30-04-2014 Today we are going to the Wild Wild West!

Today we are going to the Wild Wild West! Real Texas Cowboy Beans with Chicken Wings marinade with the DBC rub Chipotle and Hickory Sauce!


Pot witte bonen in tomatensaus, 1,5 lepel gembersiroop, stroop, bbq sause sweet baby Ray's original, basterdsuiker halve eetlepel mosterd met pit(tig), gesnipperde ui en gerookte (ontbijt)spek. In aluminium schaal doen en op de barbecue zetten. Liefst niet direct boven het vuur. 2 uurtjes rustig laten garen en je hebt iets lekkers jonguh! Ik heb drie porties gemaakt. Vanavond weer dus:)


Oja, wel wat rookhout toevoegen en ook geschikt voor in de rookoven maar dan wel op hogere temperatuur +/- 120 graden.

30-04-2014 Nieuwe aanbieding

GRATIS WORKSHOP "Koken en Roken op een keramische BBQ" BIJ AANKOOP VAN EEN KERAMISCHE BBQ.

Ben je aan het overwegen om een keramische bbq te kopen (BGE, PrimoGrill, Monolith, Kamado Joe of wat dan ook? 

Wij helpen je graag op weg naar het zoeken en vinden van de eindeloze mogelijkheden in het Low and Slow Cookingparadijs. 

29-04-2014 Vandaag: vongole en garnalen

vandaag lekker vongole en garnalen gemaakt in de bbq en in de Camerons Rookoven!

hier hebben we beukenmot bij gebruikt.

28-04-2014 Lamsrack met citrusschilschaafsel

Lamsrack met citrusschil geschaafd, peper, zout, knoflook en t-bone van lam met de Dutch BBQ Rub. Asperges bestreken met gembersiroop en olijfolie!

Dit overheerlijke gerecht hebben we bereidt op de barbecue.

28-04-2014 Nieuw, Solis Vacumeermachines

Nieuw in ons assortiment, solis vacumeermachines. Tijdelijk gratis zakken SOLIS Folie 15 x 600 cm t.w.v. 11,95 euro. Vacuümverpakken is een effectieve manier om de houdbaarheid van een product te verlengen en het te beschermen tegen invloeden van buiten. Doordat daarbij lucht wordt verwijderd, wordt ook zuurstof verwijderd. 

Maar ook voor veel non-foodproducten is luchtdicht verpakken ideaal. Hierbij kun je denken aan grote en/of waardevolle producten zoals kussens, geld, elektronische componenten, onderdelen, juwelen en horloges. De lijst van deze producten is eindeloos. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt vacuüm verpakt.

SOLIS EasyVac Pro Metal

Het principe

Het product in de vacuümzak wordt op de vacumeermachine gelegd. De open zijde van de zak ligt over de sealbalk. Bij het sluiten van het deksel zal de machine het vacuümproces voltooien. 

19-04-2014 Smokey Easter

 Het was weer een groot succes met een opkomst van wel meer dan 200 man. Het begon 's ochtends om tien uur al en de laatste waren pas rond vijfen weer weg. Dit jaar waren er ook bekende rokers zoals de Dutch Barbecue Crew, Wim van www.hetrokertje.nl en De Rokertjes bekend van Facebook.

We hadden de Big Green EggLivornoLocarno en de Afrikaanse braai aanstaan. Ook hadden mensen hun zelf gemaakte rookovens mee. We hebben lekker veel verschillende soorten vis en vlees gerookt en gebarbecued. Dit hebben we natuurlijk gedaan in onze overheelijke kruiden en pekel mixen. Om het af te maken hadden we verschillende sauzen.

De kinderen konden lekker popcorn poffen in de popcornpan terwijl ze genoten van frisdrankje en als er vlees klaar was kon daar lekker van worden gesmuld.

De winkel stond ondertussen ook helemaal vol en we hopen dat alle klanten tevreden naar huis hebben kunnen gaan. We kunnen niet wachten op volgend jaar en hopen jullie dan ook allemaal weer te zien. Fijne koningsdag!

12-04-2014 Pulled pork

Mooi stukje varkens procureur inrubben en op de big green egg , afgelopen zaterdag om half 1 (87c kern) Pulled pork. The first one Aangestoken door The Smokey Bandits virus!!!

 

108 graden? Zit er niet ver naast! Het rook hier heerlijk!

Half een 's nacht's helemaal gelukt, het vlees uitelkaar getrokken en sweet baby ray's toegevoegd.

12-04-2014 De lente is ook hier weer begonnen

Ook hier is de lente weer lekker begonnen met een wokgerecht en heerlijke spareribs
de wok gemaakt op de: Afrikaanse Braai en de spareribs in de rookoven livorno

 

11-04-2014 Fire&Food TV: Ree in rode wijn pot Barbecuerecept

Een smakelijk recept van FIRE&FOOD TV in de buitenkookset van Rookoven.com Ditmaal bereiden Bastiaan en Edwin de stoofpot "ree in rode wijn".

10-04-2014 Reportage met Fire&Food!

Jawel! Binnenkort staan we weer met een mooie reportage in Fire & Food. Eind april komt deze weer uit en gaan Bastiaan en ik 's morgensvroeg op ganzenjacht en daarnaast laten we zien wat je allemaal wel niet koud kan roken. Het is zo'n inspirerend artikel geworden dat deze zelfs in Duitsland F & F wordt gepubliceerd! We houden je op de hoogte!!!

10-04-2014 Vuurschalen

We hebben nu ook een assortiment vuurschalen om je kont te warmen tijdens het roken of gewoon voor de gezelligheid. Van 60 tot maar liefst 80 cm. Diverse modellen. Ook driepoten, RvS grillroosters en goulashpannen! 5 jaar garantie dikte staal 2.5 mm

09-04-2014 Buitenkookset / goulashpan

Aankomende vrijdag zal Fire & Food TV de buitenkookset van Rookoven.com onder de aandacht brengen en een reestoofpotje bereiden.

Het is hier warm zat om ff buiten te kokkerellen dus, lamskotelet, ierse ribeye en zoete paprika met spek en roomkaas op de bbq. Love it! De ribeye op kersensnippers gerookt en de lamskotelet op de rookkruiden mediterraan. Diner is ready! Op en op

07-04-2014 Smokey Eastern

Leuk voor Smokey Eastern! Kom jij ook?

06-04-2014 The Smokey Bandits

De vrienden van The Smokey Bandits zijn uitgenodigd voor een Barbecue sessie!


05-04-2014 Worst en Koning

 

04-04-2014 Primo XL

De primo XL is binnen, gemaakt van keramisch staal en is 90 kilogram

04-04-2014 Kom morgen naar de worst demonstratie

Morgen 05 april vanaf 10.00 uur is er weer een demonstratie worst maken. Deze worden gerookt en op de bbq bereidt. We gaan 30 kilo worst maken. Daarna gaan we de worst grillen en lekker proeven. Je bent eventueel de gelegenheid een verse worst te kopen. We gaan de volgende smaken maken :

- Naturel
- BBQ
- Bami

Verder hebben we een procereur van 2 á 3. kilo. Daar maken we braadworst van. Uiteraard hebben we de rookoventjes en de braai ook weer. Schrijf je nu in op onze facebookpagina, Het is 5 april om 10.00 !

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • BBQ Guru
  • KNJV
  • Grate Goods
© 2008 - 2022 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss