gerookt wild zwijn
Dit was me weer een weekend. Ik kreeg van Gracia Holland een tweetal stukken wild zwijnfilet om te proberen in de rookoven. En dat heb ik geweten!Marineren wildzwijnfilet

Ik heb het wild zwijn eerst 3 uren gemarineerd in een schaal met "Jaeger" pekelkruiden aangevuld met een rode port Kopke "fine ruby". Deze maakt het vlees zeer zacht.

Na het marineren moet je het vlees eruit halen en onder de kraan houden om zout en andere kruiden eraf te spoelen. Het filet wikkel je nu in een theedoek om het overvloedige vocht in op te nemen.

Snijd nu de wildzwijnfiDrogen in een schone theedoeklet doormidden en ga dit voorgaren in een braadpan. Je moet dit voorbraden om eventuele bacteriën te doden. Braad deze in +/- 40 minuten gaar zodat de kern een temperatuur van 65 graden heeft bereikt. Je kunt dit meten met een zogenaamde kerntemperatuurmeter.

Haal de wildzwijnfilet nu uit de braadpan en laat deze uitlekken. Sla deze nu aan de s-haak en hang deze in de rookoven. We gaan nu eerst weer het vlees droogstoken met de deur geheel open. Dit duurt ongeveer 20-30 minuten.

Nu begint het roken. Doe de deur dicht en zorg dat de temperatuur tDoormiddensnijden voor het bradenussen de 60-80 graden zit. Het roken zal nu +/- 1,5 tot 2,5 uur duren. In deze tijd dringt de rooksmaak goed door maar niet te overhevig. Je moet uiteraard nog wel de wildsmaak proeven.

Na 2 uren heb ik de wild zwijnfilets uit de rookoven gehaald en mee naar binnen genomen. Daar heb ik de filets in plakken van +/- 1 cm dik gesneden en genuttigd met een slok port die ik gebruikte voor de marinade. Als sausje kun je een tufje cranberrysaus hierbij serveren. Overheerlijk en absoluut aan te raden!

 

Wildzwijn aanbraden tot deze rosé van binnen is (kern 65 graden)Voordrogen in rookoven met open deur
+/- 1,5 tot 2,5 uur rokenGerookte wildzwijnfilet met glas port

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Gastenboek

  • 25-11-2017 - Super service !! Gisteren bestelling geplaatst en vandaag al geleverd!...  lees meer
  • 08-11-2017 - Super service! Na een probleempje met een fles bbq saus...  lees meer
  • 29-10-2017 - Wilddag was een leuke, leerzame en vooral een erg smaakvolle...  lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
Onze service
  • Dries van den Berg
  • Visvoordeel.nl
  • Leer vis roken van Smokey John
  • Big Green Egg
  • The Smokey Bandits Nederland
  • KCBS
  • Primo Grill Dealer
  • tonystone low and slow bbq competition
  • NK BBQ Rookoven.com
  • NOJG
  • Reewild
  • KNJV
  • Browning
  • Intratuin
  • Visserslatijn Nederland
  • GoedeVis.nl
  • Dam Hengelsport
  • Demeyere Belgium
  • Bradley
  • Camerons Products
  • GrillPro
  • WildPlaza
  • Fire & Food
  • Barbecook
  • Stokes BBQ Sauces
  • Kamado Joe
  • Bricos
  • Oklahoma Country Smoker
  • Koken op Hout
  • Stockyard BBQ Sauce
  • Black Ranch
  • Haard Pakket
  • Point Virgule
  • FizzDizz
  • Jack Daniels Snippers
  • American Mississippi Sauces
  • Librije
  • BBQ Genootschap
  • Dutch BBQ Crew Rub
  • Solis Vacumeermachines
  • BBQ Guru
  • Aalferink
  • Yoder Smokers
  • Van de Mheen foodservice
  • ECHT®
  • Smokey Bandit
© 2008 - 2017 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel