De nieuwste rage is het stoken met een volautomatische pellet kachel. Hiermee haalt u de sfeer en warmte van een houtkachel in huis maar niet de rompslomp van hout regelen en rotzooi ervan.

Als bijkomend voordeel bespaart u ook nog een flink op de verwarmings kosten, dit kan wel tot 50% oplopen.

Hoe werk het:
De kachel word in de te verwarmen ruimte geplaatst er is voor deze kachels geen dure schoorsteen nodig, een enkelwandige rookgas afvoer naar buiten voldoet.

De kachel heeft een voorraad bunker waar ongeveer 25kg pellets in gaat wat voldoet voor ongeveer 20 branduren. De kachel word geleverd met een afstand bediening, waarop net als een klokthermostaat de temperaturen en tijden ingesteld worden, deze afstandbediening is ook de thermostaat dus de plaats waar hij neergelegd word de themperatuur op geregeld. De kachel beschikt over een automatische ontsteking en start dus automatisch.Het schoonmaken van de kachel gebeurt dagelijks door met de stofzuiger de as weg te zuigen, en indien nodig de bunker te vullen.

Er zijn ook modellen welke op de cv installatie aangesloten kunnen worden en hiermee de functie van de cv ketel overnemen inclusief de warmwater voorziening. Bij deze modellen geeft de kachel zelf geen warmte af maar is het vuur wel zichtbaar, deze zijn goed te combineren met een zonneboiler.

Wij zijn dealer van het merk PIAZZETTA, deze kachels onderscheiden zich door de warme lucht onderaan uit te blazen, en niet op gezicht hoogte als u in de bank zit. Deze kachels maken gebruik van kwaliteits materialen, waardoor het lawwai van de pelletaanvoer en ventilator niet hinderlijk is. Let hierop bij de aanschaf van een kachel, want als u later rustig een boek of krant zit te lezen zijn deze geluiden hoogst iritant en hinderlijk

    pelletkachelencv.png                         supriormonia6kwn.png              supriormoniatot10.png    

Pelletkachels en CV                   Pelletkachels tot 6 kW             pelletkachels tot 10 kW

   supriormonia.png               supriormoniaa.png                  supriormo.png               

Pelletkachels tot 12 kW             Pelletkachels tot 19 kW          Pellets voor pelletkachelspelletkachel.png               pelletkachel9-22kw.png              pelletkachelcompleet.png

   Inbouw Pelletkachels       Hout cv kachels (stukshout)       Houtkachels en fornuizen

© 2008 - 2018 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss