Vlees roken
Vlees kun je `naturel` roken of eerst marineren, zodat de ingrediënten een extra smaak krijgen. Het gemarineerde eten moet eerst worden drooggedept voordat het op het rooster gaat.
Het vlees van gevogelte, zoals eend, kip, kalkoen, kwartel, gans, duif en struisvogel, laat zich eveneens goed roken. Grotere dieren versnijdt men in delen. Kleine dieren, zoals duif en kwartel, kunnen in hun geheel worden gerookt, waarbij men het gevogelte vaak in een kom van aluminiumfolie legt. Groter gevogelte, zoals kip, parelhoen of kalkoen wordt vaak `voorgerookt` en vervolgens op de traditionele manier in de oven verder gegaard. Op die manier blijft het vlees sappig en krijg je toch de typische rooksmaak.
In feite kun je alle soorten vlees roken, zelfs zwezeriken, ganzenlever en nieren. Het eenvoudigst zijn worsten en varkensribbetjes. Vlees met weinig vet, zoals biefstuk of ossen- en varkenshaas, wordt meestal kort gerookt, waarna de bereiding wordt voortgezet in de pan of in de oven. Ook wild is geschikt om te roken.
www.rookoven.com
Snelkeuze Menu
De nieuwe Rookoven.com website!
Gasbranders & Elektrische Spiralen
Vuurschalen en Driepoten
Gehakt en Worst Apparatuur
Accessoires en Toebehoren
Gasbranders & Elektrische Spiralen
Pekels en Kruiden
Rookhout en Houtskool
Overige Soorten en Smaken
Workshops en Masterclasses
Geschenk en Cadeaubonnen
Vlees en Vis Assortiment
SALE
Mijn account
Inloggen
Wachtwoord vergeten?
Geen account?
Met een account kun je sneller bestellen en heb je een overzicht van je eerdere bestellingen.
Account aanmaken