Ingrediënten voor 4 personen:

2 kg verse mosselen
2.5 dl. creme fraiche
1 dl. mayonaise
1.5 eetlepels droge witte vermouth
1 eetlepel fijngesneden bieslook
1 eetlepel fijngehakte peterselie
zout
versgemalen zwarte peper

Hulpmiddelen: rookoventje

Voorbereiding:

Spoel de mosselen onder stromend koud water. Verwijder de al openstaande exemplaren. Handel voor het roken zoals in de gebruiksaanwijzing is aangegeven. De mosselen kunnen niet allemaal tegelijk worden gerookt. Voor een hoeveelheid van 2 kilogram kunt u ze het beste in drie of vier porties verdelen.

Bereidingswijze:

Leg de mosselen met de hoge schelpdelen naar onderen gekeerd op het rekje in het oventje. Laat de mosselen zolang in het oventje liggen tot de schelpen zich hebben geopend. Ze zijn dan net gaar en hebben een fijne rooksmaak. Neem de gerookte mosselen uit de schelpen en houd ze warm. Maak het rookoventje schoon en laat er een volgende portie mosselen in roken.

De saus maakt u door eerst de creme fraiche even flink op te kloppen en daarna te vermengen met de mayonaise, vermouth, tuinkruiden en wat peper en zout. Verdeel de warme mosselen over voorverwarmde borden die u kunt garneren naar eigen inzicht. Geef de saus er apart in kommetjes bij.

Serveertips: geef er sneetjes licht geroosterd witbrood en kruidenboter bij.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Gastenboek

  • 12-08-2017 - Op 11-8-2017 een rookoven locarno (rvs) gekocht, volgende dag meteen...  lees meer
  • 08-08-2017 - Gisteren een aantal rubs besteld en diverse sauzen. Perfect geleverd,...  lees meer
  • 03-08-2017 - Ben afgelopen zaterdag, vanuit Nijmegen, naar de winkel gegaan om...  lees meer
Plaats een bericht

Nieuwsbrief

Meld u aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden
Onze service
  • Dries van den Berg
  • Visvoordeel.nl
  • Leer vis roken van Smokey John
  • The Smokey Bandits Nederland
  • KCBS
  • Primo Grill Dealer
  • tonystone low and slow bbq competition
  • NK BBQ Rookoven.com
  • NOJG
  • Reewild
  • KNJV
  • Browning
  • Big Green Egg
  • Intratuin
  • Visserslatijn Nederland
  • GoedeVis.nl
  • Dam Hengelsport
  • Demeyere Belgium
  • Bradley
  • Camerons Products
  • GrillPro
  • WildPlaza
  • Fire & Food
  • Barbecook
  • Stokes BBQ Sauces
  • Kamado Joe
  • Bricos
  • Oklahoma Country Smoker
  • Koken op Hout
  • Stockyard BBQ Sauce
  • Black Ranch
  • Haard Pakket
  • Point Virgule
  • FizzDizz
  • Jack Daniels Snippers
  • American Mississippi Sauces
  • Librije
  • BBQ Genootschap
  • Dutch BBQ Crew Rub
  • Solis Vacumeermachines
  • BBQ Guru
  • Aalferink
  • Yoder Smokers
  • Van de Mheen foodservice
© 2008 - 2017 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel