27-09-2014 Workshop met heerlijk eten
Worst, kreeftjes, en kip vandaag!!!
26-09-2014 "Delicatesse"
Yes!!!! Twee pagina's over smaakbeleving met rook in het Magazine "Delicatesse". En volgende week een fotoshoot met het blad "Seasons".
25-09-2014 Leuk gastenboek bericht
Gisteravond weer een top gastenboek bericht mogen ontvangen van één van onze zuiderbuuren! Bedankt Dirk!!!
Na een autorit van ong. 280km zijn mijn echtgenote en ik zaterdagmiddag bij winkel van rookoven.com aangekomen. Wat een ontvangst !!! hapjes en drank gratis.
Er waren workshops over roken en worsten maken, we waren niet ingeschreven, maar toch hebben we een zeer goede uitleg meegekregen over het roken ( bedankt smokey john) De mensen van de winkel hebben ons een zeer professionele uitleg gegeven over de rookovens en toebehoren.
Met een RIVA - oven huiswaarts, daar aangekomen bleek dat het vensterglas stuk was. Mailtje gestuurd met de melding van het gebroken glas, zonder enige vragen te stellen hebben ze mij een nieuw glas toegestuurd met expres-dienst DHL. Dinsdag middag was het glas hier in Belgie. en heb de oven verder kunnen in elkaar knutselen.
Dat noem ik nu eens een service , dat verdient een pluim... bedankt mensen van rookoven.com
25-09-2014 Buitenkeuken
Heb je een keramische barbecue? Misschien is dit dan wat voor jou. Verrijdbaar, massief eikenhout en natuurstenen blad. Meer informatie via www.concrete-jungle.nl. Alle maten beschikbaar. Refereer naar "rookoven.com" voor de aanbieding.
24-09-2014 Tramontina bestek
Yes, we hebben weer wat leuks. Tramontina Churrasco Steakmessen uit Brazilië. Wat als je een overheerlijke steak hebt gegrild. Dan wil je natuurlijk wel dat deze in stijl gegeten wordt!
21-09-2014 Gastenboek
Ik ben zo trots op mijn crew, smokey Arjen en schuit en schuit ambachtelijke worstenmakerij, krijg net dit bericht in het gastenboek. Stephan Tittel bedankt!
Cursus worsten maken gehad. Erg gezellig. Cursus is goed verzorgd, duidelijk uitleg. De lunch en alles er om heen is ook gewoon goed. Drinken is meer dan voldoende, je eet wat je gemaakt heb aan een grote tafel met zijn allen op. Ondertussen worden er wat hapjes van de Big Green Egg geserveerd. Aan het einde van de cursus krijg je de eigengemaakte worst mee (grill worst, verse worst) plus een beschrijving van het worstenmaken. De instructeur Jos en zijn zoon zijn aardige gasten, in voor een grap. De eigenaar van Rookoven en zijn personeel is ook gewoon top. Ik raad iedereen aan om deze cursus zonder twijfel te volgen. Na Weber (BBQ cursus) en het Kookpunt (pasta maken) te hebben gevolgd, is deze cursus een must-do!!! Bedankt.
20-09-2014 Workshop
Het dagje zit er weer op, het was druk maar zeker gezellig!
18-09-2014 Euregio BBQ festival
Afgelopen weekend was het weer zo ver! The Smokey Bandits on tour naar Deutschland - Waldfeucht-Haaren. Daar vond het Euregio BBQ Festival plaats.
17-09-2014 Nieuw recept.
Wij hebben vandaag weer een nieuw recept binnen gekregen voor gerookte zalm, het smaakt heerlijk.
Benodigdheden:
-2 zijdes zalm, ontgraat met vel en bijgesneden
-750gr Zeezout
-600gr Suiker
-20gr Peper
-20gr Gemalen laurier
-12gr Gemalen kruidnagel
Droge pekel:
-Alle ingredienten mengen
-1 deel mengsel in een lage 1/1 gastronorm bak doen
-Zalm zijde met de huidkant boven op het mengsel in de bak leggen
-Onder druk 24 uur pekelen.
Na 24 uur pekelen:
Afspoelen en 50 uur open aan de lucht in de koelcel drogen.
Na 50 uur drogen:
8 uur koud roken, terugkoelen en dateren.
20-09-2014 Palingrookwedstrijd.
Op 20-9-2014 is er weer een palingrookwedstrijd in Huizen:
De Palingrookwedstrijd "Huizer Havendagen" start om 10.00 uur. Hun geheim zit in de manier van roken, de brandstof die ze daarvoor gebruiken, de temperatuur en rooktijd.
13-09-2014 roken bij de tennisbaan, gezellig!
Vandaag hebben wij bij de tennisbaan gerookt, het smaakte weer heerlijk!
13-09-2014 Workshop roken weer een succes!
Vandaag hebben wij weer een super drukke en leuke workshop roken gehad, het weer zoals vanouds een succes geworden!
08-09-2014 stuk spek
Het is weer maandag, maak je niet gek neem een stuk spek!
04-09-2014 Wraps maken op de BBQ
Tip om een keer te proberen! Wraps op de BBQ klaarmaken!
04-09-2014 Maar hoe roken ze dan in het buitenland?
In Oostenrijk hangen ze de makrelen niet in een rookkast maar aan stokken boven een grote bak met vuur en rookmot.
02-09-2014 Inspiratie opdoen op de beurs:
Na een hele dag rondstruinen op de beurs hebben wij weer genoeg ideeën opgedaan! LET OP! ons assortiment gaat nog meer groeien!
Snelkeuze Menu
De nieuwe Rookoven.com website!
Gasbranders & Elektrische Spiralen
Vuurschalen en Driepoten
Gehakt en Worst Apparatuur
Accessoires en Toebehoren
Gasbranders & Elektrische Spiralen
Pekels en Kruiden
Rookhout en Houtskool
Overige Soorten en Smaken
Workshops en Masterclasses
Geschenk en Cadeaubonnen
Vlees en Vis Assortiment
SALE
Mijn account
Inloggen
Wachtwoord vergeten?
Geen account?
Met een account kun je sneller bestellen en heb je een overzicht van je eerdere bestellingen.
Account aanmaken