Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief rechtsbovenin het scherm

30-05-2012 Vleespen houder met 6 spiesen handig voor vis/vlees/kip

Handige verchroomde houder. Inclusief 6 vleespennen voor het roken of grillen van uw vlees of groente Makkelijk in gebruik en is vaatwasserbestendig. Je kunt deze hier bestellen.

24-05-2012 Koudrookpakket: eenvoudig koud roken

Dit Koudrookpakket zet je in het stook gedeelte van je rookkast. Door middel van de meegeleverde koudrookblokjes, het smeulschaaltje en rookmot ( 500 gram ) kun je koudroken. Het koudrookblokje steek je aan, de open stukken vul je met rookmot en je zet het smeulschaaltje in het stookgedeelte van uw rookoven. De temperatuur blijft beneden de 27 graden en smeult ongeveer 5 uur.

Koudrookpakket

Tafelrookoven rookoven.com bij "wie is de chef"

Steeds meer mensen gebruiken de tafelrookoven voor het bereiden van overheerlijke gerechten. Vorige week te zien bij "topchef" en gisteravond bij "wie is de chef"

Wie is de chef

In 'Wie is de Chef?' nemen we een kijkje in de keuken van vier fanatieke kookgekken. Iedere avond probeert één van hen de anderen een onvergetelijk diner te serveren. Maar de kandidaten moeten hun ogen en oren goed open houden, want één van de vier is namelijk een professionele kok die er alles aan doet om zijn/haar identiteit geheim te houden. Voor meer informatie kijk op www.wieisdechef.nl

wieisdechef1.jpg

wieisdechef2.jpg

wieisdechef3.jpg

wieisdechef4.jpg

Bedrijvendag mei 2012 Nunspeet

Kom aankomende zaterdag naar de bedrijvendag in Nunspeet. Rookoven.com maakt er in samenwerking met romcook.nl een feest van. Wij verzorgen demo`s van onder andere de kipgrill, rookovens en de tafelrookoven. Deze feestelijke dag met meer dan 100 deelnemende bedrijven is van 10.00 - 17.00 en is geheel gratis te bezoeken.

logo-nunsp-heeft-t.jpg

15-05-2011 "Cameron tafelrookovengebruikt in Topchef

Er is dinsdag 15 mei in Topchef gebruik gemaakt van de Camerons. Er werd wilde Schotse zalm mee gerookt. 

topchef2.jpg

topchef3.jpg

gerechttc.jpg

gerechttc2.jpg


14-05-2012 Forel en zalm roken in de "Classic smoker"


11-05-2012 Ribs Roken in moeders oven!Dit keer zetten wij de Smoker Bags / Rookzakken in de spotlights. Met deze zakken krijg je de perfecte rooksmaak aan je gerecht! Je legt je vlees of vis namelijk in deze rookzakken, om ze vervolgens in de oven te zetten. Het voedsel wordt gegaard en tegelijkertijd verfijnd met deze unieke maar toch bekende rooksmaak. 

05-05-2012 Gesloten vanwege "Classic Race Waterweg"

Vanwege een Classic Race rondom en over de Waterweg moeten wij helaas de deuren sluiten. Er is geen verkeer mogelijk op deze dag. Excuses hiervoor.

classic-race.jpg

03-05-2012 Met moederdag pakken we uit!

Al iets leuks bedacht voor moeders? Wij maken het wat makkelijker door wat totaalpakketjes samen te stellen. Zie hieronder een tafelrookovenpakket verpakt. Compleet met moederdagsticker! Discreet verpakt zodat moeders nog niet kan zien wat erin zit. Nu kan moeders weer eens wat nieuws op tafel zetten!!!

02-05-2012 Wok-BBQ

Wat zullen we eten? We hadden wel zin in wat Oosters. En nu eens een keer vegetarisch. Van A-Z. Binnen een mum van tijd heb ik de wok-bbq aangezet. Dit is een vier persoons wok die zowel binnen als buiten gebruikt kan worden. Deze werkt op indoor-houtskool en brandt ongeveer 70 tot 90 minutenIn de buitenrand wordt water gegoten met toegevoegd een boullionblokje. Op de bovenrand kan gebakken worden. Deze wordt eerst goed ingeolied met wat wokolie.

Overheerlijk vegetarisch wokgerecht

wok-bbq

Als ingredienten hadden we aubergine, paprika, chinese paddestoelen, boontjes, bloemkool en mie. Toegevoegd hebben we verschillende Oosterse kruiden gebruikt. De sappen die van de bovenste baklaag komen lekken in de kookring. En die maken de smaak van de mie overheerlijk!

01-05-2012 Forel en zalm roken

Het weekend weer goed besteed aan het roken van wat zalm en forelletjes die we nog in de vriezer hadden liggen. De zalm heeft een nachtje in de pekel gelegen. Dik ingesmeerd met zout en wat overheerlijke cognac. De pekeltijd was iets aan de lange tijd. Zeg maar 15 uurtjes. Maar aangezien we normaal twee uurtjes droog pekelen wilden we het resultaat eens weten van het lange pekelen. De volgende keer gaan we deze eens 8 uur pekelen wat mij voldoende lijkt. 

Voor de forel hebben we een pekelbadje gemaakt van 100 gram per liter water en drie kwartier laten pekelen. Zeer goed van smaak. De temperatuur hebben we zo tussen de 60 en 80 graden continue gehad. De rooktijd was anderhalf uur. Exclusief het benodigde droogstoken van de vis. Dit duurde ongeveer een half uurtje. 

Forel en Zalm roken in de Classic Smoker

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • BBQ Guru
  • KNJV
  • Grate Goods
© 2008 - 2022 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss