Nodig voor 3 à 4 personen:

  • 2 grote of 3 kleinere kipfilets
  • 500gr champignons
  • 1 bakje (125gr) knoflookboter
  • 1 bouillontablet
  • kant en klare allesbinder of sausbinder

 

Bereiding:

Snij de kipfilets in de lengterichting door.

Rook de kipfilets max. 20 minuten in de rookpan of het tafel rookoventje. De kip hoeft absoluut niet gaar te zijn maar wel mooi geel van de rook.

Maak ondertussen de champignons schoon en snij ze in niet te kleine stukjes.

Als de rooktijd voor de kip verstreken is, snij dan de kipfilet in niet te kleine plakken.

Gebruik voor de verdere bereiding een hapjespan.

Bak de kip kort in de knoflookboter. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. LET OP: hoe langer je bakt hoe droger de kip

Voeg aan het einde van de baktijd de champignons toe en bak ze kort mee.

Blus het geheel af met water en voeg de verkruimelde bouillontablet toe. Laat het geheel zachtjes nog even pruttelen tot de kip en de champignons gaar zijn. (champignons mogen evt nog beetgaar zijn.

Voeg tijdens het pruttelen voorzichtig wat allesbinder toe zodat een niet te dikke saus ontstaat.

Naar smaak peper en/of Worcestershire saus toevoegen.

 

Zet de pan op tafel en serveer met, in een grillpan of oven gebakken röstierondjes.

Eet smakelijk.

Ik heb het al verschillende keren gemaakt en gebruik het liefst een donkere fijne houtspaan. En , hoewel ik het nog niet heb geprobeerd zou het ook goed kunnen combineren met gewone roomboter en de gerookte knoflook i.p.v. knoflookboter.

© 2008 - 2018 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss