Waar moet ik op letten bij de aanschaf van een rookoven?

Je kunt beter iets meer investeren in een goede rookoven dan dat je deze na een jaar weer bij het oud-ijzer kan achterlaten. Alle onze modellen zijn van goede kwaliteit en garanderen jaren rookplezier. De roestvrijstalen uitvoeringen hebben een langere levensduur. Heb je vragen? Bel ons dan gewoon even. Wij staan voor je klaar en geven je een goed en passend advies.

How to order from another country?
Step 1: Please make your choice and click on the button “bestellen” (= order in English)
Step 2: Betaalwijze; choose here for „vooraf overmaken”  (= pay before delivery) or Paypal
Step 3: Versturen binnen; choose your country
Step 4: Click on the button “bestelling afronden”
Step 5: your name, adres etc.
Step 6: Check the option ”Ik verklaar kennis te hebben genomen van en in te stemmen met de Algemene voorwaarden”

Now you get an automatic order confirmation. In this reply your have the Bic and Ibancode. You will need this to make over the total account.

Kan iedereen roken?
Iedereen met een beetje bourgondisch inzicht kan roken. Het is zelfs een leuke uitdaging om je eigen gerookte spekjes, vis, worst, kaas en zelfs groente te roken. Tuurlijk zal het de eerste keer niet voortreffelijk lukken. Maar het spelen met vuur en rook om de juiste temperatuur te krijgen is juist de uitdaging. Lekker stoken onder het genot van een biertje of glas rode wijn. En `s avonds je familie, vrienden en kennissen verrassen met een eigen gerookte paling. Voor tips & tools zijn er handige boekjes op de markt verkrijgbaar.

Is het vandaag rookweer?

 Klik hier onder om het weer te zien.

Afbeeldingsresultaat voor weer


Hoe steek ik de rookoven aan?
Je kunt op verschillende manieren de rookoven aansteken. Gebruik in ieder geval geen aanmaakblokjes, petrolium, benzine of andere snel ontvlambare stoffen. Buiten dat het slecht voor je gezondheid is kost dit je wenkbrauwen en in sommige gevallen de geheel blootgestelde haarstreek. Lees meer...

Moet ik ook pekelen?
Op welke manier het voedsel ook gerookt wordt, het wordt niks als je het niet eerst pekelt. Voor koud roken is pekelen absoluut noodzakelijk om de houdbaarheid van het gerookte voedsel te garanderen, voor warm roken is het vooral belangrijk voor de smaak. Lees meer...

Afbeelding kan het volgende bevatten: binnen

Hoe rook ik vis?
Vettere vissoorten, zoals zalm, forel, haring, makreel en paling, geven het beste resultaat bij het roken. Maar eigenlijk kan alle soorten vis gerookt worden. Je krijgt een fijne smaak wanneer je de visfilets inwrijft met grof zeezout. Laat dan 5 tot 30 minuten trekken, afhankelijk van de dikte van de vis en van je smaak. Spoel daarna goed af en laat enkele uren ‘drogen’ in de koelkast. Daarna kan je roken. Lees meer...

Kan ik ook groente roken?
Ja, voor het roken van groente ga je op dezelfde manier te werk als bij vlees en vis.
De rooktijd bedraagt ongeveer 10 minuten op 70°C voor de groenten die in stukken zijn gesneden of gehalveerd. Gerookte groenten kunnen gebruikt worden als bijgerecht of verwerkt worden in sauzen, die dan een rooksmaak krijgen, wat een speciaal aroma geeft aan de saus. Lees meer...


Kan ik kaas roken?
Je kan ook kaas roken in de rookkast. Daarvoor zijn alle soorten van harde kaas geschikt. Voor het roken ga je tewerk zoals bij vlees en vis. Voor je de kaas op het rooster legt, leg je er een stuk aluminiumfolie op. De kaas zal namelijk gaan smelten. Een stuk kaas van 2 centimeter dikte wordt gerookt op 70°C gedurende 10 minuten. Lees meer...

Geen automatische alt-tekst beschikbaar.


Ik wil graag worst roken, hoe moet dat?
Er zijn zoveel recepten hiervoor, dat er zelfs nauwelijks een indeling te maken is. Wat onderscheidend zou kunnen zijn is de smaak en ingrediënten. Knoflook- of paprikaworst, smaakt anders dan metworst, of braadworst, enz. Lees meer...

 Welke houtsoorten kan ik gebruiken?
Wat je in ieder geval niet moet gebruiken is geverft of gebeitst hout. Ook geen dennen omdat deze een hoog gehalt met hars bevat. Er komen hiermee giftige stoffen vrij tijdens de verbranding. Via de rook komen die dan op je voedsel terecht. Je kunt verschillende soorten hout gebruiken: beuk, eik, pecan, esdoorn, hickory, kers, mesquite, jeneverbes appel etc.Lees meer...

Kan ik de rookoven ook buiten laten staan?
Ja, dat kan. Het is alleen wel beter om de rookoven binnen te zetten om verwering tegen te gaan.

Kunnen de onderdelen ook in de vaatwasmachine?
Ja, de roosters, de vuurschalen en de lekschalen kunnen prima in de vaatmachine. Zijn dan nog niet alle resten verwijderd, neem dan (vlak na het programma) een schuursponsje om deze eenvoudig te verwijderen.

Afbeelding kan het volgende bevatten: binnen

Kan ik de rookoven ook eerst bezichtigen?
Ja, dat kan. Neem voor een vrijblijvende bezichtiging contact met ons op via 0341-266885. Wij zijn open op maandag van 09.30 - 17:00 en dinsdag t/m zaterdag van 09.00 - 17.00 uur.

Boek: Over Rook
In Over Rook kom je werkelijk alles te weten over het roken van vlees, vis en groente: het verschil tussen koud en warm roken, de materialen die je als thuisroker te beschikking staan (van rookpan, rookkast en barbecue tot koudrookgenerator en smoking gun), de subtiele smaakverschillen tussen de eik, beuk, hickory of hooi en de ideale temperatuur waarop je deze laat smeulen. Uiteraard is er ook veel aandacht voor smakelijke veiligheidsmaatregelen als pekelen en droogzouten.

Naast deze gedegen smokescience leer je in Over Rook uiteraard ook hoe je een rookbom moet maken, waarom de Chinezen rookten op wolvenpoep en hoe je zelf een koudroker in elkaar knutselt van een koffieblik en een aquariumpomp. De tientallen recepten zijn zeer gevarieerd; van klassiekers als gerookt ontbijtspek, paling en Amsterdamse ossenworst tot gerookte mozzarella, paprikapoeder en zelfs gerookte dranken. 

Boek "Over Rook " Nieuw uitgebreid en laconiek geschreven boek over roken  (BESTE BOEK VOOR BEGINNENDE EN ERVAREN ROKER)

+/- 240 pagina's
Prijs: €24,95

Kan ik met iDEAL betalen? 
Ja, met iDEAL kunt u vertrouwd, veilig en gemakkelijk uw online aankopen afrekenen. iDEAL is het systeem dat u direct koppelt aan uw internetbankierprogramma bij een online aankoop. Om gebruik te maken van iDEAL hoeft u zich niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken. Maakt u gebruik van internetbankieren bij ABN AMRO, Fortis, Postbank, Rabobank of SNS Bank dan kunt u direct met iDEAL betalen. U rekent dan snel en gemakkelijk af in de vertrouwde internetbetaalomgeving van uw eigen bank. Betalen zoals u eigenlijk al gewend bent.

Hoe werkt iDEAL? 
Betalen met iDEAL doet u in een paar stappen:
- U bestelt een product
- Kies iDEAL als betaalmethode
- Selecteer de bank waar u uw bankzaken al online regelt
- U komt direct in het bekende internetbankierprogramma van uw bank
- De relevante gegevens van uw aankoop zijn al ingevuld
- Op de voor u bekende manier keurt u de betaling goed
- U ontvangt een bevestiging van uw bank
- U keert terug naar de webwinkel, bestelling en betaling geslaagd!
U zult snel merken dat het allemaal heel eenvoudig is!

Wat zijn de voordelen van iDEAL?
iDEAL biedt u een aantal voordelen ten opzichte van andere betaalmethoden:
- iDEAL is betalen via internetbankieren, dus vertrouwd en veilig.
- Betalen met iDEAL kan meteen, u hoeft zich niet te registreren, bestanden te downloaden of een account aan te maken.
- U kunt iDEAL direct gebruiken als u internetbankiert bij ABN AMRO, Fortis, Postbank, Rabobank of SNS Bank.
- iDEAL is gemakkelijk en snel in gebruik, alle betaalgegevens worden voor u ingevuld en u wordt direct op de hoogte gebracht van de geslaagde betaling.
- U houdt constant controle en overzicht op uw betaling, de iDEAL betaling wordt meteen verwerkt en zichtbaar in uw rekeningoverzicht.
- Uw naam en rekeningnummer worden pas aan de webwinkelier verstrekt nadat u de betaling heeft goedgekeurd. Anders dan bij creditcard-betalingen houdt u zo zelf controle over de verstrekking van deze persoonlijke gegevens.

Staat jouw land er niet bij? wij verzenden door geheel Europa en zelfs op aanvraag daarbuiten. Vraag vrijblijvend de verzendkosten aan van jouw land

Wie vervoert mijn bestelling?
Wij hebben een contract met DHL afgesloten. Daarnaast voert TNT ook een deel van onze leveringen uit.

Kan ik de rookoven ook op komen halen?
Ja, dat kan. Neem contact met ons op om de rookoven af te komen halen. Openingstijden van ma t/m za van 09.00 - 17.00. Wij raden aan bij bezoek en bezichtiging van de rookovens van tevoren even een belletje te geven.

Zit er garantie op de rookoven?
Ja, er zit 2 jaar garantie op elke aangekochte rookoven. Dit geldt echter alleen op de constructie en temperatuurmeter.

Staat uw vraag er niet bij? Neem gerust contact op via  (+31) 0341-26 68 85  of kom eens langs om onze rookovens met eigen ogen te bekijken. Er is voldoende parkeerruimte aan de Nijverheidsweg 4 te Nunspeet.

www.rookoven.com

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • BBQ Guru
  • KNJV
  • Grate Goods
© 2008 - 2022 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss