Alle rookboeken vind je hier

Boeken over roken

Nog niet helemaal op de hoogte van het pekelen, roken en originele recepten dan doe je er goed aan om het boekje "roken, drogen en pekelen" of "gerookte lekkernijen" aan te schaffen. Deze staan vol tips en tools en recepten over het roken.

roken, drogen en pekelen

Met het nieuwe boek, "Roken, drogen en pekelen" leer je hoe je van verse producten zoals vlees, vis, zeevruchten en eieren heerlijke traktaties maakt. Met behulp van de eenvoudige instructies kunt u zelf gaan pekelen, zouten, drogen en roken.

-               Nieuwe reeks praktische boekjes voor zelf maken

roken-drogen-en-pekelen-lo-res-107x150.jpg

-               Aanstekelijk geschreven en duidelijk uitgelegd

-               Met volop inspiratie, instructies én recepten

-               Van de hand van inspirerend duo vader en zoon Strawbridge, bekend van tv

Dick & James Strawbridge zijn experts op het gebied van het goede leven en dat is het leven dat ze leiden op Newhouse Farm, hun boerderij in Cornwall in Zuidwest-Engeland. Op slechts 1,5 hectare midden in het dorp produceren ze een overvloed aan heerlijkheden: vers fruit en verse groente, sap, gegiste dranken en inmaak. Ze houden varkens voor de ham, worst, salami en het spek; een gemengde vogelpopulatie levert zowel eieren als vlees, terwijl de bijen voor de honing zorgen. Hun levensstijl is het gevolg van hun wens om elke dag lekker te eten.

Gerookte lekkernijen

Gerookte lekkernijen uit eigen keuken. Ontdek hoe makkelijk zelf roken eigenlijk is en proef het Rookboek gerookte lekkernijenenorme verschil met kant-en-klaar gerookte producten. Gerookte lekkernijen leert u de techniek van het roken en welke mogelijkheden er allemaal zijn om te variëren. Bovendien vindt u in dit boek een groot aantal heerlijke recepten.

ISBN: 9789021543048
jaar: 2004
128 pagina`s
prijs +/- € 15,00

 

Roken met Peter de Clercq
Zelf levensmiddelen roken wordt nog weinig gedaan, dat blijft beperkt tot kringen van sportvissers en echte hobbykoks. Dit boek wil een leidraad zijn voor de beginnende roker: er wordt uitleg gegeven over geschikt hout, houtsnippers, rooktijden enz., waarbij De Clerq aanraadt notities te maken om te leren van ervaringen. Roken kan goed op een barbecue met boldeksel of in de wok en uiteraard komen ook (de veel duurdere) rookkasten en het roken op een Amerikaanse barbecue aan bod. De recepten zijn voor koud roken tot 25° C (alleen mogelijk in een rookkast of Cactus Jack barbecue) en warm roken. De recepten werden geïllustreerd met mooie gerechtfoto`s. Er wordt vooral uitgegaan van het roken in een barbecue waarin kokoshoutskoolbriketten worden gebruikt. De informatie over rookkasten, materialen enz. had duidelijker gestructureerd moeten zijn. Jammer dat de goedkope, maar functionele rookdoos niet wordt genoemd. Veel ingrediënten als ganzenlever, everzwijnsfilet, oesters, steurfilet, truffels enz. lijken minder geschikt voor beginners. Een alfabetisch register wordt node gemist.

(is niet meer verkrijgbaar via reguliere wegen)

ISBN: 9789054667537
jaar: 2004
pagina`s: ?
prijs +/- € 18,00

www.rookovens-online.nl

 • Boek "Uit de rookoven" (recepten voor de tafelrookoven - rookpan)
  Boek "Uit de rookoven" (recepten voor de tafelrookoven - rookpan)

  Huisgerookt eten is basic en puur natuur. Het smeulende hout geeft subtiel zijn smaak en aroma af. Niet alleen vlees en vis maar ook kaas, champignons, noten, groenten, tofu, schaal en schelpdieren en zelfs fruit kun je geweldig…

  € 9,95
 • Eerlijk, wild & duurzaam de gans opeten.
  Eerlijk, wild & duurzaam de gans opeten.

  Een boek van Donald Buijtendorp en Ed van de Schootbrugge. Lees hoe je een heerlijke stukje gans kan bereiden het hele jaar door. 160 bladzijden met 50 recepten.

  € 29,95
 • -14%

  Boek "Rookoven"
  Boek "Rookoven"

  DIRECT LEVERBAAR

  Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker in de kookwinkel: rookovens. Maar wat is een rookoven en wat kun je ermee?

  Een rookoven lijkt op een grote braadslede met hierin een afdruipplaat waarop een rekje gezet wordt…

  € 14,50 € 12,50
 • Boekje "Gerookte lekkernijen" (nieuwste oplage)
  Boekje "Gerookte lekkernijen" (nieuwste oplage)

  DIRECT LEVERBAAR

  Gerookte lekkernijen uit eigen keuken. Ontdek hoe makkelijk zelf roken eigenlijk is en proef het enorme verschil met kant-en-klaar gerookte producten. Probeer de theegerookte eendenborst, de salade van gerookte…

  € 14,99
 • Boek "Weber's Winter Grilling" - Jamie Purviance
  Boek "Weber's Winter Grilling" - Jamie Purviance

  Als in de winter de parasol en ligstoelen nog een poos opgeborgen kunnen blijven, wil dat niet zeggen dat de barbecue wekeloos in de hoek moet blijven staan - integendeel! De internationale barbecue-expert Jamie Purviance zorgt…

  € 19,99
 • Boek "Weber's Smoke" - Jamie Purviance
  Boek "Weber's Smoke" - Jamie Purviance

  De enige goede reden om voedsel te roken? Ongeëvenaard genot! Een goed gedoseerde gloed in combinatie met het fijnste houtaroma levert een fantastische smaak en supermals voedsel op. Verrijk uw barbecuefeest met mals gerookte…

  € 16,99
© 2008 - 2018 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss