31-01-2014 Rookoven Locarno bij Fire-Food TV


28-01-2014 Smokey John

Een zee aan informatie vind je op de website van Smokey John. Het verhaal achter Smokey John:

"Ik ben John Scheepmaker, woonachtig in het prachtige dorp Limmen in Noord-Holland. Vele jaren geleden ben ik aangestoken met het rokersvirus.

Als kleine jongen was fikkie stoken natuurlijk het mooiste wat er is. Een open haard achter in de tuin voor de broodnodige warmte in ons koude kikkerlandje was dus het logische vervolg, en daarbij lekker de barbecue op houtskool aanwakkeren voor een heerlijk stuk vis of vlees. In mijn genen huist een echte Bourgondiër.

Tja, van lekker eten kan ik genieten, dus bezocht ik regelmatig wedstrijden Palingroken. Ik moest en ik zou dat zelf ook doen, maar geen materiaal, alleen een aantal goede ideeën, dus met mijn neef Cris, die zijn opleiding als lasser net voltooid had, ging ik rond de tekentafel zitten. In mijn dromen had ik de beschikking over een RVS kast en die werd dus gebouwd door Cristian. Het zag er fantastisch en professioneel uit. Het oefenen kon beginnen en ook de eerste palingrook wedstrijd georganiseerd door Café de Uitkomst in mijn dorp kwam al vrij snel. Ik heb mij aangemeld en heb daar een prachtige dag beleefd. Het resultaat was een gedeelde tweede plaats! Die 2e plek kwam natuurlijk door mijn uitstekende kwaliteiten als Ambachtelijk Palingroker. (Of was het nou beginnersgeluk?)

Deze liefhebberij is nu uitgegroeid tot een gigantisch leuke hobby. Ik heb er een extra hoge kast bijgemaakt waarbij ik op diverse lagen kan roken. Ook doe ik zoveel mogelijk mee met lokale en nationale wedstrijden. Als het even kan ga ik deze wedstrijden af samen met mijn rookmaatje Rob (zijn specialiteit is Makreel roken!). We proberen daarbij ook uitleg te geven en de bezoekers te laten proeven van dit ambacht. In de loop der jaren is het materiaal en de benodigdheden steeds meer uitgebreid en bereik ik ook een constante kwaliteit van de rookwaar. Het is elke keer weer een genot om het vuurtje aan te steken en de vis te laten garen in de kast. Als de rookkast dan de geur laat verspreiden van de vers gerookte paling zit ik met volle teugen te genieten.

Omdat vis roken mijn grote passie is, zijn er in de loop der jaren een hoop bijnamen aan me geplakt. Degene die is blijven hangen…" Leer vis roken van Smokey John


27-01-2014 Omroep MAX worst maken 

Meneer Wateetons en Sjoerd Mulder hebben en prachtig boek gemaakt over zelf worst maken. Ze zijn/waren bij omroep MAX vandaag om 17.30 uur. Hieronder een link naar het boek. Helaas mocht ie de worst niet roken in de Studio ;) Meneer Wateetons heeft trouwens ook een rookoven van rookoven.com, de rookoven Locarno RVS.

full29169359.jpg


26-01-2014 Palingrookwedstrijd juli Breda 2013


22-01-2014 Uit ons gastenboek ;)

Afzender: Andy Verbeek
E-mailadres: andy.verbeek@me.com
Verzonden: 21-01-2014 - 16:50:33
Bericht: Deze morgen naar rookoven.com gereden 
Ben daar hartelijk ontvangen bakkie koffie er bij en heb me daar laten voor lichten over de Bradley smokers heb daar een 4rack digitaal Gekocht ben er erg blij mee en ga 'm dan ook vanavond gelijk in roken 
leuk om er weer eens rond te kijken 
Janr Tanks


18-01-2014 Fire & Food Magazine opnames

Vandaag zijn er opnames gemaakt voor de Kipgrill en de rookoven Locarno. Binnenkort te zien bij Fire & Food Magazine en TV.

fireenfood.jpg

 

fireenfood2.jpg


14-01-2014 Nieuwe American Sauces

Nieuwe American Sauces van Budweiser en een rookaroma van Hickory. Deze zijn gelijk getest in de Big Green Egg met de Black Angus Burgers.

outdoorangus.jpg

 

budweiser.jpg


13-01-2014

Begin de dag begonnen met het roken van worst, Edammer kaas en cashew noten.

koudrookhapjes.jpg


13-01-2014 Visvoordeel.nl

Online vis bestellen? Das tegenwoordig heel normaal. Via visvoordeel.nl kun je eenvoudig en makkelijk te roken vissie halen. Deze wordt via de post verzonden en komt keurig in een piepschuimen doos aan. Gekoeld en wel!

visvoordeel


09-01-2014 25 kg mediteraan in de maak

De hele winkel ruikt vandaag naar het voorjaar van Italië door de mediteraan kruiden.

Mediterrrrrrrr.jpg 


06-01-2014 Long Suede Gloves, vacumeer machines en rookturf!

Vanaf vandaag zijn de Long Suede Gloves en Rookturf er weer. Nieuw op de plank zijn de Maxima vacumeer machines


03-01-2014 Eendenborst op de Red Ceder

Lekker eendenborstje op de Red Cedar ovenplank proberen! Even aangebakken en nu op 100 graden de oven in om wat bij te garen en een heerlijke smaak te krijgen! Toch weer een beetje kerst!

020114.jpg

 

 

020114 (2).jpg

 

02-01-2014

Iedereen veel geluk in 2014. Wij beginnen met een nieuwjaarsontbijt en staan dan weer een jaar paraat!

020114 (3).jpg

Ondertussen gaan we gewoon door met de klanten in de winkel

020114 (4).jpg

 

 

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • BBQ Guru
  • KNJV
  • Grate Goods
© 2008 - 2022 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss