HOE WERKT EEN TRAEGER PELLETBARBECUE?

Een pelletbarbecue van Traeger is makkelijk en veilig te bedienen. Zodra u de uw Traeger aanzet, wordt de ontstekingsstaaf in de verbrandingsoven geactiveerd. Een grote schroef zorgt voor de aanvoer van voldoende houtpellets in de oven. De luchttoevoer wordt in de verbrandingsoven geregeld door de ‘draft induction fan’, zodat de houtpellets voldoende zuurstof krijgen om te kunnen branden. De ontstekingsstaaf gloeit rood op van de hitte, lang genoeg om de pellets te doen ontbranden. Dit proces werkt volledig elektrisch, alles blijft werken zolang als de grill aanstaat. Om de ontstekingsstaaf, de schroef en de luchttoevoer in werking te stellen is standaard huishoudelijke elektrische stroom vereist. Een Traeger pelletbarbecue aanschaffen kan u dus veel moeite besparen.


WARMTEAANVOER

Direct boven de verbrandingsoven, bevindt zich een hitteschild dat de hitte uit de oven, naar de gril leidt. Vlak boven het hitteschild is de stalen lekbak gelegen, waar het druppelende vet in wordt opgevangen. Deze lekbak zorgt er tevens voor dat de hitte gelijkmatig verdeeld wordt over de grill.

Deze effectieve warmteaanvoer zorgt ervoor dat je ieder gericht heel gelijkmatig gaar kookt. Elk ingrediënt wordt volledig omgeven door een hete, rokerige lucht, zodat het gerecht van alle kanten een perfecte bereiding krijgt. Het gebruik van een rotisserie is in een Traeger grill dan ook niet nodig. De ingrediënten hoeven zelfs niet omgedraaid te worden, tenzij u grilt op hoge temperatuur of een raster in het vlees wilt schroeien. Met een Traeger grill zet je dus heel eenvoudig een heerlijk gaar, sappig en mals gericht op tafel, zonder gedoe.
 

TEMPERATUURREGELING

De temperatuur in de grill wordt volledig digitaal geregeld door het elektronische controlepaneel. De hoeveelheid hitte en rook in de grill wordt geregeld door een microprocessor. Deze bepaalt of er meer of minder pellets naar de verbrandingsoven vervoerd moeten worden. Er zijn twee typen controllers: de digitale controller en de handmatige controller. De digitale controller maakt het mogelijk om een temperatuur in te toetsen, waarna de benodigde hoeveelheid pellets aan de verbrandingsoven wordt afgegeven. De handmatige controller heeft drie standen: smoke, medium en high.

VERBRUIK

Wanneer u de grill in gebruik neemt, is gedurende de eerste vier minuten 300 watt aan elektriciteit vereist. Na vier minuten is er per uur 50 watt nodig. Dit is gelijk aan een standaard huishoudelijke gloeilamp.


Klik hier voor een overzicht van alle rookpellets.

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • BBQ Guru
  • KNJV
  • Grate Goods
© 2008 - 2022 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss