MOINK komt van Moo en Oink, Moo voor het rundergehakt van de balletjes, Oink van de bacon die er omheen wordt gewikkeld. Moink Balls zijn erg geliefd in de barbecuewereld. Vaak zijn de balletjes te vinden op foodtruck festivals en andere eetgerelateerde evenementen.

Onderstaand recept is voor 20 à 25 balletjes, afhankelijk van de grootte.

Voor de balletjes:

  • 750 gram rundergehakt
  • 200 gram geraspte parmezaanse kaas
  • 2 pakjes ontbijtspek
  • 1 losgeklopt ei
  • paneermeel
  • peper
  • zout
  • Porkmafia Texas Gold Rub
  • Sateprikkers

Aan te brengen op de barbecue:

  • Grate Goods Kansas City Red barbecue saus

Meng eerst de ingrediënten voor de balletjes in een kom en kneed hier ongeveer 20-25 balletjes van.
Niet vergeten om de Texas Gold rub toe te voegen in de kom.
Na het draaien moet u plakjes ontbijtspek om de balletjes wikkelen en kunt u ze voorzien van een sateprikker. 

Nu zijn ze klaar voor de barbecue!

Breng de barbecue op temperatuur (100-120 graden). Gaar de balletjes rond de 15 minuten.
Aan het eind van het proces kunt u de balletjes bestrijken met de Kansas City Red barbecue saus.

Nu zijn ze klaar om geserveerd te worden!

Tip: Mocht u een extra rokerige smaak willen toevoegen aan de balletjes? Gebruik dan een gietijzeren rookdoos met snippers naar keuze en zet deze op het houtskool. 

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • BBQ Guru
  • KNJV
  • Grate Goods
© 2008 - 2018 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss