Hoe steek ik de rookoven aan?

Je kunt op verschillende manieren de rookoven aansteken. Gebruik in ieder geval geen aanmaak

Rookoven aansteken

blokjes, petroleum, benzine of andere snel ontvlambare stoffen. Buiten dat dit slecht is voor je gezondheid kost dit je wenkbrauwen en in sommige gevallen de geheel blootgestelde haarstreek.

Begin met wat kleinere aanmaakhoutjes van het soort rookhout dat je gaat gebruiken. Zorg dat er een mooie aslaag van een centimeter of 3-4 ontstaat. Eventueel kan de stookbak uitgenomen worden en buiten de rookoven opgestookt worden. Er zijn handvaten aan de stookbak aangebracht maar zorg voor een paar vuurvaste handschoenen. Het is lastig

Rookoven Malaga

eten met blaren aan de vingers. Als er een mooie gloeiende aslaag ontstaa\n is dan kan de stookbak in de rookoven teruggezet worden. Regel met de drie ventilatoren (twee onder en één boven) de toevoer van zuurstof en de uitvoer van de hitte en rook. Strooi een handje rookmot over de gloeiende laag. Wat ook kan is gewoon hout erop gooien. Maar zorg ervoor dat het niet te hard gaat branden. Dat zal de palingen in tentharingen doen veranderen.

Doe de rookdeur dicht en hou de temperatuurmeter nauwlettend in de gaten. Zorg in ieder geval dat de temperatuur niet boven de 85 graden komt. Het ligt er natuurlijk ook aan wat er gerookt gaat worden. Bij vis hou je bijvoorbeeld de eerste 15 minuten tot 60°C, volgende 15 minuten tot 80°C aan. Zorg dat de temperatuur niet boven de 83,5C komt!

Het boekje "Rook jij, rook ik" geeft meer informatie over het pekelen, rooktijd en andere tips en tools.

 

www.rookovens-online.nl

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Gastenboek

  • 25-11-2017 - Super service !! Gisteren bestelling geplaatst en vandaag al geleverd!...  lees meer
  • 08-11-2017 - Super service! Na een probleempje met een fles bbq saus...  lees meer
  • 29-10-2017 - Wilddag was een leuke, leerzame en vooral een erg smaakvolle...  lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
Onze service
  • Dries van den Berg
  • Visvoordeel.nl
  • Leer vis roken van Smokey John
  • Big Green Egg
  • The Smokey Bandits Nederland
  • KCBS
  • Primo Grill Dealer
  • tonystone low and slow bbq competition
  • NK BBQ Rookoven.com
  • NOJG
  • Reewild
  • KNJV
  • Browning
  • Intratuin
  • Visserslatijn Nederland
  • GoedeVis.nl
  • Dam Hengelsport
  • Demeyere Belgium
  • Bradley
  • Camerons Products
  • GrillPro
  • WildPlaza
  • Fire & Food
  • Barbecook
  • Stokes BBQ Sauces
  • Kamado Joe
  • Bricos
  • Oklahoma Country Smoker
  • Koken op Hout
  • Stockyard BBQ Sauce
  • Black Ranch
  • Haard Pakket
  • Point Virgule
  • FizzDizz
  • Jack Daniels Snippers
  • American Mississippi Sauces
  • Librije
  • BBQ Genootschap
  • Dutch BBQ Crew Rub
  • Solis Vacumeermachines
  • BBQ Guru
  • Aalferink
  • Yoder Smokers
  • Van de Mheen foodservice
  • ECHT®
  • Smokey Bandit
© 2008 - 2017 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel