Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief rechtsbovenin het scherm
27-04-2012 Chicken Roaster demonstratie
Onlangs hebben wij de Chicken Roaster RVS samen met de Big Green Egg uitgeprobeerd en de resultaten verwerkt in onderstaand filmpje! Zie hoe een kippetje en entrecote perfect klaar worden gemaakt in de Big Green Egg!
27-04-2012 `Filmpjes` pagina bijgewerkt
Onze bekende `Filmpjes` pagina is bijgewerkt en iets aangepast.
Vanaf nu heet deze pagina `Demofilmpjes`, aangezien de meeste van
onze video`s demonstratiefilmpjes zijn.
Voor meer (demonstratie)video`s kun je ook bij onze YouTube pagina terecht!
Op 30-04-2012 vieren ook wij
feest!
25-04-2012 Ganzenborst recept
Gevonden: Gerookte Ganzenborst "Arjan Smit
- Proeverij De Pronckheer"
Snijd de borsten van het karkas en kruid ze met peper en zout. Leg
ze op een rooster in een rookoven van 70 °C en gaar ze in twee uur
rosé. Door het drogingsproces in de oven krijgt de gans een
klein korstje en blijft aan de binnenkant mooi sappig (de borsten
dus niet eerst aanbraden!). Schil de stoofpeertjes en leg ze in een
pan met rode wijn, kaneel, suiker en een kruidnagel. Laat de
peertjes op laag vuur gaar worden in ca. 1,5 uur
(afhankelijk van het type peer).
Snipper de ui fijn en fruit ze aan in een koekenpan, voeg de
rozenbottelpuree en een klein beetje suiker, azijn en piment
d’espelette of sambal toe. Laat het geheel op een laag vuur gaar
worden. Voeg eventueel nog wat extra water toe. Maal de chutney in
een keukenmachine fijn en breng op smaak met zout en peper.
Snijd de gans op een snijmachine in hele dunne plakjes en serveer
er de peer en de chutney bij. Dit is lekker met gebakken
paddenstoelen en nieuwe aardappeltjes.
Tip: Als u de rosbief van tevoren heeft gemaakt kunt u de koude plakjes op een warm bord uit de oven serveren, waarbij het warme bord zorgt voor de verwarming van het vlees.
23-04-2012 Spek en beenhammetje roken!
Geweldig weer was het niet echt dit weekend, maar om dat goed te
maken ben ik maar eens naar de markt in Zwolle geweest om een paar
lekkere stukjes vlees op te halen. Dit keer was er een stuk spek en
een beenhammetje aan de beurt. Dit keer gerookt in de nieuwe
"Classic Smoker"
23-04-2012 Olievaten te koop
Wil je zelf een rookton maken? Bart Elzinga heeft ze te koop.
En hier staat uitgelegd hoe je die rookton dan
in mekaar zet.
"Te koop, Nette tonnen met een inhoud van 200 liter. Deze
tonnen zijn gebruikt als graan opslag dus hebben geen schadelijke
stoffen ingezeten. U kunt ze gebruiken als regenton, maar ook zijn
ze zeer geschikt als Rookoven. voor meer info kunt u contact met
mij opnemen.
Mvg,
Bart Elzinga"
Meer informatie kun je verkrijgen via het volgende mobiele
telefoonnummer "06-27837253"
21-04-2012 Smoke Box maakt vliegende
start
Maak een vliegende start met deze Smoke Box vol handige spulletjes. Waaronder rookmot, rooksnippers, rookhout, pekelzout, rookkruiden etc. Ook leuk natuurlijk als geschenk. De Smoke Box kost slechts € 25,00.
17-04-2012 Paling roken op `t Hoge
Even tussendoor nog wat overgebleven paling in de rookoven hangen. Eerst weer even pekelen 35 minuten op 100 gram / liter water. Daarna de paling speten en even drogen.
Lekker roken! Niet warm maar met de Jägermeister in de aanslag is dit prima te doen. We hebben een authentieke rookkast en de Livorno 210 gebruikt.
16-04-2012 Fire & Food 2012 nu te bestellen!
Overigens ontvang je het blad Fire & Food gratis bij
bestellingen boven de € 50,00 exclusief
verzendkosten!
13-04-2012 Rookoven-Container!?
Win rookpakketten met de Fire & Food prijsvraag!
Ontdek het ‘roken’ op de barbecue met een van deze pakketten. Rookoven.com stelt 3 soorten pakketten ter beschikking. Maak kans op het kruidenpakket, het houthakkerspakket of op het tafelrookovenpakket.
10-04-2012 afgelopen zaterdag een succesvolle workshop!
Ondanks een straffe en koude wind hebben we zaterdag zeven april
een mooie workshop mogen dragen. Enkele deelnemers hadden hun eigen
rookoventje meegenomen om hierin zalm cq eend in te roken. Zoals
altijd weer enthousiaste rokers waaronder weer een hoop ervaring en
ideeën werden uitgewisseld.
10-04-2012 Gerookte kip op hete bierblik!
En dit weekend was er een zonnetje te bekennen! Dat betekent
lekker buiten knutselen... Big Green Egg naar uit de schuur
getrokken en de nieuwe chicken roaster geprobeerd. De kip lekker
ruig gekruid met kipkruiden, rozemarijn, ui, knoflook etc. 1 uurtje
in de BGE en daarna afgerookt met whiskeychips. Oooooo
geniaal!!!
Folderadvertentie voor het
Veluvineblad
05-04-2012 Nice weather!
04-04-2012 Workshop 07 april 2012
We hebben nog een aantal plaatsen vrij voor de workshop van 7 april 2012. Zolang je kunt boeken op de site is er plaats vrij. Reserveren kan hier.
Programma:
10.00 uur aankomst
10.30 pekelen paling en zalm + voorbereiden rookoven
11.30 roken paling + eendeborst
12.45 lunch met de vers gerookte paling, eend, zalm en salades
14.00 afronding
De gerookte paling wordt na het roken opgediend met aardappelsalade. De gerookte eendeborst en zalm wordt opgediend met rucola/rosso/blanco sla met pijnboompitjes en cherrytomaatjes.
Workshop is inclusief:
- ontvangst met koffie en cake
- 2 consumpties
- hand-out
- uitgebreide begeleiding
- koffie
- eendenborst
- paling
- zalm
- salades / stokbrood
Locatie:
Partyboerderij `t Hoge
`t Hoge 18
8071 SV Nunspeet (Veluwe)
Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief rechtsbovenin het scherm!
Mijn account
Wachtwoord vergeten?
Account aanmaken
Met een account kunt u sneller bestellen en heeft u een overzicht van uw eerdere bestellingen.
Account aanmaken