worst roken

er zijn zoveel recepten hiervoor, dat er zelfs nauwelijks een indeling te maken is. Wat onderscheidend zou kunnen zijn is de smaak en ingrediënten. Knoflook- of paprikaworst, smaakt anders dan metworst, of braadworst, enz...

Om je een idee te geven hier een recept van de Frankfurter worstjes. De
hoeveelheden moet je evt. omrekenen naar wat gewenst is.

- 4 kg. varkenspoostjes gewassen
- 1 kg. varkensspek van de rug (in kleine blokjes)
- 300 - 400 ml. water
- zout (mengsel van 125 Gr Keukenzout en 5 Gr Natriumnitraat alles goed
  vermengd)
- 15 gr. gemalen witte peper
- 2,5 gr. gemalen nootmuskaat
- 50 gr. fijngewreven knoflook
- darmen, of kunstdarmen om te vullen

1 Kg varkenspoten malen in de vleesmolen door de 3 mm plaat. Water en zout toevoegen en doorroeren. De rest van de poten malen met de vleesmolen door 5 mm.

In een teil spek toevoegen, gemalen varkenspoten, zoutmengsel, kruiden en knoflook. Alles heel goed door elkaar roeren. Het hele mengsel 24 uur op een koude plaats laten rusten.

Vervolgens weer het geheel goed roeren en met de machine in de darmen stoppen. Om de 20 cm de worst afbinden. De worsten hangen we aa een ronde stok en laten ze 6 tot 8 uur in de warme rook (ongeveer 30 graden) roken.

Na het roken de worsten enkele dagen laten rijpen.

Eet smakelijk...

 

www.rookovens-online.nl

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Gastenboek

  • 07-10-2017 - Vandaag de Kamado Joe Classic II gekocht. Erg goed geholpen...  lees meer
  • 27-09-2017 - Dankjewel voor de service, workshop werd afgelast maar na...  lees meer
  • 09-09-2017 - Complimenten voor Jeanet, die heerlijke gerechten heeft gemaakt en ons...  lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
Onze service
  • Dries van den Berg
  • Visvoordeel.nl
  • Leer vis roken van Smokey John
  • The Smokey Bandits Nederland
  • KCBS
  • Primo Grill Dealer
  • tonystone low and slow bbq competition
  • NK BBQ Rookoven.com
  • NOJG
  • Reewild
  • KNJV
  • Browning
  • Big Green Egg
  • Intratuin
  • Visserslatijn Nederland
  • GoedeVis.nl
  • Dam Hengelsport
  • Demeyere Belgium
  • Bradley
  • Camerons Products
  • GrillPro
  • WildPlaza
  • Fire & Food
  • Barbecook
  • Stokes BBQ Sauces
  • Kamado Joe
  • Bricos
  • Oklahoma Country Smoker
  • Koken op Hout
  • Stockyard BBQ Sauce
  • Black Ranch
  • Haard Pakket
  • Point Virgule
  • FizzDizz
  • Jack Daniels Snippers
  • American Mississippi Sauces
  • Librije
  • BBQ Genootschap
  • Dutch BBQ Crew Rub
  • Solis Vacumeermachines
  • BBQ Guru
  • Aalferink
  • Yoder Smokers
  • Van de Mheen foodservice
  • ECHT®
© 2008 - 2017 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel