Gamba’s met vanille-olie en ontbijtspek van de CedarWood BbqPlank.

Benodigdheden:

CedarWood BbqPlank

Ingrediënten:

Ongepelde rauwe garnalen

Rasp van een citroen

Peper 

Gehakte peterselie

Vanille-olie

Bacon of ontbijtspek

Week de BbqPlankje in ruim water.

Maak de garnalen schoon en verwijder het darmkanaal. 

Leg de garnalen op een schaal, besprenkel ze met de vanille-olie 

Wikkel ze in een plakje bacon en leg ze op de BbqPlank.

BBQ de garnaal totdat het spek knapperig wordt en de garnaal roze.

Mix de citroen, peterselie en de peper door elkaar en garneer hiermee de gamba.



 

Gevulde pijlstaart inktvis op de CedarWood BbqPlank (6 personen)

Ingredienten: 18 pijlstaart inktvisjes.

Voor de vulling:Bosje oregano (vers) Bosje peterselie (vers) 

                                Bosje thym (vers)1 x  rode paprika  

                                3 x teentje knoflook½ rood pepertje

                                1 chorizoolijfolie

                                scheutje witte wijn                peper & zout

Benodigdheden:CedarWood BbqPlankjes

Week de CedarWood BbqPlank minimaal een ½ uur in water. Maak de pijlstaart inktvisjes goed schoon en spoel ze uit. Ontvel de chorizo en maal hem in de keukenmachine fijn, samen met alle kruiden, paprika, knoflook en het pepertje. Gebruik voor de vulling olijfolie en een scheutje witte wijn om de substantie wat "vloeibaarder" te krijgen, zodat je deze in een spuitzak kan gebruiken. Vul vervolgens de inktvisjes met de pasta en zet ze vast met een prikkertje.

Leg de inktvis op de doorweekte bbqplank en vervolgens op het rooster van de bbq.





Zalm met citroen

Ingrediënten

1 CedarWood BbqPlank    Moot zalm

1 eetlepel olijfolie    Zout & peper

Citroen, in dunne plakjes gesneden    Fijngesneden bieslook

Leg de Plank 1/2 uur of langer in koud water. Plaats de moot zalm, indien met vel, dan de moot met de kant van het vel op de plank leggen. Wrijf de moot in met olijfolie. Strooi zout en peper over de zalmmoot. Strooi bieslook over de zalm. Leg de citroenschijfjes op de moot. Leg de BbqPlank op het rooster van de bbq.





Dorade op de CedarWood BbqPlank

Ingrediënten: 

CedarWood BbqPlank

Dorade (ca 250gr)

Grove peper 

Zout

Halve citroen in schijfjes

Laat de CedarWood BbqPlank minimaal een uur weken in water.

Grove peper en zout aan de binnen en buitenkant van de dorade strooien, dan een beetje olijfolie in je handen en de vis insmeren. 3 schijfjes citroen in de buik. 

BbqPlank met daarop de dorade boven het directe vuur leggen. Deksel erop. Na ca 20 minuten. Warmte bbq tussen 200 en 240C.





Op Hout Geroosterde Rundvleesspiesjes

Ingrediënten:

500 gr. bieflap, elk in stukken gesneden

32 stukken gebakken courgette

32 stukken rode ui, in blokjes gesneden

8 lange metalen spiesen

Basilicumolie

Zout en peper naar smaak toevoegen

Leg de CedarWood Oven Plank 1 uur in koud water ter voorbereiding (Leg op de plank een gewicht zodat deze onder water blijft liggen). Rijg het vlees, de courgette en de ui aan de spiesen. Kruid dit goed en wrijf de basilicumolie erover heen. Plaats de spies op de CedarWood Oven Plank en rooster het in een oven voorverwarmd op 220°C gedurende 6 minuten. Haal de spiesjes eruit en serveer dit eventueel met gemengde sla aangemaakt met verse parmezaanse kaas.





Zalm & cider van de bbqplank

1 grote, onbehandelde cederhouten plank

300 ml appelcider

3 bosuitjes, fijngehakt

1 eetl. zout

1 eetl. gemberwortel geraspt

1 teentje knoflook, geperst]

1 kg zalmzijde zonder huid

tijdens het bakken geeft de plank smaak af aan de vis. Het resultaat; licht rokerige, geurige zalm.

week de plank ten minste 1 uur, maar liever nog wat langer, in water.

meng de cider, bosui, zout, gember en de knoflook in een ondiepe schaal. Leg de zalmfilet erin, zorg dat beide kanten goed door de marinade zijn gehaald en dek de schaal af. Laat de zalm zeker een uur, maar liever 1 nacht marineren. De zalm zal door de invloed van de cider al iets 'garen'.

Verwarm de bbq voor tot matig vuur wacht tot het smeult en het vuur minder heet is.

Haal de zalmzijde uit de marinade en leg op de plank. Leg de plank op het rooster of in de smeulende as.

Dek de vis af met wat aluminiumfolie en rook de zalm ongeveer 10 minuten. Als het hout vlam vat kan het geblust worden met een plantenspuit.

als u de vis met een vork uit elkaar kunt trekken is hij gaar . Maar nog wat rauw in het midden is ook lekker.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Gastenboek

  • 25-11-2017 - Super service !! Gisteren bestelling geplaatst en vandaag al geleverd!...  lees meer
  • 08-11-2017 - Super service! Na een probleempje met een fles bbq saus...  lees meer
  • 29-10-2017 - Wilddag was een leuke, leerzame en vooral een erg smaakvolle...  lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
Onze service
  • Dries van den Berg
  • Visvoordeel.nl
  • Leer vis roken van Smokey John
  • Big Green Egg
  • The Smokey Bandits Nederland
  • KCBS
  • Primo Grill Dealer
  • tonystone low and slow bbq competition
  • NK BBQ Rookoven.com
  • NOJG
  • Reewild
  • KNJV
  • Browning
  • Intratuin
  • Visserslatijn Nederland
  • GoedeVis.nl
  • Dam Hengelsport
  • Demeyere Belgium
  • Bradley
  • Camerons Products
  • GrillPro
  • WildPlaza
  • Fire & Food
  • Barbecook
  • Stokes BBQ Sauces
  • Kamado Joe
  • Bricos
  • Oklahoma Country Smoker
  • Koken op Hout
  • Stockyard BBQ Sauce
  • Black Ranch
  • Haard Pakket
  • Point Virgule
  • FizzDizz
  • Jack Daniels Snippers
  • American Mississippi Sauces
  • Librije
  • BBQ Genootschap
  • Dutch BBQ Crew Rub
  • Solis Vacumeermachines
  • BBQ Guru
  • Aalferink
  • Yoder Smokers
  • Van de Mheen foodservice
  • ECHT®
  • Smokey Bandit
© 2008 - 2017 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel