Op de hoogte blijven? Schrijf u in op onze nieuwsbrief, aan de rechterkant van het scherm. (iets naar beneden scrollen)

28-12-2013 Laatste voorraad ook de deur uit

281213.jpg

24-12-2013 Gerookte zalm voor de kinderen van Bali

Ook deze authentiek gerookte zalm gaat vanavond per opbod naar de benefietavond in "De Stoof". Opbrengsten gaan naar kinderen van Bali!

241213.jpg

23-12-2013 Laatste loodjes voor kerst

De inpakafdeling op volle touren om de pakketten op tijd bij de klant te laten komen voor kerstmis!

231213.jpg

21-12-2013 Rookoven Winterfair 2013

Moe maar voldaan na een supergeslaagde winterrookfair! 

Ik wil alle bezoekers van de Winterrookfair 2013 bedanken voor hun komst ondanks wat hoog vochtgehalte in de lucht. 

Natuurlijk ook de 7 zeer actieve rokers uit alle hoeken van het land, alle medewerkers en diegene die zich hebben ingezet voor rookoven.com. Sommige schoenen hebben ondertussen 12 extra loopuren op de klok.

Mede door hun is deze saaie, regenachtige dag omgezet naar een superwarm, verlicht en berookt spektakel. Chappeau!!!

Winnaars Winterfair zalmrookwedstrijd

Rechts de onfortuinlijke winnaar van de zalmrookwedstrijd 2013 Nunspeet: Jan Govers (Tholen)!!! Tweede Arjen van Luyt (Ermelo) en derde Simon Zwarthoed (Urk)

211213.jpg

Gewijzigde openingstijden tijdens de feestdagen

maandag 23 december 09.00 - 17.00 uur
dinsdag 24 december 09.00 - 15.00 uur
woensdag 25 december GESLOTEN
donderdag 26 december  GESLOTEN
vrijdag 27 december 09.00 - 17.00 uur
zaterdag 28 december 10.00 - 15.00 uur
maandag 29 december 10.00 - 17.00 uur
dinsdag 31 december GESLOTEN
woensdag 01 januari  GESLOTEN

20-12-2013 Nieuw in ons assortiment, de Syttis aanmaakballen!

Een geurloos en gemakkelijk aan te steken houten aanmaak bol uit Finland. Gemaakt van resthout en paraffine zonder petrochemische stoffen. De aanmaak bol heeft een minimale brandtijd van 10-15 minuten.

Voor het aanmaken van open haard, barbecue, keramisch kooktoestel, kampvuur en vele andere toepassing. Laat kolen, briketten, cocosbriketten en hout gemakkelijk ontbranden.

Ecologische materialen o.a. resthout uit de Finse bosbouw. Bevat geen petroleum of petrochemische bestanddelen. De verpakking kan milieuvriendelijk verbrand worden. Meer informatie.

18-12-2013 Livorno gestolen!

LET OP JE KOSTBARE ROOKOVEN! RESTAURANT VOILA GRONINGEN DOET EEN OPROEP!

In de nacht van 16 op 17 december is er een rookoven Livorno 210 gestolen bij het restaurant Voila in Groningen.

"GRONINGEN – Bij restaurant Voilà aan de W.A. Scholtenstraat is vannacht een rookoven gestolen.

De eigenaars vragen via Twitter en Facebook of er mensen zijn die iets hebben gezien.

,, Alles inclusief de ketting waaraan ie lag is weg…’’

Weet je meer dan kun je contact met hun opnemen via 050-2801108

181213.jpg

17-12-2013 Livorno voor de echte zalm

Deze zalm werd afgelopen zaterdag gerookt in de rookoven Livorno Kade 18, Elburg

171213.jpg

10-12-2013 vanaf 4.20 m de pekel van rookoven.com

09-12-2013 Tevreden klant, tevreden roker

Beste Rookoventjes mensen. 

Hierbij wil ik even laten weten dat mijn rookoventje in goede orde ontvangen is. Woensdagavond besteld en vrijdagmorgen in huis. Ik kon bijna niet wachten tot het zaterdag was om hem uit te proberen. En ik mag zeggen het resultaat was fantastisch. De eerste keer gelijk goed gelukt. Daarom voor alle aspirant gebruikers de door mij gevolgde werkwijze. Het is eigenlijk niet anders dan de gebruiksaanwijzing, maar ‘mijn’ pekelpak is een handige aanvulling. 

Een mannendroom: 4 forellen roken.

-Vrijdagavond tevoren klaar gemaakt: 1 liter pekel.

Kook 1 liter water, doe het enigszins afgekoeld in een frisdrankfles, voeg 75 gram zout toe en los het in het warme water op door het geleidelijk te zwenken.

- Zaterdag morgen vroeg 4 verse forellen gehaald op de markt.

- Om de forellen te pekelen heb ik een leeg dubbelfris 1,5 literpak gebruikt. Knip de bovenzijde eraf, zo hoog mogelijk, doe de 4 forellen er in (past precies). Voeg de pekel toe en vul, indien nodig, met water aan tot de forellen onder water staan. Zwenk, heel voorzichtig, even met het pak zodat het toegevoegde water mengt met de pekel in het pak.

-  Pekel de forellen 5 uur.

- Knip na de 5 uur pekelen een puntje van de onderkant van het pekelpak. (Doe dit bij voorkeur boven de hemelwater afvoer)zodat alle pekel uit het pak loopt.

- Laat alles rustig een half  uurtje uitdruipen en pak daarna de forellen in een oude krant. Zodat ze door en door droog worden.

-Doe aluminiumfolie op de bodem van het rookoventje. Strooi zoveel beukenmot op de bodem dat deze met een dun laagje is overdekt.

- Omwikkel de lekplaat met aluminiumfolie.

- Leg de forellen op het rooster, kijk uit dat er geen papierresten aan de vis achterblijven.

-Doe het deksel op de oven, schoorsteentje open.

steek het gasstel aan. Even hoog vuur tot het rookt.

- Dan schoorsteen dicht en 45 minuten op laag vuurtje laten roken.

- En ziedaar heerlijk gerookte forellen

(Er liggen 2 forellen op het rooster, de andere 2 lagen al op het bord. Frietjes en verse salade erbij. Dit kan door geen visrestaurant overtroffen worden, eigenlijk heeft het oventje zichzelf in een keer terugverdiend).

Zelf rooktonnigie maken, gevonden op youtube

05-12-2013 Zalmpje roken in de december-storm

telescopische rookoven in de storm.jpg

Rookoven Locarno RVS in actie

rookoven locarno 2013-2.jpg

rookoven locarno 2013

29-11-2013 Pieten op bezoek bij rookoven.com

pieten bij rookoven nunspeet.jpg

25-11-2013 Aansteektip van Nico

Om de rookoven aan te steken gebruik ik een stuk keuken papier gedrenkt in

slaolie of zonnebloemolie. Leg dit onder het rooster met hout.

Het brand ruim lang genoeg om ook houtskool goed te laten branden.

Geeft een aangename geur en is ongevaarlijk om dat er geen vluchtige stoffen in zitten.

 mvrgr, Nico v.d.Driesche

23-11-2013 TukTuk Service Nunspeet brengt je naar de juiste plek

Ben je op zoek naar de winkel van rookoven.com vanaf het station Nunspeet? Voor slechts 3 euro per persoon brengt Gijs je naar de Marconiweg Nunspeet. En wij betalen deze rit voor jou/jullie. Bel 06-13523313 en tuk in slechts 3 minuten naar de wondere wereld van rookoven.com!

tuktuk nunspeet

22-11-2013 Schotland heeft ook rook in de pupe!

Rookoven ontvangen :D .

My brother and sister in Scotland both have smokers and my partner desperately wanted one too here in Nederland. Your site is perfect and the service excellent. Fast delivery, good advise, great product and the price is right...what more can you wish for.

Thank you for everything.

Lesley

21-11-2013 "ik zeg hij is goed" hahahaha

21-11-2013 ff kippetje grillen

kipgrill_november_2013.jpg

"Hoe moet ik roken" 9.567 keer gedownload

De handleiding die we als pdfje hebben gemaakt is tot onze verbazing vaker gedownload dan we dachten. Bijna tienduizend keer uit de lucht geplukt. Hebben we het toch niet voor niets gemaakt :) 

Rookoven Riva RVS op facebook 

Gevonden op fb een fotoverslag van de Riva RVS facebook

Rookoven Locarno in Action (koudgerookte zalm)

Twee zalmen maar liefst, eerst even heerlijk gepekeld en een nachtje laten hangen in de koeling. Mooi touwtje aan de staart, coldsmoker aan en roken maar. 16 uur lang! Wel met een tussenpauze want de coldsmoker rookt 10 - 12 uren. Hier eet je je vingers bij op! De zalm werd gerookt in de rookoven Locarno RVS.

koudgerooktezalm

Rookoven Locarno in Action (warm gerookte zalm)

Zonder problemen werd de rookoven 60 - 70 graden. Niet op de meest romantische manier maar met een electrisch spiraal. Rookmotbakje erop en roken maar! na een 50 minuten was de zalm heerlijk gaar.

rookoven locarno in action.jpg

Nieuw in de winkel, de fileer / uitbeentafel

Ideale fileertafel om je vangst te fileren of uit te benen na een lange dag vissen of jagen. De fileertafel is makkelijk in te klappen. Uitgevoerd met vuil water afvoer. Zet daaronder een emmer wat. Scheelt weer een hoop opruimwerk. Werkhoogte ca 85 cm. Gewicht: 9.1 kg. Afmetingen: 115 x 60 cm. Materiaal: Polyethyleen. Kleur: wit / grijs. Bestel hem hier.

09-11-13 Zwijnefestijn 2013

Weer 150 personen mogen verwennen met 20 zalmzijdes. Een daverend succes en tot volgend jaar maar weer ;)

zwijnefestijn.jpg

zwijnefestijn

De gerookte zalmzijdes liggen weer bij ons in de vitrine!

Zalm roken vandaag, €25,00 per zalmzijde 1,2 kg met gratis koud gerookte grillworst! Voor de kerst kun je bestellen. Wees er op tijd bij want we verwachten topdrukte!

zalm zijde

Mail van Rob Koop, België

Heren, even een tip: eerst "gravad lax" maken: zie recept "Nigella Lawson" (kan je googelen) Voor vragen hierover kan je bij mij terecht: "rob@beeldpower.be". als die klaar is: even aanroken die filet, ongeveer 10 minuten op 70 graden: super lekker! 

groet Rob Koop, België

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Gastenboek

  • 21-06-2017 - De kip grill is snel en correct geleverd.
    Met de...  lees meer
  • 21-06-2017 - Zeer snelle en keurige levering van bestelde rookrullen, waarvoor dank! lees meer
  • 01-06-2017 - Wat ik al zei jullie afhandeling is goed. Bestellingen zijn...  lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
Onze service
  • Dries van den Berg
  • Visvoordeel.nl
  • Leer vis roken van Smokey John
  • The Smokey Bandits Nederland
  • KCBS
  • Primo Grill Dealer
  • tonystone low and slow bbq competition
  • NK BBQ Rookoven.com
  • NOJG
  • Reewild
  • KNJV
  • Browning
  • Big Green Egg
  • Intratuin
  • Visserslatijn Nederland
  • GoedeVis.nl
  • Dam Hengelsport
  • Demeyere Belgium
  • Bradley
  • Camerons Products
  • GrillPro
  • WildPlaza
  • Fire & Food
  • Barbecook
  • Stokes BBQ Sauces
  • Kamado Joe
  • Bricos
  • Oklahoma Country Smoker
  • Koken op Hout
  • Stockyard BBQ Sauce
  • Black Ranch
  • Haard Pakket
  • Point Virgule
  • FizzDizz
  • Jack Daniels Snippers
  • American Mississippi Sauces
  • Librije
  • BBQ Genootschap
  • Dutch BBQ Crew Rub
  • Solis Vacumeermachines
  • BBQ Guru
  • Aalferink
  • Yoder Smokers
  • Van de Mheen foodservice
© 2008 - 2017 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel