• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Blog 2014

31-01-2014 Rookoven Locarno bij Fire-Food TV


28-01-2014 Smokey John

Een zee aan informatie vind je op de website van Smokey John. Het verhaal achter Smokey John:

"Ik ben John Scheepmaker, woonachtig in het prachtige dorp Limmen in Noord-Holland. Vele jaren geleden ben ik aangestoken met het rokersvirus.

Als kleine jongen was fikkie stoken natuurlijk het mooiste wat er is. Een open haard achter in de tuin voor de broodnodige warmte in ons koude kikkerlandje was dus het logische vervolg, en daarbij lekker de barbecue op houtskool aanwakkeren voor een heerlijk stuk vis of vlees. In mijn genen huist een echte Bourgondiër.

Tja, van lekker eten kan ik genieten, dus bezocht ik regelmatig wedstrijden Palingroken. Ik moest en ik zou dat zelf ook doen, maar geen materiaal, alleen een aantal goede ideeën, dus met mijn neef Cris, die zijn opleiding als lasser net voltooid had, ging ik rond de tekentafel zitten. In mijn dromen had ik de beschikking over een RVS kast en die werd dus gebouwd door Cristian. Het zag er fantastisch en professioneel uit. Het oefenen kon beginnen en ook de eerste palingrook wedstrijd georganiseerd door Café de Uitkomst in mijn dorp kwam al vrij snel. Ik heb mij aangemeld en heb daar een prachtige dag beleefd. Het resultaat was een gedeelde tweede plaats! Die 2e plek kwam natuurlijk door mijn uitstekende kwaliteiten als Ambachtelijk Palingroker. (Of was het nou beginnersgeluk?)

Deze liefhebberij is nu uitgegroeid tot een gigantisch leuke hobby. Ik heb er een extra hoge kast bijgemaakt waarbij ik op diverse lagen kan roken. Ook doe ik zoveel mogelijk mee met lokale en nationale wedstrijden. Als het even kan ga ik deze wedstrijden af samen met mijn rookmaatje Rob (zijn specialiteit is Makreel roken!). We proberen daarbij ook uitleg te geven en de bezoekers te laten proeven van dit ambacht. In de loop der jaren is het materiaal en de benodigdheden steeds meer uitgebreid en bereik ik ook een constante kwaliteit van de rookwaar. Het is elke keer weer een genot om het vuurtje aan te steken en de vis te laten garen in de kast. Als de rookkast dan de geur laat verspreiden van de vers gerookte paling zit ik met volle teugen te genieten.

Omdat vis roken mijn grote passie is, zijn er in de loop der jaren een hoop bijnamen aan me geplakt. Degene die is blijven hangen…" Leer vis roken van Smokey John


27-01-2014 Omroep MAX worst maken 

Meneer Wateetons en Sjoerd Mulder hebben en prachtig boek gemaakt over zelf worst maken. Ze zijn/waren bij omroep MAX vandaag om 17.30 uur. Hieronder een link naar het boek. Helaas mocht ie de worst niet roken in de Studio ;) Meneer Wateetons heeft trouwens ook een rookoven van rookoven.com, de rookoven Locarno RVS.26-01-2014 Palingrookwedstrijd juli Breda 2013


22-01-2014 Uit ons gastenboek ;)

Afzender: Andy Verbeek
E-mailadres: [email protected]
Verzonden: 21-01-2014 - 16:50:33
Bericht: Deze morgen naar rookoven.com gereden 
Ben daar hartelijk ontvangen bakkie koffie er bij en heb me daar laten voor lichten over de Bradley smokers heb daar een 4rack digitaal Gekocht ben er erg blij mee en ga 'm dan ook vanavond gelijk in roken 
leuk om er weer eens rond te kijken 
Janr Tanks


18-01-2014 Fire & Food Magazine opnames

Vandaag zijn er opnames gemaakt voor de Kipgrill en de rookoven Locarno. Binnenkort te zien bij Fire & Food Magazine en TV.

14-01-2014 Nieuwe American Sauces

Nieuwe American Sauces van Budweiser en een rookaroma van Hickory. Deze zijn gelijk getest in de Big Green Egg met de Black Angus Burgers.13-01-2014

Begin de dag begonnen met het roken van worst, Edammer kaas en cashew noten.

13-01-2014 Visvoordeel.nl

Online vis bestellen? Das tegenwoordig heel normaal. Via visvoordeel.nl kun je eenvoudig en makkelijk te roken vissie halen. Deze wordt via de post verzonden en komt keurig in een piepschuimen doos aan. Gekoeld en wel!09-01-2014 25 kg mediteraan in de maak

De hele winkel ruikt vandaag naar het voorjaar van Italië door de mediteraan kruiden.


06-01-2014 Long Suede Gloves, vacumeer machines en rookturf!

Vanaf vandaag zijn de Long Suede Gloves en Rookturf er weer. Nieuw op de plank zijn de Maxima vacumeer machines


03-01-2014 Eendenborst op de Red Ceder

Lekker eendenborstje op de Red Cedar ovenplank proberen! Even aangebakken en nu op 100 graden de oven in om wat bij te garen en een heerlijke smaak te krijgen! Toch weer een beetje kerst!

02-01-2014

Iedereen veel geluk in 2014. Wij beginnen met een nieuwjaarsontbijt en staan dan weer een jaar paraat!

Ondertussen gaan we gewoon door met de klanten in de winkel

27-02-2014 De nieuw stoofpan is binnen!

We hebben weer wat nieuws! Envorit Stoves, zuinigste, duurzame en betaalbare Stoves. Nu in de winkel en vanaf morgen beschikbaar via de site.

28-02-2014 Palingrookwedstrijd Ommer Bissingh 13 augustus 2014

Tijdens de laatste Bissinghdag op 13 augustus in Ommen staat traditioneel het paling roken centraal. Op de Markt zal een groot aantal deelnemers uit heel Nederland strijden om de fel begeerde Bissinghbokaal.
Wie er uiteindelijk met de bokaal naar huis gaat wordt bepaald door een jury die beoordeelt op acht onderdelen.

Natuurlijk kunt u als bezoeker van deze gezellige Bissinghdag ook een pondje paling kopen.        

21-02-2014 Gasbrander weer op voorraad!

Na een lange tijd zoeken en struinen, hebben wij weer een leverancier voor de lange gasbranders!
Hier te bestellen. 

21-02-2014 The Original KipGrill 

13-02-2014 Bradley Smoker

Een van onze klanten woont in Zweden en rookt sinds kort voor zijn Herberg eland, ree, wild zwijn en regenboogforel in zijn Bradley Smoker. Hij laat weten super tevreden te zijn en wil graag in contact komen met meer Nederlandse Bradley eigenaren! 

07-02-2014 The Smokey Bandits

Met trots mogen wij je voorstellen aan The Smokey Bandits, Dutch BBQ Team. Rookoven.com mocht zich al hoofdsponsor aanbieden. De drie bandieten kunnen een karbonade als een engeltje over je tong laten piesen. We houden jullie op de hoogte.Op de planning staan: 

1 . BEER FRIES AND BBQ IN BELGIE
2 . Q ON THE CANAL 2014 IN ENGELAND
3 . TONY STONE LOW EN SLOW BBQ COMPETITON IN NL
4 . RUHRPOTT BBQ 2014 IN DUITSLAND

We wensen Demy, Dikkie en Maurice ontzettend veel smoke toe, succes 2014!!!
www.thesmokeybandits.nl


07-02-2014 De zakdoeken zijn binnen!

Ook hier is de zakdoek van "de rokertjes" aangekomen ! Bedankt jan en Johan!  Deze zakdoeken worden in de wedstrijden gedragen

03-02-2014 Palingrookwedstrijd Noordeinde (Gelderland)

In het landelijk gelegen Noordeinde (Gelderland) vindt op 14 juni de jaarlijkse Paling rookwedstrijd plaats, het rookfeest begint om 12.00 uur. De deelname is gratis er moeten twee palingen van jezelf worden ingeleverd. Het is naast het buurthuis en daar kun je een natje en een droogje krijgen. Ik weet niet wat dit jaar de eerste prijs is maar vorig jaar was het een half varken. Tevens is er ook een braderie bij. Voor deelname: https://www.facebook.com/events/240689632769182/?source=1

Rookdemo 29-03-2014

Het was weer een lekkere zonnige dag, en die is goed benut met de weekelijkse rookdemo! En de braai stond ook weer aan! Samen met de tafelrookoven!

28-03-2014 Rookdemo bij de Sligro Zwolle

November 2013 voor het laatst... maar hij komt er weer aan! De rookdemonstratie bij de Sligro Zwolle aankomende vrijdag 28 maart. Na lekker het winkelkarretje vol met ingrediënten te gooien gaan we lekker roken. Dat wordt weer leuk Welcome vanaf 10.00 uur

!

20-03-2014 Doe mee en maak je eigen worst

Schrijf je nu in op onze facebookpagina, Het is 5 april om 10.00 ! Tot dan!

20-03-2014 De fermo is binnen!

Met trots presenteren we de nieuwe rookoven Fermo, meer informatie de volgende link. http://www.rookovens-online.nl/?search=Fermo&menu=search

13-03-2014 Voorraad aangevuld

Black ranche acacia houtskool is weer met een volle pallet bijgevuld!

 

13-3-2014 Rookoven leveren aan VU Amsterdam

Instructie voor de topkoks van VU ziekenhuis Amsterdam, nieuwe door rookoven.com ontwikkelde rookoven voor warm en koud roken. Met dank aan Bart van Nes (Chefkok VU) Geweldig project!

12-03-2014 Ganzen schieten met Fire&Food

Voor het magazine Fire&Food is er een leuk uitje geregeld, Ganzen jagen! 

11-03-14 De Kipgrill

Wat draait wordt gaar en dat moet natuurlijk gevierd worden!

 

11-03-2014 De nieuwe rookoven komt eraan!

De rookoven Fermo is de 21e van maart binnen! De rookovens zijn er in de maten 30x30x100 en in de maat 38x38x160. De rookoven is zwart en voor meer informatie over de rookoven op: http://www.rookovens-online.nl/c-2439994/fermo/

10-03-2014 De Winnaars van de visknuppels!

De winnaars van de visknuppels zijn bekend! Gefeliciteerd aan de 3 gelukkigen!

Wilhelm Swarts (Groot)
Arie de Vries
Diederik Harbers

10-03-2014 De nieuwe Dutch BBQ Crew rub

De Nieuwe Rub van DBC heeft tig mooie reacties opgeleverd, vanaf volgende week beschikbaar!

 

07-03-2014 De visknuppels zijn binnen!

Wie heeft er nog geen multifunctionele visknuppel? Onmisbaar in elke viskoffer. Wij verloten 1 grote en 2 kleine onder de reaguurders.

 

07-03-2014 Lente Tuin en Woonbeurs Zwolle

Dit weekend staat Fire & Food met Comfort Trade op de Lente Tuin en Woonbeurs in Zwolle! Ook de rookovens en accessoires zijn er terug te vinden !

 

05-03-2014 Het lijkt wel lente!

Ook met de paasdagen zitten we niet stil. Er staat weer een Smokey Easter gepland. Lekker roken met zijn allen op de zaterdag voor Pasen (19 april 2014).

 Deze dag laat je je natuurlijk niet afpakken!

 

 

05-03-14 Rookevenement 08-03-2014

Zaterdag 08-03-2014 komt de Dutch BBQ Crew hun nieuwe Rub testen op de bbq. Kom en proef!!! 

The Dutch BBQ Crew zijn twee enthousiaste bbq goeroes die met hun lust en hun leven een nieuwe rub hebben samengesteld. Ik heb hem zelf mogen proberen en deze is toch echt wel van topkwaliteit. Niet gewoon ergens wat kruiden en specerijen vandaan geronseld maar er wordt gebruikt gemaakt van A kwaliteit specerijen.

Iedereen is welkom. Er wordt gebruik gemaakt van meerdere Big Green Egg's en Rookovens en er valt natuurlijk ook van alles te proeven. Het weer ziet er goed dus het terras wordt weer buitengezet en aangekleed. Yeaahhhhhh

Er wordt gebruik gemaakt van twee Big Green Egg's, rookoven locarno met coldsmoker en livorno plus een texas smoker. Hieronder klein voorproefje.

 

 

Ook met de paasdagen zitten we niet stil. Er staat weer een Smokey Easter gepland. Lekker roken met zijn allen op de zaterdag voor Pasen (19 april 2014).

04-03-2014 Een mooi weertje voor een rookdemo!

 

Weer een prachtige zaterdagmiddag voor een outdoor cooking! De krokussen en madeliefjes zijn inmiddels weer te horen!  Kom gerust langs en proef een gerookt kippetje, gerookte kaas of zelfs gerookte marsepein aardappeltjes!

03-03-2014 Afrikaanse worstensnijder

Afrikaanse worstensnijder! Bijzonder handig apparaat uit Afrika!

 

02-03-2014 VU ziekenhuis Amsterdam

De eerste test met de voor het VU ziekenhuis Amsterdam ontwikkelde "rookkastje". Binnenkort wandelt iedereen met een glimlach het ziekenhuis uit  Alle liggers op gastronorm gebaseerd!

 

30-04-2014 Today we are going to the Wild Wild West!

Today we are going to the Wild Wild West! Real Texas Cowboy Beans with Chicken Wings marinade with the DBC rub Chipotle and Hickory Sauce!


Pot witte bonen in tomatensaus, 1,5 lepel gembersiroop, stroop, bbq sause sweet baby Ray's original, basterdsuiker halve eetlepel mosterd met pit(tig), gesnipperde ui en gerookte (ontbijt)spek. In aluminium schaal doen en op de barbecue zetten. Liefst niet direct boven het vuur. 2 uurtjes rustig laten garen en je hebt iets lekkers jonguh! Ik heb drie porties gemaakt. Vanavond weer dus:)


Oja, wel wat rookhout toevoegen en ook geschikt voor in de rookoven maar dan wel op hogere temperatuur +/- 120 graden.

 

30-04-2014 Nieuwe aanbieding

GRATIS WORKSHOP "Koken en Roken op een keramische BBQ" BIJ AANKOOP VAN EEN KERAMISCHE BBQ.

Ben je aan het overwegen om een keramische bbq te kopen (BGE, PrimoGrill, Monolith, Kamado Joe of wat dan ook? 

Wij helpen je graag op weg naar het zoeken en vinden van de eindeloze mogelijkheden in het Low and Slow Cookingparadijs. 

 

29-04-2014 Vandaag: vongole en garnalen

vandaag lekker vongole en garnalen gemaakt in de bbq en in de Camerons Rookoven!

 

 

hier hebben we beukenmot bij gebruikt.

28-04-2014 Lamsrack met citrusschilschaafsel

Lamsrack met citrusschil geschaafd, peper, zout, knoflook en t-bone van lam met de Dutch BBQ Rub. Asperges bestreken met gembersiroop en olijfolie!

 

Dit overheerlijke gerecht hebben we bereidt op de barbecue.

28-04-2014 Nieuw, Solis Vacumeermachines

Nieuw in ons assortiment, solis vacumeermachines. Tijdelijk gratis zakken SOLIS Folie 15 x 600 cm t.w.v. 11,95 euro. Vacuümverpakken is een effectieve manier om de houdbaarheid van een product te verlengen en het te beschermen tegen invloeden van buiten. Doordat daarbij lucht wordt verwijderd, wordt ook zuurstof verwijderd. 

 

Maar ook voor veel non-foodproducten is luchtdicht verpakken ideaal. Hierbij kun je denken aan grote en/of waardevolle producten zoals kussens, geld, elektronische componenten, onderdelen, juwelen en horloges. De lijst van deze producten is eindeloos. Je kunt het zo gek niet bedenken of het wordt vacuüm verpakt.

 

Het principe

Het product in de vacuümzak wordt op de vacumeermachine gelegd. De open zijde van de zak ligt over de sealbalk. Bij het sluiten van het deksel zal de machine het vacuümproces voltooien. 

19-04-2014 Smokey Easter

 Het was weer een groot succes met een opkomst van wel meer dan 200 man. Het begon 's ochtends om tien uur al en de laatste waren pas rond vijfen weer weg. Dit jaar waren er ook bekende rokers zoals de Dutch Barbecue Crew, Wim van www.hetrokertje.nl en De Rokertjes bekend van Facebook.

 

We hadden de Big Green EggLivornoLocarno en de Afrikaanse braai aanstaan. Ook hadden mensen hun zelf gemaakte rookovens mee. We hebben lekker veel verschillende soorten vis en vlees gerookt en gebarbecued. Dit hebben we natuurlijk gedaan in onze overheelijke kruiden en pekel mixen. Om het af te maken hadden we verschillende sauzen.

 

De kinderen konden lekker popcorn poffen in de popcornpan terwijl ze genoten van frisdrankje en als er vlees klaar was kon daar lekker van worden gesmuld.

 

De winkel stond ondertussen ook helemaal vol en we hopen dat alle klanten tevreden naar huis hebben kunnen gaan. We kunnen niet wachten op volgend jaar en hopen jullie dan ook allemaal weer te zien. Fijne koningsdag!

12-04-2014 Pulled pork

Mooi stukje varkens procureur inrubben en op de big green egg , afgelopen zaterdag om half 1 (87c kern) Pulled pork. The first one Aangestoken door The Smokey Bandits virus!!!

 

 

 

108 graden? Zit er niet ver naast! Het rook hier heerlijk!

 

Half een 's nacht's helemaal gelukt, het vlees uitelkaar getrokken en sweet baby ray's toegevoegd.

 

12-04-2014 De lente is ook hier weer begonnen

Ook hier is de lente weer lekker begonnen met een wokgerecht en heerlijke spareribs
de wok gemaakt op de: Afrikaanse Braai en de spareribs in de rookoven livorno

11-04-2014 Fire&Food TV: Ree in rode wijn pot Barbecuerecept

Een smakelijk recept van FIRE&FOOD TV in de buitenkookset van Rookoven.com Ditmaal bereiden Bastiaan en Edwin de stoofpot "ree in rode wijn".

10-04-2014 Reportage met Fire&Food!

Jawel! Binnenkort staan we weer met een mooie reportage in Fire & Food. Eind april komt deze weer uit en gaan Bastiaan en ik 's morgensvroeg op ganzenjacht en daarnaast laten we zien wat je allemaal wel niet koud kan roken. Het is zo'n inspirerend artikel geworden dat deze zelfs in Duitsland F & F wordt gepubliceerd! We houden je op de hoogte!!!

 

10-04-2014 Vuurschalen

We hebben nu ook een assortiment vuurschalen om je kont te warmen tijdens het roken of gewoon voor de gezelligheid. Van 60 tot maar liefst 80 cm. Diverse modellen. Ook driepoten, RvS grillroosters en goulashpannen! 5 jaar garantie dikte staal 2.5 mm

 

09-04-2014 Buitenkookset / goulashpan

Aankomende vrijdag zal Fire & Food TV de buitenkookset van Rookoven.com onder de aandacht brengen en een reestoofpotje bereiden.

 

Het is hier warm zat om ff buiten te kokkerellen dus, lamskotelet, ierse ribeye en zoete paprika met spek en roomkaas op de bbq. Love it! De ribeye op kersensnippers gerookt en de lamskotelet op de rookkruiden mediterraan. Diner is ready! Op en op

 

07-04-2014 Smokey Eastern

Leuk voor Smokey Eastern! Kom jij ook?

 

06-04-2014 The Smokey Bandits

De vrienden van The Smokey Bandits zijn uitgenodigd voor een Barbecue sessie!

 

05-04-2014 Worst en Koning

04-04-2014 Primo XL

De primo XL is binnen, gemaakt van keramisch staal en is 90 kilogram

 

04-04-2014 Kom morgen naar de worst demonstratie

Morgen 05 april vanaf 10.00 uur is er weer een demonstratie worst maken. Deze worden gerookt en op de bbq bereidt. We gaan 30 kilo worst maken. Daarna gaan we de worst grillen en lekker proeven. Je bent eventueel de gelegenheid een verse worst te kopen. We gaan de volgende smaken maken :

- Naturel
- BBQ
- Bami

Verder hebben we een procereur van 2 á 3. kilo. Daar maken we braadworst van. Uiteraard hebben we de rookoventjes en de braai ook weer. Schrijf je nu in op onze facebookpagina, Het is 5 april om 10.00 !

12-05-2014 Vanavond: USA Prime Beef Burger

De week maar is goed beginnen met wat sla en burgertje "USA Prime Beef Burger". De eerste naturel want het vlees is al super van smaak en de tweede met Churasco Hot BBQ Mix! Smoked with Cherrychips.

12-05-2014 Smokey Bandits zijn zevende

7e plaats voor de The Smokey Bandits! 29 teams deden mee. Geweldig jongens! Op naar Engeland!!!

12-5-2014 wij zijn op zoek naar gezellige collega's voor op de zaterdag

Aloha, wij zijn op zoek naar gezellige collega's voor op de zaterdag van 10.00 - 15.00 uur. Vanwege een sterke groei bezoekers op de zaterdag zoeken we meerdere enthousiaste medewerkers. Ben jij dat? Mail dan ff naar [email protected]. Wie weet heb jij straks ook een nieuwe leuke hobby in het weekend 

 

What to do?:
- bezoekers in de watten leggen
- adviseren
- meedenken
- workshops assisteren
- en nog veel meer


What we are looking for:
- flexibel
- lekker kunnen babbelen
- houden van vlees en vis
- enthousiast
- professioneel en informeel kunnen kruisen
- klantgericht

 

10-05-2014 Workshop roken

En weer een lekkere workshop aan de gang  het weer slaan we neer!

 

10-05-2014 The Smokey Bandits zijn geland in het Belgische Hasselt

The Smokey Bandits zijn geland in het Belgische Hasselt! De eerste competitie van het jaar. Beer, fries & BBQ - Belgisch Kampioenschap Low & Slow 2014. Succes mannen!!! 

05-05-2014 Zaterdagavond pulled pork

Zaterdagavond niet meer aan de pulled pork toegekomen. 15 uurtjes op de BGE. Deels gevacumeerd maar deze gaat op brood! Iedereen goeie bevrijdingsdag!!!

04-05-2014 Fotoshoot meebeleeft

Jacht en barbecue, gisteren de fotoshoot meebeleeft voor het nieuwe boek van Donald Buijtendorp. Chefkok was Ed van de Schootbrugge, Europees en Nederlands kampioen bbq. 

Met oa onze BGE, Locarno, vuurschaal, driepoot, grillrooster. 21 juni wordt dit boek gepresenteerd tijdens de jachtmanifestatie in Apeldoorn!

03-05-2014 Rookdemo 

De eerste gratis weg te geven ganzenborsten zijn eruit! Nu de Big Green Egg opstoken voor een lekkere pouled pork. Ook maken we gebakken aardappelen en spiering in de Afrikaanse braai en natuurlijk Ganzenborst!

Borstjes liggen erin, sweet baby ray's staat klaar! Proeven maar!!! 

02-05-2014 Fire and Food, een extra coole uitgave.

Fire and Food, een extra coole uitgave. Met een reportage over de ganzenjacht!

02-05-2014 Ganzeborst

En over Ganzenborst gesproken, we hebben weer wat malse exemplaren binnen. Vers van de Veluwe. Morgen (03-05) voor de eerste tien klanten twee ganzenborsten cadeau! Gevacumeerd uiteraard

01-05-2014 Koudgerookte schelvis. Prima in orde!​ 

Lekker zo'n stukje koudgerookte schelvis.

21-06-2014 NK ganzeborst roken

NK Ganzenborst tevreden afgerond, geen 1, 2 of 3. De rest nog niet bekend. Maar het resultaat was voortreffelijk! Op naar volgend jaar!!!

 

 

En dit exemplaar kwamen we gisteren ook tegen op de Jachtmanifestatie Apeldoorn. Geïsoleerd met jawel, moeders deken! Die kon wat mij betreft ook een prijs krijgen voor de mooiste oven!

 

20-06-2014 Rookdemonstratie bij de Sligro

Vandaag 20 juni vanaf 10.00 uur weer een heerlijke bourgondische rookdemonstratie bij de Sligro Zwolle. Gerookte zalm en overheerlijke oesters en andere schaal en schelpdieren!

 

En deze is 21 dagen gerijpt!

Heerlijk, De hele Sligro ruikt naar rookaroma! Superreacties van de klanten. Op naar de staartstukken!

17-06-2014 Zelfgemaakte humburger

undergehakt, rubje erop daarna goed mixen, broodje ff op de grill samen met een uitje, burger even 10 - 15 minuten en smullen maar meteen kersen snipper op het vuur om hem goed door te roken. Oja en wat cedarkaas op het laatst erop. Saucen met je sweet baby Ray's!

 

17-06-2014 Rub Van Szeged

Ze zijn er weer. Chicken, Fish, Rib and Steak Rub van Szeged!

 

14-06-2014 Workshop roken en Workshop worst maken

Na een geweldige wedstrijd 1-5 tegen Spanje  Workshop roken en workshop worst maken. Vandaag zijn we geopend van tien tot drie! Ook voor je vaderdagcadeautjes

Ongelooflijke enthousiaste deelnemers vandaag op de workshops! Geweldig op naar de eerste BBQ workshop 28 juni!

 

 

 

12-06-2014 Boekenpresentatie "Over Rook"

Ontzettende leuke boekpresentatie gehad van "meneer wat eet ons", "Over Rook" Rookoven.com mocht de Bezoekers voorzien van gerookte worstjes. En gelijk een gesigneerd boek in ontvangst nemen!

 

 

 

 

11-06-2014 Daar is ie dan, "Over Rook" het boek met alles over roken

We hebben ze binnen!!! Het handboek voor warm en koud "Over Rook" met tips en informatie over rookkasten maken, kerntemperaturen, pekeltijden, gerookte olijfolie maken. 240 pagina's rookplezier.

 

08-06-2014 The Smokey Bandits, Nummer 1 op Tony Slow and Low

Deze mannen zijn Grand Champion nummer 1 geworden op Tony Slow and Low Competition 2014! Gefeliciteerd met deze succesvolle competitie. Wel verdiend!

 

06-08-2014 Tony slow and low competition 2014

De Tony slow and low Competetion 2014 was weer een geweldige dag.

 

The Smokey Bandits hebben weer topwerk ingeleverd. Nu afwachten! Superweer en grote opkomst! Succes voor alle teams

daarnaast bleed de kipgrill erg populair te zijn en zijn we de grillmeister Julius Jaspers tegengekomen.

 

08-06-2014 Staartstuk, gegrilled

Het is nooit te laat om een staartstuk te gaan grillen.

 

En het uiteindelijke resultaat zag er zo uit:

 

en nu heerlijk smullen maar.

06-06-2014 Twitter.com/rookoven 

Rookoven.com nu ook op Twitter te vinden, het laatste nieuws, tips en tools en nog veel meer!

https://twitter.com/rookoven

05-06-2014 Pain is good

Eerst even bakken en op het laatst de kip met "pain is good" stuff insmeren. Bijna klaar, het ruikt hier naar ooohwww!!! Niet te omschrijven.

 

 

 

05-06-2014 Cow-Beans in "Stockyard Baked Bean Starter"

De cowbow-beans die we pas hadden gemaakt kun je nu ook in een handomdraai met de "Stockyard Baked Bean Starter" maken. Eenvoudig de bonen afgieten, Sauce erbij, eventueel gebakken spek of wat Pulled pork toevoegen. Overheerlijk bij Bbq gerechten !!!

 

 

 

 

31-07-2014 Nieuwe kruidenlijn:

Vanaf vandaag is de nieuwe kruiden te bestellen in de webwinkel. Om je vingers bij af te likken!

 

05-07-2014 Rookdemonstratie 05-07-2014 :

Hij gaat weer lekker, zalm en kipkluven klaar!!! Gerookte Zalm voor vanavond? No problem, zie je snel!!!

 

05-07-2014 Ready for this smokey day

Ready for this day 

 

04-07-2014 rookdemonstratie zalm en makreel

Zaterdag (5-07-2014) ook een rookdemonstratie! 

 

03-07-2014 Voorbereidingen voor de DBC Chipotle aankomende zaterdag :

Voorbereidingen voor de DBC Chipotle Rub Introduction voor aankomende zaterdag!

 

03-07-2014 Gek van wild ? :

Gek van wild? Met dit nieuwe boek over het bereiden van wild zwijn leer je eenvoudig de technieken om worst, pulled pork, saté, paté, hamburgers en zelfs beef Jerky ervan te maken. Rookoven.com leverde de materialen voor de fotoshoot en gaf een interview over het herontdekken van het roken en andere ambachtelijke manieren om een heerlijk Bourgondisch diner te bereiden.

 

01-07-2014 Smoked some ribs :

Smoked some ribs, it was delicious!!! Thanks for support Demy 

 

01-07-2014 redenen om onze workshops bij te wonen :

Bij Rookoven.com ervaren we hoe belangrijk service is. Hierbij willen wij ook onze kennis over roken, barbecueën, worst maken en alles wat hiermee te maken heeft delen. 

‘Een tevreden roker is geen onruststoker’. Regelmatig organiseren we daarom workshops zodat onze klanten op een laagdrempelige manier nog beter leren roken en barbecueën. Op een informele manier maken we kennis met onze klanten en iedereen onder elkaar. 

Via onze website proberen we veel van deze kennis te delen via verslagen en foto’s. In de praktijk merken we dat tijdens onze workshops de kennis nog beter wordt overgedragen. Voor degenen die nog twijfelen over het bijwonen van de workshops hebben we een aantal redenen op een rijtje gezet waarom onze workshops de moeite waard zijn:

1. Persoonlijke begeleiding met het beste materiaal
2. Leer hoe je je vlees en vis het beste kunt bereiden
3. De workshops zijn vanaf 10 uur op de zaterdagochtend, een
heerlijke start van je weekend!
4. Het bereide eten wordt rond 1 uur opgediend en je kunt alles
proeven
5. Wij hebben alle soorten rookmot, kruiden, rubs en sauzen 
zodat je naar hartenlust kunt experimenteren
6. Je kunt diverse rookovens en barbecues testen
7. Wij zijn goed bereikbaar in het centrum van de Veluwe
8. Je kunt er een weekend weg van maken door 
onze samenwerking met Hotel Dennenhoeve
9. We sluiten de dag af met een gezellige borrel
10. Wat over is wordt meegenomen om nog eens rustig te 
kunnen nagenieten 

30-08-2014 Workshop worstmaken:

Vandaag hebben wij weer een super dag gehad met de worst workshop, de foto's geven al een kleine impressie wat je zoal doet met de workshop.

27-08-2014 Sol is weer terug

Vlees, sol en heerlijk weer, Het kan niet beter.

24-08-2014 Zelf gerookte spek

Vandaag heerlijk mijn zelfgerookte spek bij mijn ontbijtje.

23-08-2014 Buikspek klaarmaken deel2:

Het buikspek hebben wij vandaag op 2 manieren gerookt; warm en koud. 

22-08-2014 Vakantie in het ertsgebergte

Tijdens de vakantie een wel heel idealistisch plekje gevonden, even de oude weber tevoorschijn getoverd en een paar karbonades gegrild! En natuurlijk ook een paprika voor de vitamientjes.

 

19-08-2014 Buikspek klaarmaken:

Vandaag zijn wij begonnen met het maken van buikspek, deze is in de pekel gezet en vacuum getrokken, iedere stap van het klaarmaken komt op deze pagina en op facebook!

 

09-08-2014 Grote variant van de coldsmoker vierkant is te koop:

Voor degene die nóg langer achter elkaar willen koudroken hebben wij nu DE coldsmoker. Hij Brand 14 tot 16 uur en past in bijna alle rookovens.

 

01-08-2014 Nieuwe editie van Fire & Food:

Het is weer zover, de nieuwe editie van Fire & Food is gedrukt! Vanaf vandaag te koop in onze winkel en natuurlijk ook te bestellen via onze webshop!

We hebben een superprijs verloot in samenwerking met Dries van den Berg. De winnaar van € 100 rookplezier is Johnny Natar. 

Van harte gefeliciteerd!

27-09-2014 Workshop met heerlijk eten

Worst, kreeftjes, en kip vandaag!!!

 

26-09-2014 "Delicatesse"

Yes!!!! Twee pagina's over smaakbeleving met rook in het Magazine "Delicatesse". En volgende week een fotoshoot met het blad "Seasons". 

 

 

25-09-2014 Leuk gastenboek bericht

Gisteravond weer een top gastenboek bericht mogen ontvangen van één van onze zuiderbuuren! Bedankt Dirk!!!

Na een autorit van ong. 280km zijn mijn echtgenote en ik zaterdagmiddag bij winkel van rookoven.com aangekomen. Wat een ontvangst !!! hapjes en drank gratis. 

Er waren workshops over roken en worsten maken, we waren niet ingeschreven, maar toch hebben we een zeer goede uitleg meegekregen over het roken ( bedankt smokey john) De mensen van de winkel hebben ons een zeer professionele uitleg gegeven over de rookovens en toebehoren. 

Met een RIVA - oven huiswaarts, daar aangekomen bleek dat het vensterglas stuk was. Mailtje gestuurd met de melding van het gebroken glas, zonder enige vragen te stellen hebben ze mij een nieuw glas toegestuurd met expres-dienst DHL. Dinsdag middag was het glas hier in Belgie. en heb de oven verder kunnen in elkaar knutselen. 

Dat noem ik nu eens een service , dat verdient een pluim... bedankt mensen van rookoven.com

 

 

25-09-2014 Buitenkeuken

Heb je een keramische barbecue? Misschien is dit dan wat voor jou. Verrijdbaar, massief eikenhout en natuurstenen blad. Meer informatie via www.concrete-jungle.nl. Alle maten beschikbaar. Refereer naar "rookoven.com" voor de aanbieding.

 

24-09-2014 Tramontina bestek

Yes, we hebben weer wat leuks. Tramontina Churrasco Steakmessen uit Brazilië. Wat als je een overheerlijke steak hebt gegrild. Dan wil je natuurlijk wel dat deze in stijl gegeten wordt!

 

 

 

 

 

21-09-2014 Gastenboek

Ik ben zo trots op mijn crew, smokey Arjen en schuit en schuit ambachtelijke worstenmakerij, krijg net dit bericht in het gastenboek. Stephan Tittel bedankt!

Cursus worsten maken gehad. Erg gezellig. Cursus is goed verzorgd, duidelijk uitleg. De lunch en alles er om heen is ook gewoon goed. Drinken is meer dan voldoende, je eet wat je gemaakt heb aan een grote tafel met zijn allen op. Ondertussen worden er wat hapjes van de Big Green Egg geserveerd. Aan het einde van de cursus krijg je de eigengemaakte worst mee (grill worst, verse worst) plus een beschrijving van het worstenmaken. De instructeur Jos en zijn zoon zijn aardige gasten, in voor een grap. De eigenaar van Rookoven en zijn personeel is ook gewoon top. Ik raad iedereen aan om deze cursus zonder twijfel te volgen. Na Weber (BBQ cursus) en het Kookpunt (pasta maken) te hebben gevolgd, is deze cursus een must-do!!! Bedankt.

20-09-2014 Workshop

Het dagje zit er weer op, het was druk maar zeker gezellig!

 

 

 

18-09-2014 Euregio BBQ festival

Afgelopen weekend was het weer zo ver! The Smokey Bandits on tour naar Deutschland - Waldfeucht-Haaren. Daar vond het Euregio BBQ Festival plaats.

 

17-09-2014 Nieuw recept.

Wij hebben vandaag weer een nieuw recept binnen gekregen voor gerookte zalm, het smaakt heerlijk.

Benodigdheden:

-2 zijdes zalm, ontgraat met vel en bijgesneden

-750gr Zeezout

-600gr Suiker

-20gr Peper

-20gr Gemalen laurier

-12gr Gemalen kruidnagel

Droge pekel:

-Alle ingredienten mengen

-1 deel mengsel in een lage 1/1 gastronorm bak doen

-Zalm zijde met de huidkant boven op het mengsel in de bak leggen

-Onder druk 24 uur pekelen.

Na 24 uur pekelen:

Afspoelen en 50 uur open aan de lucht in de koelcel drogen.

Na 50 uur drogen:

8 uur koud roken, terugkoelen en dateren.

 

20-09-2014 Palingrookwedstrijd.

Op 20-9-2014 is er weer een palingrookwedstrijd in Huizen:

De Palingrookwedstrijd "Huizer Havendagen" start om 10.00 uur. Hun geheim zit in de manier van roken, de brandstof die ze daarvoor gebruiken, de temperatuur en rooktijd.

 

13-09-2014 roken bij de tennisbaan, gezellig!

Vandaag hebben wij bij de tennisbaan gerookt, het smaakte weer heerlijk!

 

 

13-09-2014 Workshop roken weer een succes!

Vandaag hebben wij weer een super drukke en leuke workshop roken gehad, het weer zoals vanouds een succes geworden!

 

 

 

 

 

 

08-09-2014 stuk spek

Het is weer maandag, maak je niet gek neem een stuk spek!

 

 

04-09-2014 Wraps maken op de BBQ

Tip om een keer te proberen! Wraps op de BBQ klaarmaken!

 

04-09-2014 Maar hoe roken ze dan in het buitenland?

In Oostenrijk hangen ze de makrelen niet in een rookkast maar aan stokken boven een grote bak met vuur en rookmot. 

 

 

02-09-2014 Inspiratie opdoen op de beurs:

Na een hele dag rondstruinen op de beurs hebben wij weer genoeg ideeën opgedaan! LET OP! ons assortiment gaat nog meer groeien!

 

 

 

28-10-2014 Feest pakketten!

Het wordt frisser, het wordt kouder het wordt weer december!!! Wij zijn er klaar voor... Sinterklaascadeautjes en kerstpakketten! 

 

26-10-2014 Wagyu Burger

Heerlijk vlees met een wonderlijke smaak!

25-10-2014 Wat een bezoek!

Full Pull!!! Wat een bezoek en wat een gekte! Zelfs bbq teams kwamen om te feliciteren. That's the spirit! Topdag vandaag huldigingsfeestje Smokey Bandits!

 

21-10-2014 Evenement

Zaterdag 25 oktober is het groot feest bij ons! Namelijk het huldigingsfeest Nederlands kampioen BBQ 2014 "The Smoking Bandits" en natuurlijk bent u ook welkom, het feest is van 14:00 tot 18:00.

Onze adres gegevens zijn:

Marconiweg 29

Industrieterrein Lepelingen

8071 RB Nunspeet

21-10-2014 Hondenweer

Hondenweer, dus kachel aan en zalm uit de tafelrookoven met wat whiskey taste.

21-10-2014 We hebben hem!

De grootste Dutch oven van Nederland en misschien wel Europa. 70,5 liter en maar liefst 63 kilo. 

Dat is toch een leuk wildpotje voor grote feesten en partijen. Deze gaat in de verhuur samen met een bijpassende vuurschaal. Stoken maar!

19-10-2014 Breaking news!

The Smokey Bandits zijn Nederlands kampioen BBQ Low and Slow. Zo trots op dit team!

Volgende week zaterdag 25 oktober demonstreren ze bij rookoven.com hoe ook jij de beste rib, burger of briket kan maken!!! Be there, meer informatie volgt!

19-10-2014 The Smokey Bandits

The Smokey Bandits zijn nu machtig aan het barbecuen tijdens de barbecue wedstrijd.

 

18-10-2014 Workshop worst maken.

En vandaag het thema worst!

17-10-2014 Barbecue workshop winnen?

WIN een barbecueworkshop en een gerookt zalmzijde t.w.v. € 90,00!

Goed nieuws voor alle Big Green Egg liefhebbers! 

Rookoven.com heeft een nieuwe website gelanceerd voor de klanten die Big Green Egg onderdelen en accessoires wil bestellen.

Like en deel onze aanbieding op facebook, dan maak jij kans op een barbecue workshop en een vers gerookte zalmzijde die wij gevacumeerd en gekoeld naar je toesturen. Om als gelukkige winnaar alvast in de stemming te komen!!

Inspiring People all over the world and make them happy!

 

15-10-2014 Big Green Egg training

Vanavond Big Green Egg training gehad bij Rookoven.com zodat we een ieder nog beter kunnen adviseren. Robert bedankt voor de tips and tools! Ribeye en zalm was overheerlijk.

14-10-2014 Foodhallen

Voor BBQ Slow Food kan je in de Food Hallen Amsterdam terecht, zojuist geproefd, zeker doen!

13-10-2014 Workshop worst maken.

Goedemorgen everyone! We hebben nog plek voor de workshop worst maken van aankomende zaterdag 18 oktober. Je gaat naar huis met maar liefst 2 kilo worst en tonnetje rond. Fijne dag!

 

12-10-2014 Ruhrpott BBQ uitslag!

Ook The Dutch BBQ Crew stond er supernetjes bij op de Ruhrpott BBQ! De Crew met Remko Winkelaar, Wim Maassen en Rene Ausema is weer terug van een superweekend BBQ! Op 4 categorieën moeten we nog even oefenen maar we hebben 2 top 10 plaatsen op zak voor de Chicken en voor de Sausage!

 

12-10-2014 Weekendje Ruhrpott BBQ dag 2!

Barbecuen, grillen en roken is een zeer serieuze bezigheid.

 

11-10-2014 Weekendje Ruhrpott BBQ!

Bourgondiërs walhalla! Ruhrpot BBQ Europe 2014!!!

10-10-2014 Actie!!!

Rookoven.com & Dries van den Berg hebben een super actie!Win Een waardebon van € 50,- van beide firma’s, 
dat is dus honderd euro rookplezier 

‘want een goede roker is geen onruststoker’

Like onze beide pagina’s op Facebook en deel dit actiebericht.
We verloten de prijs op 29 Oktober.

08-10-2014 Leuk en gezellig dagje!

Vandaag leuke demonstraties verzorgd met The Dutch Barbecue Crew, bbqguru en Best4bbq! Back on the Veluwe.

07-10-2014 Voorbereidingen

En we maken vanavond nog even 6 kg zalm en 8 kilo chickenwings klaar voor de demo bij Intratuin Nederland van morgen. Wordt weer Bourgondisch dagje.

 

07-10-2014 Workshop bier

Zelf bier brouwen en diverse soorten bokbieren en rookbieren proeven? Dat kan op zaterdag 25 oktober en/of 08 november bij Rookoven.com. Je wordt tijdens de workshop voorzien van diverse specialiteiten van rookoven.com.

Wanneer de tijd rijp is ga je naar huis met maar liefst 15 liter eigen te brouwen bier. Das een leuk vooruitzicht toch? Kosten zijn €29,95 p.p. De workshop duurt ongeveer 3 uur en geeft een schat van informatie.

06-10-2014 Succesvolle demonstratie

Vandaag weer succesvolle demonstratie voor de Sligro Wilddag in Doetinchem. Wild varkenprocureur, duivenborsten en hertenworstjes, heerlijk.

04-10-2014 Workshop

Vandaag Weer een top workshop gehad! we gingen worst maken en zalm roken.

04-10-2014 Tijd om zalm te roken

Vandaag weer een heerlijk zalmpje gerookt en zoals altijd smaakte het weer verrukkelijk!!!

 

03-10-2014 Bakkie koffie!

Mocht je vandaag of morgen nog langskomen, bakkie koffie en krantje ontbreken niet. Even ontspannen in het rookwalhalla! You're welcome!!

27-11-2014 Sint een handje Helpen

Wij helpen de Sint graag een handje. Hiervoor hoeft u alleen maar in de opmerking "Sint" bij uw bestelling neer te zetten en wij pakken het in!

 

11-11-2014 200 Gram Minder

Oeps, het is 200 gram minder aankomende zaterdag. Ik kon het niet laten maar er is nog genoeg over

 

11-11-2014 Poontje kwam om zijn Loontje

Poontje kwam om zijn loontje! Beter rooksmaakje eraan maken..

.