Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief rechtsbovenin het scherm

01-08-2012 Nieuwe Fire & Food is uit!

Nieuwe uitgave Fire & food is uit ! Te bestellen of af te halen bij Rookoven.com. Incl. Dry aged meat in samenwerking met romcook.nl. Bestel uw magazine hier!

Fire en Food

28-07-2012 Exclusief dealer Librije's Winkel en het boek "PUURST"

Nu ook exclusief dealer en verkrijgbaar bij Rookoven.com het boek "PUURST" van Jonnie en Therese van de Librije Geweldig boek!!! Inclusief 3-D brilletjes geleverd voor de driedimmensionale foto's. Veeeeeel kijk en leesplezier.

"PUURST"

PUURST gaat over smaak en (r)evolutie. In tekst en beeld wil Jonnie laten zien hoe rijk Nederland is op culinair gebied. Aan de hand van hand van zijn recepten door de jaren heen bespreekt hij de (r)evolutie van de (en zijn eigen) smaak. In zijn vierhonderd pagina’s tellende magnum opus – met meer dan tweehonderd recepten – gaat Jonnie in gesprek met smaakprofessor Peter Klosse over de verschillende smaken, laat hij zijn leveranciers aan het woord en neemt Thérèse – samen met Jan van Lissum – de lezer aan de hand mee om de verschillende smaken van wijn te proeven en beleven.


Ook laat Jonnie ‘zijn kruiden’ niet onbesproken, hij steekt het klassieke herbarium in een eigentijds (koks)jasje. Ronald Giphart zet ruim 50 recepten om in culinair proza. De fotografie maakt PUURST ook extra bijzonder: Jan Bartelsman, röntgenfoto’s, 3-D-foto’s en onderwaterfotografie.

 Jonnie en Thérèse: "Ons meest pure en bijzondere boek ooit. De trilogie is compleet".

28-06-2012 Gewijzigde openingstijden

Wij zijn op elke werkdag van maandag tot en met vrijdag van 09:00 - 17:00 geopend en op zaterdag van 10:00 t/m 15:00 uur. Je bent van harte welkom in onze showroom.

26-07-2012 Demo duivenborst roken

Zaterdag 28-07-2012 gaan we wat duivenborstjes roken in de rookoven Locarno. Je bent welkommmmm..... 

duif1234.png

Demomiddag duivenborst roken

25-07-2012 Nieuw binnen, de allergrootste rookoven Livorno 230 x 50 x 50 cm

Deze complete professionele rookoven van duurzaam RVS wordt professioneel of particulier ingezet. Veel ruimte voor het roken van alle soorten vis en vlees.

Boven in de schoorsteen kan gemakkelijk de rookuitvoer worden geregeld. De precieze temperatuurmeter geeft de juiste temperatuur in de rookoven aan. Deze heeft een lange messing staaf zodat deze goed in de kast kan meten. Meer informatie over deze rookoven vind u hier.

20-07-2012 zaterdag demo zalm koud en warm roken

Morgen, 21 juli zullen we bij ons nieuwe pand aan de Marconiweg 29 in Nunspeet een zalm gaan roken. Just for fun! We roken deze op de warme en de koude manier. Kom langs en proef deze overheerlijke gerookte vis. Dit doen we in de rookoven Locarno met electrisch spiraal en het koudroken gaat met behulp van de coldsmoker. Vinden we een kip, dan zullen we ook de KipGrill ter plekke demonstreren. Kom dus gezellig langs vanaf 10.00 uur. Tot morgen ;)

 

 

18-07-2012 Koudroken met de coldsmoker

Binnenkort volgt onze test met de coldsmoke-generator ;) Lekker eigengemaakte knoflookboter.

coldsmoke-generator.jpg

17-07-2012 Palingrookwedstrijd in Huizen!

Op 8 september a.s. vindt er tijdens de Huizerdag ook weer een palingrookwedstrijd plaats bij Oranjecafé ’t Wapen van Huizen, Naarderstraat 2, 1271 CE in Huizen. Meer informatie via Izak Kos, telefoonnummer 035-5254789. ’t Wapen van Huizen

Palingroken Huizen

14-07-2012 Forelletjes uit de Locarno RVS

Forelletjes gerookt mmmmmmmm

13-07-2012 Le balie met de Livorno's!

Balie rookoven.com

12-07-2012 De Rookoven Riva, Goulashset en de Dutch-oven in de Nederlands Jager!

Rookoven.com in De Nederlandse Jager!! Jaap Vissering, Culinair Journalist, heeft weer uitstekende recepten geplaatst in het blad De Nederlandse Jager van de maand juli 2012 nr. 13/14. Deze worden bereid in de goulashset, de rookoven Riva en de Dutch-Oven.

Recepten zijn o.a. gerookte borstfilets, konijnenbouten in de Dutch-Oven en Wildgoulash in de Goulashset. 

img2444[2].jpg

10-07-2012 Verhuizing loopt op rolletjes!

Rookoven.com

Rookoven.com

Rookoven.com

Rookoven.com

Het nieuwe pand wat we gaan betrekken is al gereed voor gebruik! Veel handen maken licht werk en dat is gebleken. Afgelopen vrijdag kregen we de sleutel en vanaf maandag waren we al weer operationeel. Nou ja, dat wil zeggen dat we weer kunnen internetten, bellen en pakketten kunnen versturen.

Verhuizing

Verhuizing nieuwe pand

De nieuwe showroom aan de Marconiweg 29.

10-07-2012 Zullen we vanavond iets roken?

The Fat Judge plaatste een leuk artikel over mosselen roken.

roken (5)

“Zullen we vanavond iets roken?”, dat kan een vreemde vraag zijn. Zeker als die vraag van je moeder afkomstig is en zij toch bepaald geen hippie genoemd kan worden. Wel heeft mijn moeder sinds kort een rookoventje. En dus zijn we begonnen met roken. Met het eerste makreeltje waren we meteen verslaafd.

Het roken van makreel is heel eenvoudig. Gewoon verse schoongemaakte makreeltjes (de visboer had ze ook onthoofd, maar dat is niet nodig) in de hete, rokende oven leggen, deksel erop en 20 minuten later zijn ze heerlijk rokerig en gaar. Deze methode heet warm roken, maar koud roken kan ook, dan wordt de vis niet gaar. Gerookte zalm is bijvoorbeeld meestal koudgerookt. Koud roken in een rookoventje doe je door met zo min mogelijk hitte rook te creeën en de vis zo koel mogelijk te houden (bijvoorbeeld door het boven een bak met ijs te leggen). Bij de eerste poging was er nog wel garing, niet echt koud genoeg dus. Maar vies was het resultaat zeker niet.

We zijn dus nog een beetje in de expirimentele fase. Maar ik denk dat ik, zonder overdrijven, nu al kan zeggen dat we Het Allermooiste Rookgerecht al ontdekt hebben. Eigenlijk vond de ontdekking al een paar jaar geleden plaats, toen ik nog in Schotland woonde en met vriendin L naar de ‘Spirit of the West, whisky & food festival’ bij Inveraray Castle ging. Daar leerden we van celeb chef Nick Nairn hoe je langoustines klaar maakt (levend de kop eraf trekken, 50 sec. koken), aten we kaas (heel veel kaas) en leerden we whisky drinken (iets wat ik gelukkig ook nog niet verleerd ben). We aten er ook, voor het eerst, gerookte mosselen. Nou weten die Schotten toch wel een dingetje of twee over wat rook met de smaak doet. Naast gerookte zalm en whiskies met turfrook is ook de Arbroath Smokie (gerookte schelvis) wereldberoemd. Maar die mosselen, man, wat was dat lekker. Zelfs L, die helemaal niet dol op mosselen is, was wild enthousiast. Ik heb ze daarna nooit meer gevonden. Op de farmers market had de visboer ze ook, maar toen smaakte het toch minder. Ik heb zelfs nog wel eens een blikje gerookte mosselen gekocht, maar dat kwam niet eens in de buurt. Zou het aan het schitterende landschap van de Schotse westkust hebben gelegen, waren het bijzonder lekkere mosselen of was het toch de whisky?

Gelukkig niet. Want nu, drie jaar later ben ik erachter. Het enige wat je nodig hebt is een klein rookoventje, wat houtsnippers of mot en verse mosselen. En geduld, dat helaas ook wel, want de lekkerste mosselen krijg je pas als het oventje goed heet is en flink rookt.

Vooraf, voor 4 personen

1 1/2 kilo mosselen, vers en gecontroleerd (zie hier)

rookmot en een rookoventje

Mosselen moeten in korte tijd gaar worden, anders worden ze taai en droog. Verwarm de rookoven dus echt goed voor en zorg dat het flink gaat roken. Leg dan de mosselen op het rooster en doe de deksel snel weer op de oven. Als het goed is zijn de mosselen na een minuut of 5 open, nog eens 5 minuten zorgt dat de rooksmaak goed in de mosselen trekt. Serveer onmiddelijk en eet zo (zonder sausje!) uit de schelp.

02-07-2012 Uitbreiding Rookoven.com naar 570 m2 op de Veluwe (Nunspeet)

Vanaf volgende week zal rookoven.com een nieuw pand betrekken. Reden van uitbreiding is de groei van ons assortiment en het overzichtelijker presenteren van de rookovens & rookkasten, accessoires en toebehoren en vele outdoor-cooking gadgets. Kom vanaf volgende week eens een kijkje te nemen wat wij allemaal voor spulletjes hebben. We zullen zo spoedig mogelijk zorgen voor wat overzichtsfoto's.

rookoven_cap2.jpg

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • BBQ Guru
  • KNJV
  • Grate Goods
© 2008 - 2022 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss