De Afrikaanse Braai! Wij hebben hem sinds 21 maart 2014 in gebruik.

Braaimaster®

Geïnspireerd door de manier van buiten koken en het ontvangen van familie en vrienden zoals men in Zuid Afrika al generaties doet. De ideale combinatie van zeer complete buitenkeuken en haard.

Koken: Maak zelf uw houtskool met het vuur in de kolenmaker, een groot kookoppervlak voor het werken met verschillende zones op verschillende hoogte, direct of indirect grillen en veel opties voor het gebruik van bijvoorbeeld een potjie, pannen, wok, pizzasteen, plancha of andere accessoires.

Sfeer: Samen met uw gasten in de tuin of in uw buitenverblijf genieten van het samenzijn bij een gezellig vuur en lekker eten. Qua sfeer, warmte en uitstraling is de Braaimaster het ideale product om het hele jaar buiten te koken.

Robuust en veilig: Braaimaster heeft een volledig dubbelwandig en zeer robuust ontwerp. Hierdoor dus extreem robuust, veilig in gebruik en in te bouwen onder uw veranda of afdak. Braaimaster is 100% in Nederland geproduceerd met gebruik van uitsluitend hoogwaardige materialen.

Kenmerken

 • De kolenmaker zorgt voor een snelle en constante aanvoer van verse kooltjes.
 • De schoorsteen voorkomt rookontwikkeling. De stoere trek-kap is onderhoudsvrij en werkt in alle omstandigheden.
 • De sleuven zorgen voor stabiele en uitschuifbare roosters.
 • In de scharnierpunten van de Braaimaster zijn diverse accessoires te plaatsen.
 • Zeer veelzijdig in gebruik. Direct en indirect grillen van vlees of vis, brood afbakken, pizza’s maken, stoofpot maken en groentes bereiden.
 • Zeer compleet uitgerust met kolenmaker, ovenlade, aslade, RVS-roosters, RVS potjie-haak en RVS-pook.
 • Gebruik de Braaimaster als haard voor warmte en sfeer.

Vrijstaand

 • Een vrij te plaatsen model voor in de open lucht of in uw buitenverblijf.
 • De Braaimaster heeft een uniek volledig dubbelwandig ontwerp en hierdoor zeer veilig, robuust en duurzaam. Door het dubbelwandige ontwerp kan er veilig ingebouwd worden in een veranda of tuinhuis.
 • Het vrijstaande model wordt geleverd met schoorsteen en trek-kap en een onderstel die tevens dient als houtopslag.
 • Het is mogelijk zonder onderstel of schoorsteen te bestellen.

Inbouw

 • Model voor het inbouwen in een constructie zoals een veranda of schuur.

 

Wilt u de Braaimaster inbouwen in uw buitenverblijf of onder een afdak? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies op maat. Wij kunnen u voorzien van diverse voorbeelden en bijbehorende inbouw-instructies. 

Uitvoering optie:

 • Zwarte hitte bestendige lak.
 • 100% COR-TEN®.

 

COR-TEN®: Ook wel weervast-staal genoemd, is ontwikkeld om een grotere weersbestendigheid te verkrijgen. De legering van dit staal zorgt ervoor dat er zich een stabiele oxide laag (Patina) vormt wanneer het materiaal aan de natuurlijke elementen wordt blootgesteld. Deze oxide laag vormt zich zodanig dat het onderliggende materiaal beschermd wordt en nauwelijks verder roest.

Corten staal geeft een prachtige roestbruine kleur en authentieke uitstraling aan buitenproducten. Een uitstraling die afhankelijk van seizoen en weersomstandigheden veranderd. Niet voor niets is Corten een steeds meer gebruikt materiaal voor kunstwerken, gevelbekleding en andere buitenproducten.

Het basisprincipe is van alle braaimodellen hetzelfde. Er wordt door middel van de kolenmaker een houtvuur in het midden van de braai gestookt. De kolenmaker zorgt voor een constante aanvoer van eigengemaakte kooltjes en voor een gezellig vuurtje tijdens het koken. Bent u klaar met koken dan kunt u met een haardrooster de braai als open haard gebruiken. Al onze modellen zijn voorzien van een meedraaiende weerhaan op de schoorsteen die inregenen voorkomt en een goede trek garandeert.

Verder zijn er voor de braai natuurlijk diverse opties beschikbaar zoals een draaiend spit, gietijzeren kookpot, broodoven, wokset en haardrooster.

Kortom, de Afrikaanse braai garandeert gezelligheid, sfeer en genieten en zal zeker een blijvende indruk bij uw gasten achterlaten.

© 2008 - 2018 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss