• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Blog 2015

31-12-2015 ''2015/2016''

De laatste zalm in de pekel vandaag!

27-12-2015 ''Winter barbecue'' Babbelbeach

Unieke locatie aan het Veluwemeer, geslaagde "Winter barbecue" bij de Babbelbeach! Alleen de winter was er niet....

 

19-12-2015 'Smokey Christmas 2015'

Vanaf 10.00 uur begon het al in te lopen en vanaf 11.00 tot zeker 21.00 uur was het gekkenhuis!

Mensen kwamen vanuit het gehele land en zelfs Duitsland en België en bleven overnachten.

Tijdens het evenement werd door BBQ Team The Dutch BBQ Crew een attempt "The Largest Turducken in the World" uitgevoerd. Een tiental juryleden ontfermden zich over de gefuseerde vogels. Trots op de prestatie van dit team.

Overigens waren er meer bbq teams op Smokey Christmas waaronder The Smokey Bandits, Beter wordt het Niet, Serial Grillers, BBQ Guru, Turnpike Smokers.

Wij danken iedereen voor hun inzet. Zoveel barbecue en rookfanaten bij elkaar kunnen kennelijk een super feestje maken. Tot de volgende show!!! Voor meer foto's van het evenement zie het volgende album Smokey Christmas 2015

 

 

12-12-2015 Alweer zaterdag

Altijd weer leuk als het zaterdag is. Kom ook is kijken bij onze demo's!

 

11-12-2015 Gerookte zalm

Wie wil er met de kerst gerookte zalm per zijde? € 25,00 per stuk!

Bestel hieronder of een mailtje via [email protected]. 19 december tijdens Smokey Christmas mag je het afhalen! Gevaccummeerd dus langere tijd houdbaar. 

 

9-12-2015 Nieuw in ons assortiment

Nieuw in ons assortiment! De houtgestookte pizzaoven van Fornetto. En we testten hem voor je uit.                                     http://www.rookovens-online.nl/…/fornetto-pz-5-houtov…/Nieuw in ons assortiment!

 

8-12-2015 Hoe overleeft de kerstman de winter

Weet jij hoe de kerstman kan overleven?                                                                                                                            http://www.rookovens-online.nl/c-3215241/petromax/

 

5-12-2015 Schweinehaxe

Schweinehaxe! Staat vaak op de duitse menukaart en vind je op kerstmarkten!

In Nederland wordt het vaak uitgebeend. Zonde! Want zo'n "oermens" stuk vlees met bot staat toch wel heel stoer op je bord! Vandaar dat wij deze vandaag weer even tot leven roepen.

4-12-2015 Chocolade pieten

Weer lekkere chocopieten voor Sinterklaas.

 

3-12-2015 Vers van de speten

Even wat zalm en makreel voor Evert Beukens roken! Vers van de speet Drie euro stuk!

01-12-2015 Zaterdag workshop roken

Aankomende zaterdag hebben we weer een leerzame workshop roken. Er is nog plek dus schrijf je vandaag nog in!

 

28-11-2015 Kerstpakketten!

De sfeer komt er al aardig in met die kerstpakketjes!

28-11-2015 Greek Fire

Ook voor Greek Fire kun je bij ons terecht! Doos van tien kilo tijdelijk € 19,95.

27-11-2015 Forelworkshop prijs

1 van de prijzen voor de forelrookwedstrijd voor Smokey Christmas 2015!!! Een gesigneerd boek "Over Rook".

Een laconiek geschreven boek door Meneer Wat Eet Ons. Schrijf je vandaag nog in. Deelneming is gratis. Stuur een mailtje naar [email protected]!

21-11-2015 Wilddag succes!

Full pull, wilddag is een succes! Grote kans op herhaling dus!

21-11-2015 Wilddag van start!

We zijn van start, je bent welkom! Wilddag 2015 editie 1

Geweien, wildkapstokken, veel en heel veel wild en plenty demonstraties!

21-11-2015 Wilddag!!

today wilddag 2015!

 

 

20-11-2015

De wildstoofpot voor de wilddag staat al lekker te pruttelen. WoW wat geur!!!

20-11-2015

Morgen voor de bezoekers van de Wilddag 2015:

Entree en proeven gratis en voor de eerste 13 klanten hebben we een bbq en grill dienblad cadeau!

Daarnaast heeft Puurvlees een mooi wildpakket in de aanbieding, verse worst van wild, wildzwijnnek, wildzwijnpate en wildzwijnham. Het pakket kost € 15,00. See you Tomorrow!

Deel jij het bericht ook? Dan maak je kans op dit vleespakket!

19-11-2015 Blaasbag

Terug van weggeweest! De ouderwetse blaasbalg. Maar o zo machtig handig voor de roker.

Je vind ze nu nog wel is maar dan is het leder vaak versleten en komt er meer lucht uit de gaten als uit de tuit. Voor € 19,95 ben je weer helemaal het mannetje uit de buurt!

18-11-2015 Worst maken

Yesss, wil je nog worst skills leren voor de kerst begint? Schrijf je nu nog in voor aankomende zaterdag. Kun je gelijk de wilddag meemaken.

 

17-11-2015 Winactie

Ja ja, er valt weer veel te winnen!
Samen met Aalvink vleesspecialiteiten organiseren we een winactie! Stuur je beste recept voor varkensvlees met je mooiste foto van het resultaat op, like de Facebook van Rookoven.com en Aalvink Vleesspecialiteiten en win een pork pakket met daarin:
- 2 Kg varkensprocureur
- 1,5 Kg pork loin 
- 1x Marinade insmeer kwast
- 1x American Sparerib Rub
- 1x American Smokey BBQ Sauce 
- 1x Marinade injector 
Het origineelste recept komt in de nieuwsbrief!!

 

16-11-2015 Zwijn festijn

Afgelopen zaterdag! Zwijnefestijn 2015. Zwijn aan het spit, ganzenborst, pulled pork, chicken, smoked salmon.

15-11-2015 Forel workshop geslaagd

Terugblik op een geslaagde forel en rookworkshop bij H2O Hartemerbroek!

14-11-2015 Today

Today! Workshop BBQ High Class by The Dutch BBQ Crew

13-11-2015 Handbijlen

Een kloofbijl en handbijl is natuurlijk erg makkelijk om je rookhout te klein te maken. Robuuste handbijltjes voor een prima prijs. Vanaf € 12,95!

http://www.rookovens-online.nl/c-3207672/handbijlen/

12-11-2015 Avondje smoken

Dat was weer een lekker avondje smoken!

12-11-2015 Wuiven

Kijk ze is wuiven!

12-11-2015 Veluvine 

Vanavond tweehonderd mondjes met Smoked salmon en varkenskroontjes verwennen! Veluvine Nunspeet, Stichting Swon naar aanleiding van de "Beursvloer Nunspeet"

 

10-11-2015 Leuke workshop achter de rug

Een supergezellige workshop achter de rug voor de personeelsvereniging van de gemeente Nunspeet. Zeer actieve en leuke gasten. In samenwerking met het stationshuisje en Beukens Vishandel! Chapeau!!!

 

9-11-2015 Zaterdag nog plek

Ook hebben we aankomende zaterdag nog een workshop forel vissen en roken. Deze wordt gegeven bij de Forellenvijver H2O in Hattemerbroek nabij Zwolle. Geef je vandaag nog op!

 

9-11-2015 Dutch BBQ plekken

Aankomende zaterdag hebben we weer een workshop van de The Dutch BBQ Crew. Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar!

 

8-11-2015 Fishing challenge

Afgelopen vrijdag een eerste vliegvislesje gehad van Herman Huzemeier, Nederlands Kampioen Forelvissen 2015 bij @h2o forellenvijver Hattemerbroek.

Veel geleerd in korte tijd en na vijf minuten al een eerste forel kunnen laten landen!!! Topmiddag. Hieronder zijn verslag:

Vrijdag 6 november j.l met een select gezelschap onderweg om op forel te gaan vissen bij Forelvijver H2O te Hattemerbroek .

Na een voorspoedige reis zonder veel oponthoud werden wij zeer gastvrij ontvangen door de eigenaren Barry en Antoine van Diepen.

Het geheel ziet er zeer verzorgd en netjes uit en heeft 3 verschillende vijvers in diepte variërend van 3-5 meter diep.

Barry vertelde ons ook dat er op termijn nog 2 vijvers bij komen .

De mannen van de werphengel besloten om in vijver 2 te gaan vissen en wij met de vliegenhengel in 3 .Al heel snel werd er zowel op vijver 2 als 3 mooie sterke Forel gevangen.

Inmiddels was ook Jan eigenaar Rookoven.com te Nunspeet ons gezelschap komen versterken.
Jan wilde ook eens ervaren hoe het is om forel met de vliegenhengel te vangen .

Je hoort wel eens mensen zeggen , een snelle leerling
Dat geldt zeer zeker voor Jan.

Na wat aanwijzigingen en tips wist hij al na enkele minuten zijn eerste forel met de vliegenhengel te vangen, nogmaals proficiat Jan grote klasse en denk dat we vanaf nu weer een Vliegvisser rijker zijn.

Iedereen heeft deze dag vis gevangen in uitstekende conditie en zeer sterk.

Ook de inwendige mens wordt hier niet vergeten en een absolute aanrader is dan ook een broodje bal , klaar gemaakt door Barry of Antoine.

Dat het met de gastvrijheid en service wel goed zit was te merken aan dat Barry ook langs de vijvers de vissers voorziet van drankjes en broodjes bal.

Samenvattend gastvrij, mooi verzorgd complex met vijvers in uitstekende staat met helder water en sterke forel , wat wil een mens nog meer ?

Wat ons betreft zeker een aanrader om er eens te gaan vissen.

Ik wil bij deze dan ook even van de gelegenheid gebruik maken om Jan te bedanken voor de prachtige rookoven die hij gesponsord heeft bij het NKF Vliegvissen op forel.

En voor alle vissers onder ons die graag op zijn tijden forelletje roken En voor alle vissers onder ons die graag op zijn tijd een forelletje roken , als je in de buurt bent van Nunspeet ga dan eens kijken bij Rookoven.comhet is de moeite waard.

Het was een geslaagde dag en voor herhaling vatbaar.
Ik wil eindigen met Barry en Antoine te bedanken voor hun gastvrijheid en veel succes te wensen voor nu en in de toekomst ook namens mijn maatjes.

Vr groet,
Herman Huzemeier

 

7-11-2015 Te laat!

Als je dit leest ben je te laat! 

 

7-11-2015 Varieren

Some pics today! Workshops, wildzwijn in de pot, eendenborst en spareribs. De Dutch ovens en andere gietijzeren kookgadgets zijn weer volop leverbaar!

 

6-11-2015 Wildzwijn stoofpot

Voor morgen op het programma: wildzwijnstoofpot in de Dutch oven. Staat al lekker een nachtje in de marinade, spruit van de tak in een heksenketel bereidt en de workshop barbecue met Dikkie Besselink. Oja, gerookte eendenborst met Vossenbessencompote! You're welcome en anders een rokerig weekend gewenst.

 

5-11-2015 Eendenborst

Vossenbessen fresh from the forest. Om er een mooie gelei van te maken doe je 1/3 deel suiker op de vossenbessen, een leuke krachtige rode wijn en een kaneelstokje. Lekker twintig minuten in laten koken. Hier gebruikt bij gerookte wilde eendenborst.

 

5-11-2015 Vossenbessen

RaRa welke compote gaan we hiervan maken... Ontzettend mooi passend bij wildgerechten. We maken dus ook al een portie voor de wilddag 21 november!

 

4-11-2015 Flyers zijn binnen

Ze zijn binnen! Flyers, posters en kaartjes. Wil jij een poster adopteren voor in je winkel, restaurant of clubhuis? We horen het graag. Dit jaar niet groter maar mooier dan ooit! Smokey Christmas 2015!!!

 

3-11-2015 De kerstpakketten zijn er weer!!

Kerstpakketten? Wees er op tijd bij. Stuur een mailtje naar [email protected] of bel 0341-266885 voor meer informatie en een vrijblijvende offerte.

Alles is mogelijk, ook een uitleg aan het personeel in combinatie met een etentje?!

 

2-2-2015 Lekker stuk vlees

Duurt ff maar dan heb je ook wat!

 

2-2-2015 Middagje veluwse heide

Surf & turf na een mooi middagje Veluwse heide. Aangehaakt boven een vuurtje

 

31-10-2015 De eerste ganzeborst klaar!
De eerste ganzenborst ligt klaar!  Smoked on 60 graden. Beuk en eik. Klaar om de zalm te maken!

 

30-10-2015 Berenkuil putten

Op bezoek bij: Forellenvisvijver "De Berenkuil Putten" naar aanleiding van het bezoek van Herman Huzemeier. Binnenkort een lesje vliegvissen! www.berenkuil.com

 

30-10-2015 Zalm proeven!

Morgen nog geen plannen? Kom lekker proeven en ervaren! Vanaf 10.00 uur steken we de rookovens en bbq's weer aan. Zalm, chickenwings en Pulled pork staan op het programma.

 

30-10-2015 Workshop roken Nestlé!

Gisteravond een leerzame workshop roken en barbecue voor Nestlé Expeditie Nunspeet mogen geven. Supergezellig team weer!

Nu voorbereiding voor de demonstratie van morgen, uiteraard ben je weer welkom. Wil je zelf een smoker of keramische barbecue besturen? Laat het maar weten.

 

28-10-2015 Italiaanse amuzes

Amuses of andere gerookte en gegrilde hapjes op je verjaardag, borrel, bedrijfsfeestje of wat dan ook! Wij regelen dit voor je. Kan op locatie zelf als "live cooking" bereid worden of afgeleverd op het adres.

Smoked tomato, mozzarella en chipolatasaucage, gegrilde minipompoen met kakimousse en basilicum, tomato with mozzarella and proscuitto di itallia

 

28-10-2015 Vers gestoken turf

We hebben weer vers gestoken turf om je eigen gemaakte worst te roken. Ontsteek de turf en doe hier rooksnippers beuk of eik bij. Turf geeft een ontzettende lekkere en authentieke smaak. http://www.rookovens-online.nl/a-28291581/rookturf/rookturf-goed-voor-worst-en-spek-1-kilo/

 

 

 

27-10-2015 Santos gril shop

Op bezoek bij: Santos Grill Shop Keulen Dld

 

26-10-2015 Volledig Megamaster assortiment

Wist je dat we alle producten van "Megamaster" in ons assortiment hebben? http://www.rookovens-online.nl/c-3079537/megamaster-potten-roosters-en-pannen/

 

26-10-2015 21 november wilddag!

Testrondje zit erop, 21 november ben je welkom vanaf 10.00 uur. Ook Donald Buijtendorp is aanwezig. Donald is auteur van onder andere "Sus Scrofa in de pot" en "duurzaam en eerlijk de wilde gans opeten". We bereiden deze dag onder andere wild zwijn, hert en ganzenborst. http://www.rookovens-online.nl/c-3189106/wild-dag-21-11-15/​

 

 

26-10-2015 JP Puurvlees

Testronde met JP Puurvlees voor de wilddag van 21 november. Onder andere picanha van het veluws  wild hert en wildzwijn procureur. In samenwerking met JP Puurvlees.

 

25-10-2015 Out of the zone

Rob survived the zone!!! Welcome to the club!

 

24-10-2015 Plezier!

Ultiem barbecue plezier! 

 

24-10-2015 Even geduld a.u.b

Een van de regels, geduld!

 

24-10-2015 Workshop worst maken en chickenwings

Today: twee workshops draaien, roken en worst maken. Voor de bezoekers hebben we Smoked chickenwings!

 

23-10-2015 Workshop forel vissen

Volgende week zaterdag kun je meedoen aan de workshop forel vissen en roken. Eerst vissen, daarna je vis schoonmaken, pekelen, drogen en roken. Met een leuk gezelschap en onder het genot van een biertje wordt de gerookte vis aangevuld met salades en stokbrood opgegeten! Al met al, superleuk daggie uit. Schrijf je nu in!

 

22-10-2015 Houtskool meat 

Dat krijg je ervan! Succesvol houtskool met succesvol meat zonder zout, peper of andere toevoegingen. Overheerlijk! Okay. beetje kersensnippers dan...

 

22-10-2015 21 dagen gerijpte rib-eye

21 dagen gerijpte rib-eye (dry-aged). Ontzettend mals vlees. Soms moet je geduld hebben maar dan heb je ook wat de smaak verbeterd met de dag. De korst snij je weg en daaronder bevindt zich supermooi vlees.

 

20-10-2015 Black Angus Rib-Eye

Op de verjaardag van mien moat Robbe! Black Angus Rib-Eye

 

18-10-2015 Voorbereidingen Smokey Christmas

De voorberedingen voor Smokey Christmas is in volle gang! Op de hoogte blijven kan via de nieuwsbrief of deze link!

 

17-10-2015

Vandaag onder andere bij de wekelijkse rook en bbq demonstratie kippedijen met dbc rub en de Sweet mango chili sauce Low & Slow!

Ben jij vannacht het huis uit gezet? Volg dan ook het anti-kater recept op houtvuur. Altijd handig!

 

14-10-2015

Workshop Josper BBQ voor inside use, vet ding en leuk voor thuis?

 

13-10-2015

We zijn druk in de voorbereiding voor Smokey Christmas 2015 vierde editie. Ook dit jaar wordt het weer een spektakel.

Er zijn al een aantal activiteiten bekend. O.a. demonstraties van Bradley Smoker, Big Green Egg, Wild zwijn aan het spit by Huddy Lee Stokes, Saffire by Harry Havinga, forelrookwedstrijd, The Dutch bbq crew, Dikkie Besselink, Koken op Hout met Emily en nog veel meer... Binnenkort meer informatie!

 

12-10-2015

Duitser kan het bijna niet! Schweinehaxe voor een paar uur op de smoker.

 

10-10-2015

We zijn weer open! De demonstratie voor vandaag is zalm roken, schweinehaxe low and slow op de American smoker 16", kippedijen barbecuen. Kom, proef en ervaar!

 

8-10-2015

Tja, het wordt steeds eerder donkerder, dus dan is het toch wel erg handig zo'n klemlampje! Universeel voor je rookoven en barbecue.

 

5-10-2015

10 en 11 oktober speelt zich voor de derde keer op een rij de BBQ Society Cook-Off weer af in Hoofddorp. Ook The Smokey Bandits en The Dutch BBQ Crew en het team van "Beter wordt het niet bbq" zijn van de partij! Daarnaast nog negen en dertig nationale en internationale teams.

Zondag worden de meeste bezoekers verwacht. Vanaf 12.00 uur is het inleveren van kip gevolgd door Ribs, schouder, Brisket en dessert. Om 16.30 is de prijsuitreiking en de NL Kampioen wordt om 17.30 bekend gemaakt. Dus zondag niks te doen? Kom langs!!!

Meer informatie via www.bbqsociety.nl

 

3-10-2015

Nog wat foto's van de Troutfishing Competition 2015! Prachtige zonnige dag om te vissen. Vandaag iets mindere vangst maar ook de vissen hebben wel is hun dag niet. De megakanjer (zalmforel) welke 's morgens was uitgezet werd wel gevangen thanks to Troutfishing.de voor de extra begeleiding!

 

 

3-10-2015

Vandaag workshop barbecue en natuurlijk weer een overheerlijke demonstratie roken en barbecuen. Met onder andere Pulled pork, spareribs, worst en nog veel meer! 

 

2-10-2015

Lamsrack met Green Curry Marinade. Op kersenhout gerookt. Kerntemperatuur bij het afhalen 49 graden. Bij het nagaren 57 graden. Had 55 mogen zijn maar ging flink door. Mooi stukkie mals vlees!

Marinade: kokosmelk, suiker, zout, gember, peterselie, peper, brandnetel, spinazie en knoflookolie

 

2-10-2015

Morgen hebben we weer twee volgeboekte workshops BBQ met Dikkie Besselink en de Troutfishing Challenge 2015. Dat wordt weer een gezellige boel! Voor november en december hebben we nog plek voor The Dutch BBQ Crew workshops & masterclasses. Schrijf je nu in!

 

29-9-2015 Gerookte avocado met guacamole

Smoked guacamole in making, gerookt op beukensnippers. Avocado is een vettere vruchtsoort en daarom uitstekend geschikt om te roken. En ook nog eens gezond!

 

28-9-2015 Rook en barbecue demonstratie Van der Mheen

Rook en barbecue demonstratie voor Van de Mheen Foodservice met wildzwijnprocureur, black angus beef en eendenburgers! Ook T-rex doet zijn demonstratie op de smoker. 

 

26-9-2015 Geslaagde zaterdag!

En alweer een gezellige volle bak! Goede start van de zaterdag.

 

 

 

24-9-2015 Leuke workshop gehad van de Nestlé groep!

Leuke workshop gedraaid voor dertig personen van de Nestlé groep!

 

23-9-2015 Gegoten tosti ijzers!

Nieuw in ons assortiment! IJzers om je eigen wafels, Australische tosti's, panini's, hamburgers en zelfs je frikadellen te maken! Vind de nieuwe outdoor-cooking goodies klik hier.

 

21-9-2015 Terug naar de loods!

Terug naar de loods, gisteren heeft het kanon de bezoekers op BMW Motorrad Day 2015 van Pulled pork en Spareribs voorzien bij Flevonice.

 

20-9-2015 Smoke in the sky!!!

 

19-9-2015 Feestje 1 achter de rug

Feestje nummer 1 achter de rug, morgenvroeg weer in de startblokken!

 

18-9-2015 Stoute Cross wij zijn er klaar voor!

We zijn er klaar voor! Stoute Cross 2015 weekendje non-stop the smoker an. Pulled pork and wild sausages!

 

18-9-2015 Loting

Oeps, hier openbaart zich een blunder, het juiste antwoord zat er inderdaad wel tussen. Rode mul, langoustine en zeeduivel. Maar dat mag de pret niet drukken. Gelukkig hebben we oplettende zeevaarders onder ons.

We gaan loten voor de prijs en voor een ieder die het daarnaast ook goed had ligt een GRATIS magazine van FIRE&FOOD klaar.

Aangezien we de reacties vanwege een storing bij facebook niet kunnen openen zullen we later de verloting doen!

 

17-9-2015 Stoute cross

Morgen en overmorgen Stoute Cross 2015, kanon wordt in positie gebracht! Laat je verassen met American BBQ Food.

Goeie race iedereen en de andere genietse van onder andere Mooi Wark, motorraces, tractorpulling, autoraces en nog veel meer!

 

17-9-2015 Weet jij het al?

Het is nog niet eerder gebeurd maar tussen de 94 reacties hebben we nog geen juiste gevonden. Laten we even een kleine tip geven. De zeeduivel zit er niet tussen! Je hebt dus nog kans! Welke drie soorten vis/schaaldier vind je hieronder?

 

14-9-2015 Win een smokeboxpakket ter waarde van €59,95!

Welke vissen en schaaldier liggen hier klaar om gerookt en gegrild te worden? Deel en like voor een Smokeboxpakket twv 59,95 euries! Bij meerdere juiste antwoorden wordt er geloot. Voor deze prijsvraag bezoek nu onze facebook!

 

14-9-2015 Terugblik Back to the Roots

Een terugblik op "Back to the Roots" september 2015.

Wil je nu  alle foto's zien, klik hier!!

 

13-9-2015 Ribs from the Egg

Ribbies from the egg glaced with American Wild Whiskey bbq sauce!

 

7-9-2015 Back to the Roots

"Back to the Roots" vissen en genieten in de Belgische Ardennen!

 

7-9-2015 Ree biefstuk!

Back to the roots? Ree biefstuk! Huhhhmmmm

 

7-9-2015 Op beukenhout gerookte hertenbiefstuk

Hertenbiefstuk gerookt op beukenhout.  Geen kruiden gebruikt, pure smaak!

 

7-9-2015 Nederlands kamioenschap palingroken

Nederlands Kampioenschap Palingroken Kortenhoef! 5 september 2015: 22e editie en dit jaar doen er weer meer dan 100 deelnemers mee! Alle deelnemers succes en moge de beste winnen.

Meer informatie vind je op nkpalingroken.nl

 

7-9-2015 Seasoning Salt

Uruguay Steak with our Seasoning Salt!

 

31-8-2015 Rookoven heeft Instagram!!

Eindelijk! Wij zijn nu ook op instagra te volgen. Volg ons en stuur ons jullie beste foto's via www.instagram.com/rookoven.

 

 

 

31-8-2015 Sauce van de Sea Side Smokers

Lekker glacen met de sauce van de Sea Side Smokers en wat gefileerde zalm forel op Franse stijl gekookt.

 

31-8-2015 Broil King

Deze miste we nog in ons assortiment "EGG bbq's". Niet van keramiek maar kunstof.

De Broil King KEG, handig voor sleur en pleur praktijken als je veel op locatie bezig bent.

 

 

30-8-2015 The Smokey Bandits

The Smokey Bandits en 29 andere teams strijden vandaag voor de titel "Grand Champion" op het Regahfest in Denhaag.

De teams komen uit Nederland, Engeland, België, Duitsland, Oostenrijk en zelfs Amerika.

Alle teams succes gewenst op deze mooie zonnige dag!

www.regahfest.nl

 

29-8-2015 High Class Workshop
The first high class workshop van The Dutch BBQ Crew!

 

28-8-2015 Mooi dagje Pulled Pork maken
Dat was een mooi dagje om Pulled Pork te maken!

 

23-8-2015 Lamsbout van de Grill

Hoppa! Lamsbout van de grill gevonden

 

23-8-2015 High Class BBQ Workshop

Nog maar één week te gaan voor onze High Class BBQ workshop door The Dutch BBQ Crew (World Champion 2015 Whole Hog). Bereiding van o.a. Pulled Pork, BBQ Chicken, Zalm en Steak. Erg leerzaam! Schrijf je vandaag nog in!

 

22-8-2015 Best BBQ Hamburger Competition

The Best BBQ Hamburger Competition 2015 is voorbij! Superleuke dag gehad. Deelnemers, sponsors en jury bedankt.

Dikkie Besselink 1ste Arjen Blokpoel tweede 2de en Rob Groen en Cheryl Brood gedeelde 3de en 4de plaats. Gewonnen werd onder andere TRex bon twv 50 euro en een waardebon van outdoor centrum Nunspeet trikker rijden.

Volgend jaar staar ie zeker weer op de agenda

 

22-8-2015 Best BBQ Wedstrijd

Best BBQ Burger wedstrijd is begonnen! Deelnemers komen met uiteenlopende ideeën, waaronder zelfs tortillachips, we zijn benieuwd. Is er nog een vrijwillig jurylid in de buurt die tegen 1300 uur hier kan zijn?

 

 

21-8-2015 The Dutch BBQ Crew

In samenwerking met The Dutch BBQ Crew hebben we een viertal workshops ingepland. (High Class & Steak Only) De eerstvolgende datum is volgende week zaterdag.

Ook staan er in de eerstkomende periode nog workshops gepland voor Low & Slow BBQ, roken en worst maken. Zie onderstaande data en links om in te schrijven!

Dutch BBQ Crew: 29-08 / 19-09 / 14-11 / 12-12
http://www.rookovens-online.nl/…/the-dutch-bbq-crew-worksh…/

Dikkie Besselink: 05-09 / 3-10 / 7-11 / 5-12
http://www.rookovens-online.nl/…/workshop-barbecue-low-slow/

Schuit & Schuit worstenmakers: 26-09 / 24-10 / 21-11
http://www.rookovens-online.nl/c-2510…/workshop-worst-maken/

Smokey Arjen workshop Roken: 26-09 / 24-10 / 21-11
http://www.rookovens-online.nl/c-250804/workshop-roken/

 

 

21-8-2015 Morgen is het zover

Morgen is het zover! "The Best BBQ Hamburger 2015" Er zijn nog enkele plaatsen over en inschrijven kan nog!

Waar jureert de jury eigenlijk op?

Aanzicht totale hamburger - broodje - eetbaarheid -smaak van het geheel - gaarheid burger - smaak saus - smaak van de hamburger

Wij verzorgen Black Angus Beef, zelf zorg je voor de rest. Elke deelnemer krijg 150 gram beef. Kijkers zijn uiteraard ook welkom! Tot morgen!

18-8-2015 Demonstratie Intratuin

Weer fijne demonstratie op locatie Intratuin met gerookte zalm met Sweet Green Apple sauce en chicken met Sweet mango sauce!

 

 

17-8-2015 Igrill 2 in het Schap!

Een wonder is geschied, iGrill 2 in het schap!

http://www.rookovens-online.nl/…/temperatuurmeters/igrill-2/

 

17-8-2015 Best BBQ Burger 2015 

Durf jij te strijden voor de titel "Best BBQ Burger 2015" ?

Aankomende zaterdag hebben we een wedstrijdje hamburger maken met leuke prijzen en een gezellige dag.

Vanaf 11.00 wordt het Black Angus Beef uitgereikt. Om 13.00 uur zit de jury klaar om de hamburgers in ontvangst te nemen en te jureren. Spannend! En leuk om te doen.

Schrijf je nu in en maak kans op de titel en leuke prijzen.

16-8-2015 iGrill 2 is weer op Voorraad!!!

De bbq- en rookgadget is weer te bestellen! Op afstand je vis en vlees temperaturen met je iphone of androidphone...

 

16-8-2015 Trouthfishing Competition

De eerste Rookoven.com Troutfishing Competition bij H2O forellenvijver afgerond. Eerst vissen, dan roken en dan... eten!

12 september is de volgende datum. Schrijf je nu in! En je hoeft echt niet ervaren te zijn, het gaat om de gezelligheid. Hengels en visnetten zijn daar te huur.

http://www.rookovens-online.nl/…/workshop-forel-vissen-rok…/

 

 

15-8-2015 Noorderijk Fotografie uit Elspeet

Ingezonden foto's door Noorderijk fotografie uit Elspeet! Thanks!!!

 

 

15-8-2015 Do it Yourselfday 2015

"Do it Yourselfday 2015" was een groot succes! Alle bezoekers bedankt en veilige terugreis. Ook voor onze zuiderburen die in grote getalen aanwezig waren en overnachten in diverse hotels in en om Nunspeet. Chapeau!!! Ook dank aan de Dutch barbecue crew en alle vrijwilligers en het team rookoven.com

 

12-8-2015 Trout Fishing Challenge

Aankomende zaterdag hebben we naast de "do it yourself day" ook een "Trout Fishing Challenge" in Hattemerbroek.

Dit is een wedstrijd en workshop roken in één waarbij je eventueel hulp en ervaringen kan delen met je mede visser of via de leden van trout-fishing.de en forelshop.be.

Leuke prijzen zijn te winnen. Schrijf je nu in! Het programma vind je via onderstaande link.

 

11-8-2015 Japanse Stijl

Vanavond komt de Nederlands kampioen bbq low and slow barbecuen 2014! Zal hem ff een rippie laten proeven!  Ribroast, Korean bbq shortribs, gerookte wilde zalm op Japanse stijl, garlic moules, forel, mediteraanse stokbrood, verse gedraaide chipolata sausages en Coquelet Laune vers uit La France.

 

 

11-8-2015 Do it Yourself Day

Aankomende zaterdag 15 augustus! :

"Do it yourself day"

Dan gaan we ons terein omtoveren tot een ware Do-it-yourself Smoke & BBQ field bedekt met rookovens en BBQ's. Zodat je zelf je eigen vlees en vis kunt pekelen, marineren, roken, barbecuen en uiteraard proeven! Wij zullen zorgen voor vlees & vis, maar je bent natuurlijk welkom met je eigen ingrediënten.

Ook presenteren we verschillende soorten sauzen en kruiden die klaar staan om te proeven.

Diversen barbecues en rookovens staan aan waaronder:
Big Green EGG
Afrikaanse braai
American Smoker 16"
American Smoker 26"
Outdoor Chef kogelbarbecue 53 cm
Rookoven Livorno 
Rookoven Locarno
Rookoven Bradley Smoker

Je bent welkom vanaf 10.00 tot 15.00 uur in Nunspeet aan de Marconiweg 29.

 

 

9-8-2015 De Vossenberg in Vierhouten

Pulled pork @ "de vossenberg" in Vierhouten!

 

8-8-2015 Voorbereidend Werk

Voorbereidend werk is misschien wel net zo fijn als het versnaperen ervan!

 

 

8-8-2015 Amerikaans Volkslied

Amerikaanse volkslied hebben we gehad. Pulled pork on the Smoker! Ready from 11.00 AM. You're welcome!!!

 

6-8-2015 Pulled Pork American Day

Aankomende zaterdag Pulled Pork American Day! Don't miss it!

 

 

5-8-2015 Geen zomerstop voor ons!!

Ook deze zomer zitten we niet stil! Zes dagen in de week open en deze gadgets nieuw in ons assortiment. You're welcome!

 

 

 

5-8-2015 Pulled Pork Day

Aankomende zaterdag staat alles in het teken van Pulled Pork, het authentieke Amerikaanse broodje low and slow varkensvlees!

Dikkie Besselink van "The Smokey Bandits" geeft je deze dag tips en tools om ook zelf zo'n overheerlijke broodje te maken. Uiteraard weer free entree. Kom en proef the american style! Je bent welkom van 10.00 - 15.00 uur.

3-8-2015

Dinertime! Frans piepkuuken, garnalen en wilde zalm. Supermooie kleur en fijne smaak! Rooksmaakje van beuk en elzenhout meegegeven. BAM!

 

 

1-8-2015 Stukkie Pork

Ook dit stukkie vlees is vandaag aan de beurt! Kom is kijken naar het live smoken van dit mooie stukkie pork. Tot drie uur heb je de tijd

 

 

30-7-2015 Argentijnse Haasspiesjes

Argentijnse haasspiesjes, homemade saucage en Italiaans stokbrood

 

 

30-7-2015 Vers gerookte Knoflook

Ze zijn er weer! Vers uit de rokerij, wees op tijd want ze gaan snel!

http://www.rookovens-online.nl/…/gerookte-knoflook-per-str…/

 

30-7-2015 Keramische Smokers

En jawel, we zijn compleet. Alle Keramische Smokers op zicht en te bestellen bij Rookoven.com. Welcome Saffire Grill and Smoker!

Maak nu eenvoudig je keuze in deze nieuwe bbq wereld. Ook zaterdag weer open vanaf 10.00 uur met geweldige demo's en workshops.

By the way, er is nog plek voor "worst maken"

 

 

29-7-2015 Peppie BBQ Schort

Bedankt voor alle reacties en super mooie foto's! Mich Weerman, jij pakt deze peppie bbq schort. Have fun with it!

 

28-7-2015 Potjie Braaien

Even een potjie braaien. Forel, wilde garnalen, mosselen en kidneybeans! Vooraf natuurlijk lekkere kaasjes fresh from Belgium

 

 

26-7-2015 BBQ Schort "King of the Grill"

Win een Jupiler Bbq Schort " King of the Grill " we hebben 1 exemplaar kunnen bemachtigen.

Plaats hieronder je mooiste rookoven of bbq foto! Succes!

18-7-2015 80 Pond Genieten!

80 pond genieten! Wij zijn er klaar voor. Denk eraan, geen zwaar ontbijt nemen you're welcome!

 

18-7-2015 Whole Hog Day

The Dutch BBQ Crew, vandaag vanaf tien uur live te zien grillen bijRookoven.com. Demo whole Hog Grilling!

Maar ook nog: Spareribs, chicken on beercan, saucage smoking en nog veul meer...

See you in a few ours!

 

17-7-2015 Whole Hog Grilling

Don't forget! Tomorrow Whole Hog Grilling!

http://www.rookovens-online.nl/c-…/whole-hog-day-18-07-2015/

 

16-7-2015 Brute Forged Messen

We hebben weer wat nieuws! Brute Forged messen, handgesmeed!

 

22-12-2015 Smokey Christmas 

Foto's gemaakt door John Ponsteen, superbedankt hiervoor. En alle hulp die ik heb gekregen. de rookoven crew, Huddie Lee Stokes en vriendin, Wim Moerbeek, de rookkast, Smokey Arjen, de zalmrokers, the dutch bbq crew, shantikoor elburg en alle bezoekers! En mark van Eden voor de tent die ons allen droog hield

18-12-2015 "Open Flavour 2015" Binnen

Het nieuwe magazine "open flavour 2015" is binnen. Hier is ook de mini-max in opgenomen. Kijk voor meer informatie op www.greenegg-cooking.com

 

12-12-2015 High Quality Rub

Op zoek naar een High Quality Rub, Sauce, of Glace? Kijk is in ons assortiment en verras jezelf is met een flavour met alleen de hoogst haalbare kwaliteit kruiden en specerijen.

Van Colorado Chicken tot American Spareribs. Van Smoked Salt Spices tot Mediterran Spices.

http://www.rookovens-online.nl/c-2582601/high-quality-rub-s/

 

11-12-2015 Steakhouse Borden

Wat vinden jullie van onze nieuwe Steakhouse borden? Leuk voor in je eigen Smoke en BBQ onderkomen!

 

2-12-2015 Sinterklaascadeautje

Nog geen sinterklaascadeautje? Bestellingen voor donderdag 15.00 uur zijn op tijd in huis! Voor cadeau-ideeën hebben we ook onderstaande pagina aangemaakt. Zowel voor sinterklaas als voor kerstcadeautjes en kerstpakketten.