks een straffe en koude wind hebben we zaterdag zeven april een mooie workshop mogen dragen. Enkele deelnemers hadden hun eigen rookoventje meegenomen om hierin zalm cq eend in te roken. Zoals altijd weer enthousiaste rokers waaronder weer een hoop ervaring en ideeën werden uitgewisseld. 

Workshop april 2012

10-04-2012 Gerookte kip op hete bierblik!

En dit weekend was er een zonnetje te bekennen! Dat betekent lekker buiten knutselen... Big Green Egg naar uit de schuur getrokken en de nieuwe chicken roaster geprobeerd. De kip lekker ruig gekruid met kipkruiden, rozemarijn, ui, knoflook etc. 1 uurtje in de BGE en daarna afgerookt met whiskeychips. Oooooo geniaal!!! 

april 2012 kip bge

april 2012 kip bge

april 2012 kip bge

april 2012 kip bge

Folderadvertentie voor het Veluvineblad

05-04-2012 Nice weather!

Rookoven.com VW t2

04-04-2012 Workshop 07 april 2012

We hebben nog een aantal plaatsen vrij voor de workshop van 7 april 2012. Zolang je kunt boeken op de site is er plaats vrij. Reserveren kan hier.

Programma:

10.00 uur aankomst
10.30 pekelen paling en zalm + voorbereiden rookoven
11.30 roken paling + eendeborst
12.45 lunch met de vers gerookte paling, eend, zalm en salades
14.00 afronding

De gerookte paling wordt na het roken opgediend met aardappelsalade. De gerookte eendeborst en zalm wordt opgediend met rucola/rosso/blanco sla met pijnboompitjes en cherrytomaatjes.

Workshop is inclusief:
- ontvangst met koffie en cake
- 2 consumpties
- hand-out
- uitgebreide begeleiding
- koffie
- eendenborst
- paling
- zalm
- salades / stokbrood

Locatie:
Partyboerderij `t Hoge
`t Hoge 18
8071 SV Nunspeet (Veluwe)

Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief rechtsbovenin het scherm!

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Gastenboek

  • 12-08-2017 - Op 11-8-2017 een rookoven locarno (rvs) gekocht, volgende dag meteen...  lees meer
  • 08-08-2017 - Gisteren een aantal rubs besteld en diverse sauzen. Perfect geleverd,...  lees meer
  • 03-08-2017 - Ben afgelopen zaterdag, vanuit Nijmegen, naar de winkel gegaan om...  lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
Onze service
  • Dries van den Berg
  • Visvoordeel.nl
  • Leer vis roken van Smokey John
  • The Smokey Bandits Nederland
  • KCBS
  • Primo Grill Dealer
  • tonystone low and slow bbq competition
  • NK BBQ Rookoven.com
  • NOJG
  • Reewild
  • KNJV
  • Browning
  • Big Green Egg
  • Intratuin
  • Visserslatijn Nederland
  • GoedeVis.nl
  • Dam Hengelsport
  • Demeyere Belgium
  • Bradley
  • Camerons Products
  • GrillPro
  • WildPlaza
  • Fire & Food
  • Barbecook
  • Stokes BBQ Sauces
  • Kamado Joe
  • Bricos
  • Oklahoma Country Smoker
  • Koken op Hout
  • Stockyard BBQ Sauce
  • Black Ranch
  • Haard Pakket
  • Point Virgule
  • FizzDizz
  • Jack Daniels Snippers
  • American Mississippi Sauces
  • Librije
  • BBQ Genootschap
  • Dutch BBQ Crew Rub
  • Solis Vacumeermachines
  • BBQ Guru
  • Aalferink
  • Yoder Smokers
  • Van de Mheen foodservice
© 2008 - 2017 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel