De workshops worden gegeven door Wim Maassen en René Ausema. Zij zijn lid van The Dutch BBQ Crew, die op 23 mei 2015 wereldkampioen Whole Hog, oftewel een heel varken grillen, werden. Op 19 december 2015 zetten zij op Smokey Christmas met een gewicht van 51 kilo een nieuw wereldrecord Turducken (kalkoen gevuld met eend, gevuld met kip)!

Zij doen mee aan internationale BBQ wedstrijden en als zij niet meedoen jureren zij wedstrijden in heel Europa maar ook in de Verenigde Staten onder andere op de World Food Championships in Las Vegas. Zij melangeren hun eigen kruiden en sauzen. That's what they do!

Dutch Barbecue Crew in actie bij Rookoven.com

Per workshop/masterclass ontvangen we 12 tot 20 personen. Maak kennis met de Big Green Egg, American Smokers, Braai en Dutch Oven. We besteden aandacht aan het verschil tussen grillen, 'high & fast' en 'low & slow' barbecue, verschillende types barbecue, tijd en temperatuur, aansteken en op temperatuur houden, voorbereiding en meer. We demonstreren de bereiding van eerlijke kwaliteitsproducten. Wie wil mag "hands on" meedoen. Er is niet alleen veel te zien maar vooral veel te proeven!

Na vier uur waarbij gezelligheid en lekker eten hoog in het vaandel staat gaat u naar huis met meer barbecue kennis, inspiratie en voldoende ideeën en technieken om thuis indruk te maken op uw eigen barbecue gasten.

Dutch BBQ College (ca. 4u €79 p.p.)

Dit is een gevarieerde Workshop van een dagdeel waar we diverse technieken en gerechten demonstreren.

Je gaat leren:

  • Verschil tussen grillen, 'high & fast' en 'low & slow' barbecuen

  • Direct en indirect barbecuen

  • Toevoegen van rook

  • Techniek van het roken

  • Het marineren, glacen en aflakken van je vlees of vis

  • Tijd en temperatuur

  • Aansteken en temperatuur

  • Voorbereidingen

  • Verschillende types barbecue 

  • en nog veel meer...

    Zit je vol met vragen neem ze gerust mee. The DBC Crew kan al je vragen beantwoorden!

We maken die sessie:

  • Pulled Pork 

  • BBQ Chicken 

  • Zalm

  • Steak "Hands on" uw eigen Steak grillen of liever zelf een Kip of Vis smoken? Kom maar op!!
     



Competition Class (ca. 8u €189 p.p.)

Een hele dag barbequen op competitie niveau. Alle aandacht voor de vier gerechten die wereldwijd op de officiele "KCBS Sanctioned" wedstrijden worden bereid; Chicken, Pork Ribs, Boston Roast en Beef Brisket. We ontvangen bovendien een gast-pitmaster die zijn sporen op internationaal competie niveau ruimschoots verdiend heeft.

 

Voor een handig temperatuuroverzicht voor het bereiden van uw vlees heeft The Dutch BBQ Crew een handig schema.

Gratis Temperatuur Overzicht

Wilt u zelf de smaak van uw vlees bepalen? Bekijk dan eens het overzicht van de smaakmakers om ideeën op te doen!

Gratis Smaakmaker

© 2008 - 2018 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss