29-11-2012 Cold-SmokeBox-Set (nieuw!)
Nieuw en compleet! De Cold-Smokebox. De snelste manier van koudroken van boter, kaas, mozarella en nog veel meer. In korte tijd geef je je favoriete gerechte en extra rookaroma! Pak een koudrookbrikketje, plaats deze op het bijgeleverd schaaltje en steek deze aan. Leg je gerecht op het rooster en wacht gedurende 15 tot 30 minuten.
17-11-2012 Vandaag weer demo roken!
Morgen gaan we weer de rookoven aansteken aan de Marconiweg 29 in Nunspeet! Zalm en kippevleugeltjes ;) Kom je ook even lekker proeven... met natuurlijk één van onze nieuwe sausjes.
16-11-2012 Marinade-injector... onbekend maakt onbemind?
Neem nou is de marinade-injector. Nog vrij onbekend in Nederland en België. Maar probeer het maar eens. De buitenkant van je kippetje is altijd heerlijk van smaak. Maar de grote stukken filet blijven achter van smaak. Koop voor € 7,50 eens een supertooltje en verras je vrouw en kinderen! Goed te gebruiken met onze American Sauces. Beetje verdunnen met water, injecteren, grillen en smullen maarrrrrrr.
16-11-2012 Sinterklaas kleurplaat actie!
Sinterklaas komt deze week weer naar Nederland! Natuurlijk komt hij ook dit jaar weer bij Rookoven.com langs! Neem een kleurplaat bij ons mee of download deze hieronder! Kleur hem vervolgens mooi in en zet deze samen met je schoen bij ons in de winkel! Wij zorgen er dan voor dat alle tekeningen bij Sinterklaas en zijn Pieten aankomen. Misschien hangt hij straks wel boven het bed van Sinterklaas!
De kleurplaat kan tot 1 december 2012 bij Rookoven.com ingeleverd worden, aan de Marconiweg 29 in Nunspeet. Onze Rookpieten zullen dan alle schoentjes vullen met iets lekkers!
16-11-2012 Overheerlijke sausjes, dips en rubs!
Ze zijn binnen! Alle overheerlijke sausjes, dips en rubs van Amerikaanse bodem. Die weten als geen ander hoe je overheerlijke ribs, kipkluifjes en beefs marineerd en bereid. Ook heerlijk voor als chipsdipper, op je tosti en andere borrelhapjes. Je vreet je vingers erbij op, geloof mij maar!
15-11-2012 Zalm koud gerookt!
Ideaal weer om koud te roken. Lekker fris, temperatuur gemiddeld 8 graden. Weinig wind die temperatuurwisselingen veroorzaken. Tijd voor de weekendvoorbereiding! Het maken van koud gerookte zalm voor de zaterdagavond visite.
Maak eerst een lekkere pekelzout van grof zeezout, bruine suiker (30%), dille en wat je nog meer lekker vind. Bijvoorbeeld jeneverbessen, scheutje whiskey etc. Nu ga je de zalm lekker dik (vingerdikte) insmeren en laat je dit een etmaal liggen. Je zult zien dat het vocht uit de zalm trekt. De zalm wordt nog mooier van kleur en ruikt overheerlijk. Na dit etmaal ga je de zalm goed afspoelen. Dep hem met een theedoek droog en wikkel deze daarin. Leg de zalm weer weg voor een etmaal om goed te drogen.
De zalm is nu rookklaar! Ik heb een speet (stalen pen) gebruikt om de zalm aan te hangen. Onderin koudrookblokjes aangestoken in een hoopje rookmot en roken maar. dit rookt ongeveer 3-4 uren. De zalm die hier is gerookt heeft ongeveer 12 uur in de rook gehangen. Hoe langer hoe lekkerder. De zalm behoud zijn mooie rood-roze kleur en de eiwitten stollen niet. Deze eiwitten zijn te herkennen aan de witte uitslag op de vis.
14-11-2012 Deksels voor de Goulashpannen
Nieuw in ons assortiment: Deksels voor de goulashpannen van 4, 6, 10, 14, 24, 28
liter! Handig voor het warm houden van je soepje of glühwein, en om te voorkomen dat er as in je eten terechtkomt!
Let op: Deze deksels zijn alleen bedoeld voor de bovengenoemde goulashpannen!
08-11-2012 Nieuw! Amerikaanse marinades
Heb je je spareribs gerookt en wil je ze nog eens extra verwennen met een saus of van te voren marineren? Sinds vandaag hebben we een veertig-tal overheerlijke Amerikaanse marinades toegevoegd aan ons assortiment. Ze zijn overigens ook overheerlijk bij chickenwings, tosti, vis en heeeel veeel gegrillt vlees. Pas op! werkt verslavend...
Marineer het vlees een dag van tevoren in een plastic zak met een van deze overheerlijke marinades. Kijk hier voor het assortiment.
07-11-2012 Themaplank met gerookte ham en worst
Om onze winkel weer iets sfeervoller te maken hebben we een extra themaplank laten maken door De Zwaan Woodshop. Superbedankt! Zijn we weer erg blij mee. De bedoeling is om hier onder andere rookworsten en gerookte hammen aan te hangen.
06-11-2012 Nieuw! De nationale visgeschenkbon
Rookoven.com is nu ook acceptant van de nationale visgeschenkbon.
De Nationale Vis Geschenkbon® is dé cadeaubon voor alle liefhebbers van vis en visgerechten. De bon is inwisselbaar bij veel visspeciaalzaken door heel Nederland. Je kunt de Nationale Vis Geschenkbon® ook inwisselen bij een groot aantal visspecialisten op markten en standplaatsen.
Geef de bon een persoonlijk tintje. De Nationale Vis Geschenkbon ® is te voorzien van uw persoonlijke boodschap voor de ontvanger. Zo wordt het nog leuker om familie, vrienden, zakenrelaties of medewerkers te verrassen.
Makkelijk online bestellen
Je kunt de Nationale Vis Geschenkbon ® heel eenvoudig online bestellen! Klik op de bestelknop op deze site en in een paar stappen heeft u een heerlijk cadeau in huis.
Handig: je kunt de de Nationale Vis Geschenkbon® ook direct laten versturen naar een jarige, jubilaris of andere gelukkige. De bon is dan te voorzien van uw persoonlijke boodschap. Overigens is de bon door het gezonde karakter van vis ook zeer geschikt om iemand een hart onder de riem te steken.
05-11-2012 Workshop Roken
Afgelopen zaterdag weer een workshop gehouden in combinatie met Romcook.nl. De drie Livorno's rookten lekker en gaarde eend, zalm, zalmforel en makreel tot een culinair hoogtepunt! Volgende workshop is op 08 december 2012. Schrijf je nu vast in!
Mijn account
Wachtwoord vergeten?
Account aanmaken
Met een account kunt u sneller bestellen en heeft u een overzicht van uw eerdere bestellingen.
Account aanmaken