Op de hoogte blijven? Schrijf je in op onze nieuwsbrief rechtsbovenin het scherm
28-10-2012 Warme douche van tevreden klant!
ik had een Locarno rookkast besteld na 2 dagen werd hij bezorgd (snel) mssr hij zag er niet best uit en lag half in elkaar dus een grote domper maar de andere dag gebeld naar nunspeet we konden hem terug sturen .om dat ik toch niets te roken had gingen wij op afspraak er zelf naar toe 140 km rijden maar we hadden niets te doen .wij werden heel fijn geholpen en kregen zo een andere en ook nog iets voor de afgelegen kilometers .erg attent van ze n keurige en nette winkel de moeite waard om een keer langs te gaan nu de eerste keer zalm gerookt en perfect gelukt temp. goed onder controle te houden n per perfecte kast hoor en nogmaals een goede bediening TOP warme douche
Wood Smoking Chips from Jack Daniel's
Gerookte eendenborst, ganzenborst en tomaat
Afgelopen zaterdag hielden we een demonstratie roken aan de Marconiweg 29 in Nunspeet. Diverse lekkernijen werden gerookt waaronder spareribs, eendenborst, ganzenborst, honingtomaat, makreel en forel. Opkomst was groots en velen proefden de overheerlijke culinaire hapjes.
Gerookte spareribs
Gerookte forel en makreel
Gerookte tomaat
19-10-2012 "het oude veerhuis" Heerewaarden
Don Elsman is even een BN-er!!! Sinds de berichtgeving over het ziek worden van zalm is het bezoek bij de uitbater van het restaurant "het oude Veerhuis" in Heerewaarden teruggelopen naar een reservering van een koppeltje van twee op de zaterdagavond. Maar daar is verandering in gebracht na de media-aandacht in diverse kranten, tv en radioprogramma's. Don heeft namelijk niets te maken met de zalm waarover in de media negatief wordt gepraat. En sindsdien loopt zijn agenda vol met reserveringen. Ook niet zo gek, want dit is pas echt goede gerookte zalm. Die wordt maar liefst 24 uur gerookt!
Het oude Veerhuis is het enige zalm restaurant in Nederland. Hij rookt zijn eigen zalmen met een door rookoven.com ontworpen en geleverde rookoven. Gisteren kregen we een spoedbestelling van hem binnen en leverde hem vannochtend 60 kg rookmot om zijn zalmen op authentieke wijze te roken.
Het Oude Veerhuis in Heerewaarden (vlakbij Rossum/Zaltbommel)
19-10-2012 Demonstratie roken in Nunspeet
Morgen, (zaterdag 20 oktober), gaan we een demonstratie roken houden bij onze winkel in Nunspeet. We gaan onder andere zalm, ganzenborst en kippenvleugels roken. Heb je dus nog niets te doen? Kom dan even proeven ;)
Dit doen we onder andere in de Rookoven Livorno en een Rookpan AV-De Luxe. Je bent van harte welkom!!! De demonstratie is in combinatie met Romco Smit van Romcook.nl.
Romco heeft onder ander gewerkt bij:
Landgoed Staverden | Staverden |
Résidence Le Patisseau | Beekbergen |
Restaurant Eibertje | Nunspeet |
Restaurant The Novice | Vierhouten |
Steigenberger Kurhaus Hotel | Scheveningen |
16-10-2012 Rookoven.com in de Metro
We zijn benaderd door de Metro om met de prijsvraag mee te doen. En de winnaars konden 15 SmokeBoxen winnen. Rookoven.com feliciteerd de volgende mensen:
J. Lux
ROTTERDAM
L. Brouns
ROTTERDAM
V.W. Zeggelink
AMSTERDAM
C. Onrust
LELYSTAD
R.M. de Jong
BUSSUM
R. Wegner
RIJSWIJK
D.H. Grosz
ROZENBURG
E. Walkier
ROOSENDAAL
J. ter Maaten
EDERVEEN
H.v.d. Lei
AMERONGEN
E. Rietkerken
DELFT
L. Dundas
DEN HAAG
M.K. Groeneveld
LELYSTAD
L. Dodemont
MAASTRICHT
M. Kooi
IJMUIDEN
15-10-2012 Heerlijke paddestoelen
15-10-2012 Bovenverdieping rookoven.com
10-10-2012 Resultaat workshop roken
Met op het bord gerookte eendenborst, zalm en forel. mmmm...
09-10-2012 Workshop roken AV-Rookpan De Luxe
Vanaf 18 oktober starten we weer met de workshop roken op met de AV-Rookpan De Luxe. In korte tijd leert u het eenvoudige gebruik van de rookpan in huis op uw eigen gasfornuis. Diverse gerookte lekkernijen worden gepresenteerd en uitgelegd. De eerst workshop is op 18 oktober en een week later op 25 oktober. De kosten bedragen 19,50.Schrijf u nu online in via deze link.
Wist u dat...
wij de verhoogde btw-heffing naar 21% voor onze rekening hebben genomen? Want de schoorsteen moet toch bij iederen roken. Daarnaast hebben we weer wat interessante aanbiedingen toegevoegd aan de herfst-actie pagina.
Het is weer herfst en dus kastanjeraaptijd!
En daar kun je hele lekkere kastanjepuree van maken. Dus jas aan en een sprint naar het bos!
Voorzichtig oppakken die bos-zee-egels want ze prikken behoorlijk.
Vind ik me daar nog een paar overheerlijke Chantarellen. Die passen me wel bij de ganzenborst.
ff peper en zouten en bakken maar. Uitstekend bij wild en laat nu toevallig het wildseizoen zijn geopend. Ook overheerlijk om sauzen mee te bereiden of een pasta / ragout.
De cantharel, ook wel hanekam of dooierzwam genoemd, is een trechtervormige paddenstoel. De kleur varieert van oranjegeel tot grijs. De steel is meestal heel kort. Cantharellen waren lang alleen ‘wild’ te plukken. Ze komen nog steeds in het wild voor, maar ze worden tegenwoordig ook geteeld. De cantharel is heel populair in Frankrijk en heet daar ‘girolle’. De smaak is iets peperachtig.
Nieuw! de cadeautjes hoek met leuke smoke cadeautjes
Nieuw! De Italiaanse inpiratiekast!
Door mijn vakantie in Italië heb ik mij weer overheerlijk laten inspireren en laat ik me buiten het roken ook eens verleiden om pasta's en pizza's te maken. Wist je trouwens dat ze daar gigaveel pizza en pasta vakbladen hadden? Ik ook niet maar van een aardige pizzarestaurantuitbater kreeg ik er een aantal mee. Zo ben ik teruggekomen met diverse soorten kwaliteitsdeeg. Deze deeg maak je niet met een beetje water en olie. Nee, ook gist is van "degelijk" belang!
Gerookte ham uit de Belgische Ardennen...
...is erg fijn kan ik je vertellen. Wat een sublieme smaak. Ook niet gek, want deze wordt maar liefst minimaal vier weken achter elkaar gerookt.
Tijdens de vakantie naar Italië heb ik onderweg de rokerij in
Montenauer (Belgische Ardennen) bezocht. Die stond al langer op
mijn verlanglijstje. Aldaar werd ik warm ontvangen door het
personeel van de rokerij. Ze
hebben er een route gemaakt door de rokerij "achter glas" die je
kunt belopen. Zo krijg je een optimaal beeld van het gehele
rookproces.
Deze begint bij het uitbenen van de hammen. Traditioneel worden de hammen met de hand gezouten. Dit mengsel bestaat buiten zout ook uit diverse kruiden volgens huisrecept. Vervolgens worden de hammen weken tot maanden gepekeld waarna ze in een ontpekelbad worden gelegd. Het roken van de hammen wordt eenvoudig gedaan op beukenhoutmot met een toevoeging van jeneverbessen. Na deze rondleiding krijg je de gelegenheid om een stuk authentiek gerookte ham te kopen. En deze was echt om te smullen. zie het plaatje hieronder. Genomen aan het Lago Magiore te Italië waar de ham werd genuttigd onder het genot van een goed glas wijn.
06-10-2012 Geslaagde workshop met zonnige afloop!
Zaterdag 6 oktober, de dag begint met kuipen water die uit de lucht worden gegooid. Het gras bij t-hoge (de locatie van de workshops nabij het Veluwe meer) staat vol water. Even wordt er gedacht aan een last minute annulering. Maar nee, echte diehards laten zich niet zomaar wegjagen door moeder natuur. Die heeft ook het beste met ons voor anders hadden we ook niet zulke mooie ingrediënten om te roken.
Dus gaan met die banaan en de fik in de rookovens. Romco had de boodschappen gedaan. Hij had onder andere spareribs, rode poon, zalm, eendenborst opgezocht bij verschillende versleveranciers. De eendenborst hadden we een dag van tevoren al in de pekel gezet onder het genot van een Jägertje. Want ook die tijd komt er weer aan. Lekker met de muts op in de tuin expirimenteren met de meest onverwachte producten.
Rond 12.00 begint de lucht te klaren en verschijnt er een supermooi zonnetje. De rokerij had iets vertraging opgelopen maar deze uitloop was zeer de moeite waard. De gerookte lekkernijen worden opgediend met overheerlijke salades. Weer een uitstekende workshop gehad met dank aan romcook.nl. Volgende workshop is 3 november 2012. Er is nog plek!
05-10-2012 Italiaanse porseleinen setje
02-10-2012 Ganzenborst roken uit grootmoeders tijd
Van een klant kregen wij een recept om ganzenborst te roken. Dit
recept stamt uit de tijd dat mensen nog rookten in de schoorstenen
van eigen huizen. Door het persen van de kruiden worden de kruiden
nog beter opgenomen. Probeer het maar is!
ontvliezen van de ganzenborsten
dik in colorozozout zetten
3 uur laten pekelen
3 x half uur spoelen in schoon water
bak citroenpeper met knoflookpeper de borsten in doen
lagen maken van citroenpeper knoflook en de ganzenbrorsten
zijkant met lambrusco (sprankelende wijn) ingieten
plank met steen om het goed aan te drukken
1 uur laten marineren
1 nacht in de koeling laten hangen
1 uur roken op 50 - 60 graden
half uur garen op 80 - 90 graden
De ganzenborster worden hierdoor rose en sappig
Leg nu alles op een schaal en doe er een dikke (vacumeer)zak erover. Afdekken met een handdoek. Deze handeling heet het nagaren. Nagaren is ongeveer een half uur!
Eet smakelijk, heerlijk bij een stevige wijn.
Snelkeuze Menu
De nieuwe Rookoven.com website!
Gasbranders & Elektrische Spiralen
Vuurschalen en Driepoten
Gehakt en Worst Apparatuur
Accessoires en Toebehoren
Gasbranders & Elektrische Spiralen
Pekels en Kruiden
Rookhout en Houtskool
Overige Soorten en Smaken
Workshops en Masterclasses
Geschenk en Cadeaubonnen
Vlees en Vis Assortiment
SALE
Mijn account
Inloggen
Wachtwoord vergeten?
Geen account?
Met een account kun je sneller bestellen en heb je een overzicht van je eerdere bestellingen.
Account aanmaken