Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief rechtsbovenin het scherm

26-06-2012 Dries van den Berg levert tafelrookoven

Ben je op zoek naar een adres voor een tafelrookoven, rookmot, rookkruiden en pekelkruiden dan kun je terecht bij de Ambachtelijke Rokerij Dries van den Berg. Tijdens het televisieprogramma "Editie NL" werd hier ook het tafelrookoventje getest. Mocht je hier toch zijn om het tafelrookoventje te kopen dan ben je gelijk op het juiste adres voor de verse vis! Kijk voor meer informatie op www.driesvandenberg.nl. Dries zit gevestigd in Harderwijk.

Dries van den Berg levert tafelrookoven

25-06-2012 Zalm roken in de AV-Rookpan DeLuxe

Vanmiddag was het weer even tijd voor het bereiden van gerookte zalm met dillesaus en het maken van zalmmousse. Begonnen met het toevoegen van rookmot in de rookpan en de zalm voor 3 minuten op hoog vuur gezet. Zo ontbrand de rookmot en ontstaat de rook. Daarna nog 10 minuten gegaard op laag vuur. Op het moment van uitzetten laat ik de pan nog even 5 minuten rustig staan. De zalm gaart vervolgens rustig door en de rookaroma trekt erin.

Zalm roken in de AV-Rookpan DeLuxe

4571842592562141760891714349040o.jpg

AV-Rookpan DeLuxe

dsc0140.jpg

25-06-2012 NK-ganzenborst roken KNJV

Afgelopen zaterdag 23 juni hield de KNJV tijdens de groene dagen in Apeldoorn het eerste NK ganzenborst roken. Een twintigtal leden hadden zich ingeschreven. Een aantal vielen in de prijzen waaronder een goulashpan, gesponsort door rookoven.com.

NK ganzenborst roken KNJV

NK ganzenborst roken KNJV

25-06-2012 Aarbeienjam maken in de goulashpan

Tijdens de open dag van de grote wiede werd er een demonstratie jam inmaken gegeven. Een simpele manier en overheerlijk op je broodje. Pluk de aardbeien, doe deze in degoulashpan, voeg suiker toe. Verhouding is ongeveer 40% suiker 60% aarbeien. Voeg wat citroensap toe.


img1983.jpg

Hieronder zie je de toevoeging van 1 kg suiker.

img1974.jpg

Ongeveer een halfuurtje laten pruttelen. Pas op! wordt gloeiend heet kan ik je uit ervaring vertellen ;)

img1968.jpg

Daarna kun je deze inmaken in potjes. Giet deze vol en zet ze op de kop. Je kunt de potjes hergebruiken. Dat worden worden wel hele lekkere ontbijtjes.

img2100.jpg

25-06-2012 Mozzarella roken in de AV-rookpan DeLuxe

Binnenkort starten we met het geven van rookdemonstraties. Eenvoudige maar overheerlijke recepten zullen worden bereid in de AV-Rookpan DeLuxe. We demonstreren onder andere:

- gerookte tomaat-mozzarella
- mousse van warmgerookte zalm
- tomaten  bouillon van gerookt gevogelte
- warm gerookte verse zalm met asperges en mousseline saus 

Hieronder een aantal foto's voor het eenvoudig bereiden van overheerlijk gerookte mozzarrela-tomaatjes. Bereidingstijd is maar tien minuten. Kan vooraf al voorbereid worden en wordt daardoor zelfs nog lekkerder omdat de rookgeur er nog verder in trekt. We rookten deze met Alder rookmot. Waarom? Alder geeft een typische houtgeur met licht bittere fragmenten. De rook is nootachtig en relatief zwaar en geeft een vol aroma. Bijzonder geschikt voor kazen te roken.

img2030.jpg

Zie hieronder de kleur veranderen van de mozzarrela.

img2037.jpg

De mozzarrella is gerookt en wordt op prikkers geserveerd met een basilicumblad en tomaatjes.

img2048.jpg

25-06-2012 Pizzaoven / steenoven Venezia 80 cm (385 kg)

Al eens een pizza gemaakt in een echte pizzaoven? Heerlijk. Een knapperige bodem en gesmolten kaas. Deze steenoven wordt opgemetseld met vuurvaste stenen in een ronde vorm. De voorzijde is voorzien van terracotta stenen. Hierin zitten twee deurtjes verwerkt.

Voor meer informatie, deze pagina

22-06-2012 Rookpan AV-DeLuxe

Deze robuuste rookpan is het paradepaardje van de luxe keuken. Eenmaal dit product in huis te hebben gehaald gebruik je deze wel meerdere keren per week. Zo simpel en zonder toegevoegde vetten. Met de bijgeleverde recepten kan iedereen een overheerlijke culinair hoogstandje neerzetten zonder al te veel moeite.Klik voor meer informatie hier


19-06-2012 Workshop

Zaterdag is er weer lekker zalm, forel en eendenborst gerookt tijdens de workshop. Het weer was goed.

img1849.jpg

img1845.jpg

img1856.jpg

img1854.jpg

18-06-2012 Long Smoke koudroker

De Long-Smoke biedt op een lange en zuinige verbranding van het rookmot op een laag vuur. De rookmot wordt aangestoken met de meegeleverde koudrookblokjes. Meerinformatie vind u hier.


13-06-2012 gevonden op het internet (kipgrill)


11-06-2012 - Rookoven Isolino RVS 120 x 39 x 33 geïsoleerd (nieuw)

Deze hoogwaardige, professionele rookkast heeft een isolatielaag van Rockwool en maar liefst 28 mm dik. Dit is vooral handig voor het behoudt van een constante temperatuur. De rookoven is geheel rondom geïsoleerd inclusief deur. Het geheel is hoogglans gepolijst voor een zeer fraaie afwerking. Ideaal voor horeca en door middel van de rookpijp waar een flexibele buis op gezet kan worden, kan deze rookoven ook binnen gebruikt worden of onder een afdek met slang naar buiten toe.

Bekijk onze nieuwe Isolino RVS samen met meer informatie via Nieuws mei 2012 >>

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • BBQ Guru
  • KNJV
  • Grate Goods
© 2008 - 2022 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss