30-09-2013 Librije Zwolle BGE workshop 

Om onze kennis en niveau op peil te houden hebben we een BGE workshop gevolgd bij de Librije in Zwolle. Door Jenneke Boer werd uitstekend de werking uitgelegd van de keramische barbecue. Diverse gerechten konden we eigenhandig maken. 

Librije

Librij

Librij

librij2.jpg

Nieuwe messen in de verkoop!

Nieuwe, echte jagersmessen nu nieuw in ons assortiment. Een mes met roestvrijstalen hardstalen blad en rendieren gewei gemaakt handvat. Het heft is gemaakt van een speciaal soort gekromde berk die alleen in Zweden voorkomt. De prijs van het linker mes is € 129,00 en het rechter mes € 159,00. Kijk hier voor meer informatie.

 Messen

Ganzenborst recepten boek

Ganzenborst, bijzonder lekker, je kunt er zelfs een boek van 160 pagina's over volschrijven. Vanaf maandag in de winkel!

Klik hier om naar het artikel te gaan.

Ganzenborst

Demonstratie Dorhoutmees (dag 2)

Dorhoutmees

Dorhoutmees

Dorhoutmees

Demonstratie Dorhoutmees (dag 1)

Dorhoutmees

Dorhoutmees

Demonstratie Sligro

Voor de sligro hebben we een rookdemonstratie gehouden in Zwolle. 15 kg forel is er doorheen gegaan. 

sligrodag.jpg

sligrodag2.jpg

sligrodag3.jpg

Bericht bij een cadeau?

Weer een leuk cadeautje de deur uit! Wil je graag dat wij een bericht bij de bestelling bijvoegen voor de ontvanger? Aarzel dan niet en laat dit ons weten bij het plaatsen van uw bestelling bij 'Opmerkingen'!

Berichtje

Gerookte paling?

Lekker gerookte palinkje van Dries van den Berg. Zoek je rookpaling? Dan ben je hier aan het juiste adres.

Dries

Stokes BBQ Sauce

We hebben ze alle vier, de real Stokes BBQ Sauces van Huddie Lee Stokes. Bekend om zijn XL BBQ die op evenementen en trouwerijen wordt gebruikt.

Stokes

Demo roken Ru-Vis Nijkerk "Visspecialist van het jaar".

21 September

21 September

 

21 September

Nieuwe presentatie bak

Kom eens een keer kijken bij ons naar de nieuwe presentatie bakken. Deze zijn te bewonderen in de winkel en bij vele rook demo's.

Presentatie

Presentatie

Cold Smoked Cheese

Nu ook bij Rookoven.com koud gerookte kaas. Net zoals de worst is deze zelf gerookt.

Koude kaas

Kamado Joe

Er is een familie uitbreiding bij Rookoven.com. De Kamado Joe is over komen vliegen vanuit Amerika en staat nu bij ons in de winkel.

37794_413364538765255_1265608687_n.jpg

Rookworsten weer op voorraad!

Ze zijn er weer! De overheerlijke worsten van rookoven.com voor bij de borrel of voor op brood.

Nieuwe worsten

Nieuw! De 2 rack Bradley Smoker

Iedereen kende hem al vast wel. De 4 en de 6-rack smoker van Bradley. Nu ook uitgekomen met een 2 rack. Lekker automatisch roken voor als je een keer wat minder tijd.

2-rack-smoker van Bradley

Rookton van Barry te koop!

Van Barry kregen we een mailtje dat hij zijn rookton te koop heeft. En niet zomaar één, ik denk wel zo'n beetje de grootste ton van Nederland:

Rookton

Deze rookton is niet zomaar een rookton. Er zijn er maar 3 van in Nederland gemaakt. De ton bestaat helemaal uit RVS ook alle onderdelen op de foto's zijn van RVS. Hij is ook dubbelwandig en geïsoleerd. Dat wil zeggen zeer temperatuur vast en lucht dicht af te sluiten. Zoals op de foto's te zien is is de deur in 2 delen te openen en zit er in de onderste deur een groot luik waardoor je goed bij de vuur lade kunt. Deze vuur lade is te verschuiven op profielen waardoor de lade er ook eenvoudig uit te halen is.

In de bovenste deur zit een kijkluik hierdoor is de paling tijdens het roken zeer goed te zien. Ook is dit kijkluik ideaal voor het beluchten van de kast. Boven het luik in de bovenste deur zit een hendel hiermee is de afvoerpijp af te sluiten of te regelen. Naast de rookton zie je ook een kap van rvs staan. Deze kap kan geheel over de ton worden geplaatst als een soort afzuigkap. Deze heb ik echter zelf nooit gebruikt. Op de laatste foto is te zien dat er binnen in de ton een frame staat op wielen hierdoor kan de hele inhoud er zo uit gereden worden. ook is het makkelijk om de paling eerst op te hangen en daarna in z'n geheel de kast in te rijden. In dit frame zit ook een rvs rooster deze ligt onder de paling en is er zo uit te halen.

Rookton

Op de laatste foto is een droogrek te zien met speten hieraan kun je de paling hangen om af te spoelen en te drogen. Ook dit rek is verrijdbaar. De speten krijg je er ook bij. Het zijn er 32 ze zijn 6mm dik en 92 cm lang en natuurlijk van rvs. Nog even wat info over de maten van de kast. Hij is 110cm breed 120cm diep en 225 cm hoog. inclusief pijp is hij ongeveer 4 mtr hoog maar deze is te demonteren. Mocht u naar dit verhaal nog vragen hebben of heeft u interesse neem dan gerust contact met mij op. En bij serieuze interesse nodig ik u graag uit om de kast te komen bekijken.

De prijs is op aanvraag en alleen bij serieuze interesse.

Mailadres: barryvanheumen@gmail.com

Rookton

Rookton

14-09-2013 Nieuw! The GrillStone

In een handomdraai je BBQ rooster of rookovenrooster schoon met de Grillstone.
Er komen geen schoonmaakmiddelen aan te pas, alleen een beetje water om af te spoelen.
Bestel hier de GrillStone.

grillstone-group by rookoven.com

Palingrookwedstrijd Breda juni 2013

Palingrook wedstrijd juni 2013

Gerookte Paling!

Gekregen... en die mag je natuurlijk ook niet in de bek kijken. Daarom hebben we hem opgegeten!

Paling

Fire Food op de Spoga 2013, beurs voor het buitenleven

Fire Food

Zelfbouw rook- pizzaoven ingezonden door G. ten Napel

Is een rook en pizzaoven combinatie mogelijk? Volgens Gerard ten Napel is dat geen probleem en dat bewijst hij met zijn eigenbouw rookoven met ingebouwde pizzafunctie. Toppie!

Zelfbouw

zelfbouw3.jpg

Zelfbouw

Zelfbouw

11-09-2013 Palingrookwedstrijd 14 september

Aankomende zaterdag is er weer een palingrookwedstrijd in Huizen! Er wordt zoals ieder jaar een palingrookwedstrijd gehouden om de titel van kampioen van Midden Nederland. De gerookte paling wordt rond 3 uur ‘s middags ingeleverd en vervolgens door een deskundige jury gekeurd. Rond 5 uur vindt de prijsuitreiking plaats in ‘t Wapen van Huizen. Voor meer informatie: Oranjecafé ’t Wapen van Huizen, Naarderstraat 2, 1271 CE Huizen Tel. 035-5254789, Mob. 06-22494302

10-09-2013 Spoga 2013 KeulenSpoga 2013

07/08-09-2013 Hengelsport Outdoor Fair Maurik

HS Outdoorfair 2013

7 september

 

8 september

 

8 september

 

8 september

Reactie via de website van Brittje:

hallo, goede middag,
wouw, wat een super web-site. zelden een site gezien die zo ongelovenlijk kompleet is. als je hier toch niet je hart open gaat, weet ik het ook niet meer. we komen zelf uit de horeca, en prive roken we ook, in een keine schaal. hebben nu de kippengril erbij gekocht. 
ben heel blij dat we "jullie" gevonden hebben.
ook leuk met al de recepten en zo....
we hebben noch de spiessen voor de kipgril nodig, met de boven en onderplaat. daar zitten we noch op te wachten tot ze leverbaar zijn.
succes met alles
groetjes uit limburg brittje
  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • BBQ Guru
  • KNJV
  • Grate Goods
© 2008 - 2022 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss