• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Bast BBQ Recepten

Martono’s satésaus

Ingrediënten

  • Ongezouten pinda’s
  • Ketjap Manis
  • Sambal
  • Verse rode peper
  • Knoflook
  • Kokosmelk
  • Chilisaus
  • Peper en zout
  • Eventueel maizena

Bereiding

  • Hak de pinda’s fijn met een staafmixer of in een hakmachine
  • Snij een halve rode peper heel erg fijn en pers één grote teen knoflook
  • Doe de kokosmelk in een steelpan en verwarm dit
  • Voeg bij de kokosmelk een flinke scheut Ketjap en chilisaus
  • Laat rustig doorkoken
  • Voeg na 5 min de fijngehakte pinda’s, rode peper en knoflook toe
  • Roer dit geheel tot een bruine massa
  • Breng op smaak met sambal, peper en zout
  • Eventueel binden met maïzena tot de gewenste dikte

 

Marinade voor saté

Ingrediënten

  • Vlees naar keuze
  • Rode peper vers
  • Knoflook
  • Limoen of limoen bladeren
  • Peper en zout
  • Olie
  • Gember
  • Ketjap Manis
  • Sambal ketjap

Bereiding

  • Snij het vlees in kleine blokjes en doe dit in een grote kom
  • Snij de knoflook en rode peper fijn
  • Pers een halve limoen en rasp de schil of breek 3 tot 4 limoen bladeren
  • Doe de knoflook, rode peper en limoen of limoen bladeren in de kom bij het vlees
  • Voeg hier een eetlepel sambal ketjap en een goede scheut Ketjap Manis toe.
  • Roer het geheel, tot het vlees helemaal is voorzien van de marinade
  • Laat dit minimaal één uur staan

 

Yoghurt knoflook basilicum saus

Ingrediënten

  • 500ml Griekse of Turkse yoghurt
  • 3 flinke tenen knoflook
  • Basilicum
  • 2 el Mayonaise
  • Peper en zout
  • Citroensap

Bereiding

  • Snij de basilicum erg fijn
  • Meng de yoghurt en de mayonaise door elkaar
  • Pers de knoflook uit in de yoghurt en doe de fijn gesneden basilicum erbij
  • Alles goed roeren en verder naar smaak citroensap, peper en zout toevoegen

 

Gegrilde lamsbout met knoflook en rozemarijn

Ingrediënten

  • Lamsbout of schouder
  • Knoflook
  • Verse rozemarijn takken
  • Zout en peper
  • Olijfolie / vloeibaar bak en braad

Bereiding

  • Snij her en der kleine  diepe sneetjes in het vlees
  • Snij de knoflook in grove stukken en stop ze in de gaatjes in het vlees
  • Steek tevens hier een klein deel van het rozemarijntakje bij in
  • Maak een mengsel van olijfolie of vloeibare bak en braad, zout, peper, geperste knoflook en fijn gesneden rozemarijn. En roer dit door elkaar.
  • Smeer de gehele bout in met dit mengsel en laat minimaal één uur staan

Tip

  • Gril de lamsbout indirect, dus niet direct boven de hete kolen. En blijf de bout insmeren met het mengsel van olie, knoflook en rozemarijn.
  • Bij indirect grillen, de kolen aan één kant in de barbecue en niet boven deze kolen grillen. De deksel op de barbecue. Duur: 1,5 tot 2 uur
  • Bij direct grillen, regelmatig draaien en eventueel gare delen wegsnijden en alvast gebruiken. Wel steeds weer opnieuw in smeren.