Of de soort houtskool belangrijk is voor de smaak van je vlees of vis? Jazeker, het is heel bepalend. Let in ieder geval op bij aankoop van je zak houtskool of je een zak gruis of echt houtskool krijgt. De goedkopere merken leveren je een zak gruis. Je kunt dan de helft weggooien. De houtskool die wij verkopen, zijn van goede kwalitiet en doet wat het moet doen. Wel zitten er natuurlijk verschillen in houtskool of briketten. Voor het lange barbecueen adviseren wij de Ecobrasa briketten. Voor de de smaak kun je beter de houtskool nemen. 

Big Green Egg 10kg - Big Green Egg is gespecialiseerd in houtskool. Deze 10 kg houtskoolzak is voorzien van grote stukken houtskool en dus niet van de kleine stukjes. Kleinere stukken worden namelijk slecht warm en ventileren niet. De Big Green Egg houtskool bestaat uit Noord-Amerikaanse houtsoorten als onder andere Eik en Hickory. Deze houtskoolblend is een van de beste die je je kan wensen en dat proef je ook zeker terug! Je hoeft ook maar weinig houtskool te gebruiken, omdat ze langer mee gaan.

Dammers Houtskool 10kg -  Met meer dan 40 jaar ervaring, en heel veel testen, hebben ze bij Dammers gemerkt dat er geen enkele houtskool is, die zich kan meten met de Zuidafrikaanse houtskool. Met name voor de horeca, maar ook voor de enthousiaste hobby kok is deze houtskool het meest geschikt. Het maakt daarbij niet uit of het om een open grill gaat of om een gesloten type, zoals bv: Josper, Bigg Green Egg, Weber of Grill Dome. Dammers is echt overal voor geschikt!

Black Ranch Argentina 15kg - Deze gezuiverde houtskoolsoort van de boomsoort Acacia wordt geproduceerd onder de voorwaarden van het FSC-keurmerk (Forest Stewardship Council geeft aan dat het hout afkomstig is uit een bos dat onafhankelijk is beoordeeld als een goed beheerd bos volgens normen voor milieu, sociale omstandigheden en economie). Door de zuivere kwaliteit (vrij van chemicaliën) zal deze houtskool een aangename aroma geven aan groenten, vis, kip en vlees tijdens het grillen. In combinatie met de hoge temperaturen ontstaat er een kwalitatief hoogwaardig product.

Black Ranch South Africa 15kg Black Ranch Acacia is uitermate geschikt voor professioneel gebruik door de grove fractie (60-120 mm) en harde structuur. Door deze kenmerken heeft het product een lange brandduur en hoge energiewaarde. 
Door de zuivere kwaliteit (vrij van chemicaliën) zal deze houtskool een aangename aroma geven aan groenten, vis, kip en vlees tijdens het grillen. In combinatie met de hoge temperaturen ontstaat er een kwalitatief hoogwaardig product.

Bricos Briketten 3kg - BRICOS kokosbriketten zijn 100% pure natuurlijk briketten gemaakt van kokosnootschalen. Deze briketten zijn duurzaam geproduceerd en gecertificeerd door het Forest Research Institute Malaysia, een exclusief keurmerk dat de milieuvriendelijke productie onderstreept.

Ecobrasa 10kg - Ecobrasa-briketten zijn harde BBQ kooltjes die gemaakt zijn van kokosnootbasten. Ze gloeien sneller dan houtskoolbriketten, worden warmer, zijn vierkant en daardoor efficiënter te vervoeren, er wordt geen boom voor gekapt, er blijft maar 5% as over en er komt zo goed als geen rook vanaf. Het is voor ons echt een oplossing; zo houden we de buren hier misschien wel iets langer te vriend! 1kg van de briketten is genoeg voor 6 personenen. Ook is Ecobrasa ideaal voor de kipgrill!

BAST Kokos 10 of 2,4kg - BAST  is een briket gemaakt van kokosnootbasten afval en is zeer geschikt om op te barbecueën. Het rookt minder, heeft een minimale brandduur van 2,5 uur en door de hoge energiewaarde brandt BAST erg heet. Ideaal voor direct grillen op hoge temperaturen of voor de lange indirecte gril sessies. BAST  briketten is een duurzaam kwaliteitsproduct met een sociale doelstelling.

© 2008 - 2018 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss