Martono’s satésaus
Ingrediënten
- Ongezouten pinda’s
- Ketjap Manis
- Sambal
- Verse rode peper
- Knoflook
- Kokosmelk
- Chilisaus
- Peper en zout
- Eventueel maizena
Bereiding
- Hak de pinda’s fijn met een staafmixer of in een hakmachine
- Snij een halve rode peper heel erg fijn en pers één grote teen knoflook
- Doe de kokosmelk in een steelpan en verwarm dit
- Voeg bij de kokosmelk een flinke scheut Ketjap en chilisaus
- Laat rustig doorkoken
- Voeg na 5 min de fijngehakte pinda’s, rode peper en knoflook toe
- Roer dit geheel tot een bruine massa
- Breng op smaak met sambal, peper en zout
- Eventueel binden met maïzena tot de gewenste dikte
Marinade voor saté
Ingrediënten
- Vlees naar keuze
- Rode peper vers
- Knoflook
- Limoen of limoen bladeren
- Peper en zout
- Olie
- Gember
- Ketjap Manis
- Sambal ketjap
Bereiding
- Snij het vlees in kleine blokjes en doe dit in een grote kom
- Snij de knoflook en rode peper fijn
- Pers een halve limoen en rasp de schil of breek 3 tot 4 limoen bladeren
- Doe de knoflook, rode peper en limoen of limoen bladeren in de kom bij het vlees
- Voeg hier een eetlepel sambal ketjap en een goede scheut Ketjap Manis toe.
- Roer het geheel, tot het vlees helemaal is voorzien van de marinade
- Laat dit minimaal één uur staan
Yoghurt knoflook basilicum saus
Ingrediënten
- 500ml Griekse of Turkse yoghurt
- 3 flinke tenen knoflook
- Basilicum
- 2 el Mayonaise
- Peper en zout
- Citroensap
Bereiding
- Snij de basilicum erg fijn
- Meng de yoghurt en de mayonaise door elkaar
- Pers de knoflook uit in de yoghurt en doe de fijn gesneden basilicum erbij
- Alles goed roeren en verder naar smaak citroensap, peper en zout toevoegen
Gegrilde lamsbout met knoflook en rozemarijn
Ingrediënten
- Lamsbout of schouder
- Knoflook
- Verse rozemarijn takken
- Zout en peper
- Olijfolie / vloeibaar bak en braad
Bereiding
- Snij her en der kleine diepe sneetjes in het vlees
- Snij de knoflook in grove stukken en stop ze in de gaatjes in het vlees
- Steek tevens hier een klein deel van het rozemarijntakje bij in
- Maak een mengsel van olijfolie of vloeibare bak en braad, zout, peper, geperste knoflook en fijn gesneden rozemarijn. En roer dit door elkaar.
- Smeer de gehele bout in met dit mengsel en laat minimaal één uur staan
Tip
- Gril de lamsbout indirect, dus niet direct boven de hete kolen. En blijf de bout insmeren met het mengsel van olie, knoflook en rozemarijn.
- Bij indirect grillen, de kolen aan één kant in de barbecue en niet boven deze kolen grillen. De deksel op de barbecue. Duur: 1,5 tot 2 uur
- Bij direct grillen, regelmatig draaien en eventueel gare delen wegsnijden en alvast gebruiken. Wel steeds weer opnieuw in smeren.
Snelkeuze Menu
De nieuwe Rookoven.com website!
Gasbranders & Elektrische Spiralen
Vuurschalen en Driepoten
Gehakt en Worst Apparatuur
Accessoires en Toebehoren
Gasbranders & Elektrische Spiralen
Pekels en Kruiden
Rookhout en Houtskool
Overige Soorten en Smaken
Workshops en Masterclasses
Geschenk en Cadeaubonnen
Vlees en Vis Assortiment
SALE
Mijn account
Inloggen
Wachtwoord vergeten?
Geen account?
Met een account kun je sneller bestellen en heb je een overzicht van je eerdere bestellingen.
Account aanmaken