POMPOEN & CHÈVRES DOUX IN PARMAHAM OP HOUT BEREID ©

Ingrediënten:
1 flespompoen, Japanse pompoen of kleine oranje pompoen
optioneel: olijfolie voor het besprenkelen (bij het grillen van de pompoen)
200 gram chèvres doux (zachte geitenkaas)
parmaham
ahornsiroop

Bereiding:
Week het cederhout bijtijds voor in water (minimaal 1 uur).
Eventueel kun je de pompoen eerst kort grillen alvorens deze op hout te bereiden:
Verwarm daarvoor de oven voor op 200˚C stand circulatiegrill. Snijd de pompoen door de helft en verwijder de pitten. 

Snijd beide helften in parten. Bekleed een ovenschaal met aluminiumfolie en leg de parten pompoen hierin. 

Sprenkel 1 á 2 eetlepels olijfolie over de parten pompoen en rooster de pompoenparten ca. 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Schil de pompoenparten, snijd ze in wat kleinere stukken (tapas formaat)  en bedek elk stukje met een half plakje chèvres doux. 

Rol nu elk stukje met de geitenkaas in het geheel in parmaham en leg het op de cederhouten plank.
Grill de pompoen op het hout tot de ham krokant ziet en de pompoen gaar is.
Steek prikkers in de pompoen en besprenkel elk hapje met een paar druppels ahornsiroop. 
Serveer het hapje lauw warm.

 

Recept door: Larisse van der Haar-Buijze / www.larisse.nl ©
 


 

EENDENBORSTFILET OP DE OVENPLANK

Ingrediënten voor eendenborstfilet

•1 magret de canard (eendenborst)

•1 CedarWood OvenPlank

Marinade

•1 teen knoflook, geperst

•1 el citroenrasp

•1 tl honing opgelost in sap van halve sinaasappel of citroen

•2 el tamari

•1 takje rozemarijn heel fijn gehakt

•rode of groene peper naar smaak, heel fijn gehakt (of chilipoeder)

Bereiding:

-Leg de CedarWood OvenPlank minimaal 1 uur in koud water. 

-Meng alle ingrediënten van de marinade en haal de eendenborst erdoorheen. Leg de eendenborst op de CedarWood OvenPlank. Bak de eendenborst in de oven op 85°C gedurende 45 minuten. Bij een temperatuur hoger dan 85°C verandert de textuur van de eiwitten en wordt zowel de voedingswaarde als de smaak minder.



 

Camembert van de CedarWood OvenPlank, eventueel omwikkeld met CedarWood OvenVellen

Benodigdheden: 

CedarWood OvenPlank

CedarWood OvenVel

(boeren)camembert of brie

½ mango

2 eetlepels vloeibare honing

Fijngesneden thym

Een handvol blauwe bessen

Zwarte peper

Gesneden stokbrood

 

Verwarm de oven voor op 180C.

Meng de plankjes mango, blauwe bessen, honing, thijm en zwarte peper.

Plaats de Camembert op de plank, snijd een kruis in de bovenkant van de kaas en drapeer de mix over de bovenkant van de kaas. Plaats de plank in de oven gedurende 15 minuten, totdat de kaas kleurt en en van binnen lekker zacht is.

Laat de kaas nog 2 minuten staan om af te koelen.

 

Serveer met gesneden stokbrood, een paar grote lepels en heel veel servetten!

 

 

Geroosterde zalmfilet met Schotse whisky (4 pers.)                

Ingrediënten:

1 kilo zalmfilet                                       1 eetlepel olijfolie

1/2 eetlepel soyasaus                          4 tenen gesneden knoflook

zout en witte peper naar smaak       2 eetlepels Schotse whisky

1/2 eetlepel bruine suiker

 

Week de plank min. 1 uur in lauw water. Leg de zalmfilet in een langwerpige schaal. Meng alle 

ingrediënten en giet het geheel over de zalmfilet. Marineer dit een half uur. Plaats de CedarWood 

OvenPlank 10 min. in het midden van de op 180°C voorverwarmde oven. Nu wordt het hout licht 

geroosterd. Haal de CedarWood OvenPlank uit de oven en wrijf hem dun in met olijfolie terwijl 

de CedarWood OvenPlank nog warm is. Plaats de zalm direct op de warme CedarWood OvenPlank 

en rooster de zalm vervolgens in de oven. Na 20 min. kunt U de CedarWood OvenPlank uit de oven 

op tafel opdienen.



 

Kogelbiefstuk van de CedarWood OvenPlank

CedarWood OvenPlank

3 kogelbiefstukjes

3 plakken danish blue

20 gram roomboter

snufje zout en peper

 

Leg de CedarWood OvenPlank 1 uur onder water.

Verwarm de oven voor op 100C. Niet hoger!

Schroei de kogelbiefstuk rondom dicht in een koekenpan. Wrijf de kogelbiefstukjes in met zout en peper. Leg er een plak danish blue op.

Leg de kogelbiefstukjes op de CedarWood OvenPlank.

De kogelbiefstukjes op de ovenplank gedurende 20 minuten op 100C garen in de oven.

 

 

Gekruide kippeborst (4 pers.)

Ingrediënten:

4 kippeborsten                                    4 tenen knoflook

zout & peper naar smaak                 kruiden

2 geklopte eieren

 

Week de CedarWood OvenPlank in koel water gedurende 1 uur (plaats een gewicht om de plank onder water te houden), verwarm de oven voor op 170°C. Besprenkel de CedarWood Oven Plank met olijfolie. Voeg bij het geklopte ei een beetje water toe. Voeg in een kom het mengsel van de kruiden samen. Dompel de kip in het eimengsel en rol de kip daarna door het kruidenmengsel Braad de kip 1 min. in een hete pan aan alle zijden voordat u hem op de CedarWood Oven Plank legt. Plaats de CedarWood Oven Plank in het midden van de oven en rooster de kip gedurende 35 min.



 

Entrecote met Gorgonzola (4 pers.)

Ingrediënten:

400 gr. Entrecote100 gr gorgonzola

2 eetlepels roomboterzout & peper

Leg de CedarWood OvenPlank 1 uur in koud water. (Leg een gewicht op de plank zodat deze onder water komt te staan). Verwarm de oven voor op 180°C. Kruid de entrecote. Smelt 2 eetl. roomboter in een zware pan op een heet vuur. Schroei de entrecotes gedurende 45 sec. aan beide kanten. Haal de entrecotes uit de pan en leg ze op de Plank. Leg de entrecotes op de Plank in de voorverwarmde oven. Bak gedurende 15 min. of zolang totdat je het gewenste resultaat hebt bereikt. Leg 2 min. voordat je de Plank uit de oven haalt, de verkruimelde gorgonzola op de bovenkant van de entrecotes. Haal de Plank uit de oven. En dien het gerecht op, eventueel met romige spinazie of cantharellen.

 

Gevulde portobello’s (4 pers.) 
Ingrediënten 

grote portobello’s, zonder stelen                    

4 eetlepels extra-virgin olijfolie

4 fijngesneden teentjes knoflook                    

230 gr feta in blokjes gensneden

2 eetlepels geroosterde pijnboompitten       

8 a 10 blaadjes gesneden basilicum


Bereiding 
Leg de CedarWood OvenPlank 1 uur in koud kraanwater ter voorbereiding (Leg een gewicht op de 

CedarWood OvenPlank zodat deze onder water komt te staan).

Verwarm de oven voor op 180°C. Plaats de gevulde portobello’s op de plank in het midden van de 

oven. Zet de CedarWood OvenPlank gedurende 10 minuten in de oven, of totdat de portobello’s 

heet zijn en de kaas begint te smelten.



 

Kabeljauwhaasjes met pancetta  (4 pers.)

Ingrediënten

4 kabeljauwhaasjes (hek mooie dikkere deel van de kabeljauw)

4 houten (sate)prikkers, in een bakje water klaarzetten

Zwarte vers gemalen peper

8 plakjes Pancetta (bacon) of 4 plakken Seranoham

 

Oven voorverwarmen op 180C. Week de ovenplank min. 1 uur in lauw water. Door de houten prikkers eerst een tijdje in het water te leggen zullen ze niet verbranden! Steek de prikkers in de lengte door de kabeljauw. Rondom bestrooien met de peper. Wikkel de Pancetta of de Seranoham om de kabeljauw. Leg de ovenplank met de kabeljauw in de oven. Afhankelijk van de dikte van de vis, ca. 10 a 15 minuten in de oven. Daar waar de prikkers de vis ingaan kun je checken of de vis gaar is. Kabeljauw moet niet droog, te gaar worden, maar sappig blijven. De vis moet glanzen!

 

Lekker met knapperig vers brood en bijvoorbeeld een dillesausje. 


www.qlinafoodweb.nl


 

Eend met sinaasappelsaus                                                                   

2 eendeborstfilets                                                                                  

1 grote knoflookteen, in dunne plakjes fijngesneden

1 halve (kleine) winterwortel, in dunne plakjes   

sap van 2 valencia sinaasappels

0,5 eetl. sinaasapplrasp                                                                           

1 glas droge witte wijn

1 borrelglas cointreau                                                                           

peper, 1 flinke ui

zout                                                                                                               

gehakte peterselie

hittebestendige olijfolie                                                                           

500 ml kippenbouillon van poeder of blokje

 

Bereiding: Leg de CedarWood OvenPlank 1 uur in water, zodat hij goed doordrenkt is. Maak de eendeborstfilet schoon. Snijd de vetlaag in in kleine ruitjes. Bak de filets op halfhoog vuur 5 minuten aan iedere zijde aan. Begin met de vetlaag onder. Bestrooi de eend met peper en zout, leg de filets en het vet op de CedarWood OvenPlank en laat deze voor 20 minuten verder bakken in de oven (225C, vetlaag boven). Schep het vrijgekomen vet op 2 eetlepels na weg.

 

Was de sinaasappels en maak een halve eetlepel rasp. En pers de sinaasappels uit. Leg de filet op een snijplank en laat deze voor minimaal 3 minuten rusten.

 

Zet de wortel, uien en knoflook aan in het pannetje waar de eend in gebakken is. Blus met de witte wijn, cointreau en schenk hierop het sinaasappelsap en de kippenbouillon. Laat dit geheel 50% inkoken. Voeg wat kookroom toe. Pureer dit met de staafmixer of keukenmachine. Afmaken met peper en zout. Voeg de sinaasappelrasp op het laatst naar smaak toe. Zeef de saus.

 

Snijd de filet in mooi plakken en dresseer op een de CedarWood OvenPlank. Schenk de saus over de eend en bestrooi dit met peterselie.



 

Asperges en Zeekraal

Ingredienten:

- 1 CedarWood Oven Plank

 - olijfolie 

- 150 gr zeekraal

- 750 gr asperges 

- peper en zout

Bereiding: Leg de CedarWood OvenPlank 1 uur in water, zodat hij goed doordrenkt is.  Schil de asperges en kook deze gedurende 12 minuten. Kook de zeekraal gedurende 7 minuten. Wrijf de olijfolie over de CedarWood OvenPlank. Leg de gekookte zeekraal en asperges op de plank en strooi hierover zout en peper. Bedek het gerecht met aluminiumfolie. Leg de CedarWood OvenPlank in de op 180°C voorverwarmde oven, gedurende 20 minuten. Daarna nog 5 minuten op 180°C. 

Verwijder de folie. Serveer de CedarWood OvenPlank direct op tafel.



 

Pruimen met bacon & walnoot

Ingredienten:

- 1 CedarWood OvenPlank

- 8 (wijn)pruimen

- 8 walnoten

- 8 plakjes bacon

Bereiding: Leg de CedarWood OvenPlank 1 uur in water. Snijd de pruimen doormidden en verwijder de pit. Kraak de walnoten, en haal het dunne velletje indien mogelijk van de walnoot. Snijd de bacon in lange reepjes. 

Wind de bacon om de halve pruim. Leg hierop een stukje walnoot.

Leg alles op de CedarWood OvenPlank en zet hem in de oven gedurende 10 minuten op 180 C.

 

Vijgen met mozzarella en rauwe ham uit de oven

Ingredienten1 CedarWood OvenPlank4 verse vijgen

half bolletje (buffel)mozarella4 plakjes Parmaham

3 eetlepels olijfolie1 eetlepel balsamicoazijn

zout & peper

Leg de plank 1 uur in water,zodat deze goed doordrenkt is. Verwarm de oven voor op 180C. Snijd de vijgen van bovenaf kruislings in, bijna tot de bodem. Vouw een beetje open. Snijd de mozzarella in 4 stukken en stop deze in de vijg. Wikkel de rauwe ham om de vijg. Leg de vijgen op de CedarWood OvenPlank en bak de vijgen 10 minuten in de oven tot de ham knapperig is en de kaas begint te lopen.

 

Maak een vinaigrette van de olijfolie, balsamicoazijn en zout en peper.



 

Na gebruik de plank reinigen met water en een spons/borstel en goed laten opdrogen, alvorens U de plank weer gebruikt.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Gastenboek

  • 12-08-2017 - Op 11-8-2017 een rookoven locarno (rvs) gekocht, volgende dag meteen...  lees meer
  • 08-08-2017 - Gisteren een aantal rubs besteld en diverse sauzen. Perfect geleverd,...  lees meer
  • 03-08-2017 - Ben afgelopen zaterdag, vanuit Nijmegen, naar de winkel gegaan om...  lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
Onze service
  • Dries van den Berg
  • Visvoordeel.nl
  • Leer vis roken van Smokey John
  • The Smokey Bandits Nederland
  • KCBS
  • Primo Grill Dealer
  • tonystone low and slow bbq competition
  • NK BBQ Rookoven.com
  • NOJG
  • Reewild
  • KNJV
  • Browning
  • Big Green Egg
  • Intratuin
  • Visserslatijn Nederland
  • GoedeVis.nl
  • Dam Hengelsport
  • Demeyere Belgium
  • Bradley
  • Camerons Products
  • GrillPro
  • WildPlaza
  • Fire & Food
  • Barbecook
  • Stokes BBQ Sauces
  • Kamado Joe
  • Bricos
  • Oklahoma Country Smoker
  • Koken op Hout
  • Stockyard BBQ Sauce
  • Black Ranch
  • Haard Pakket
  • Point Virgule
  • FizzDizz
  • Jack Daniels Snippers
  • American Mississippi Sauces
  • Librije
  • BBQ Genootschap
  • Dutch BBQ Crew Rub
  • Solis Vacumeermachines
  • BBQ Guru
  • Aalferink
  • Yoder Smokers
  • Van de Mheen foodservice
© 2008 - 2017 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel