In 2010 heb ik afscheid genomen van mijn 40jaar oude rookton, het was voor mij een hele stap om de oude vertrouwede rookton te ruilen voor een moderne rookkast, de cilindrische rookton kwam nog van mijn opa, samen met hem en mijn vader hebben we er heel wat smakelijk plezier van gehad en eigenlijk alles al geprobeerd wat zoal in een rookton te roken is / wat paste in de ton

 

Er werd veel gevist en aangezien mijn opa jachtopziener in de Peel in Brabant was kwam er regelmatig een visje, paling of wild voorbij wat in de “reukton” veredeld werd.

de reukton werd iedere week wel gebruikt.   

Samen met Jan-Reimer heb ik in 2010 een moderne rookkast uitgezocht.

Niet te groot en veelzijdig moest die nieuwe zijn, en heb gekozen voor de Locarno rookoven

 

Nu heb ik die weer 7 jaar en heb er nog steeds veel plezier van !

Heel anders dan de oude ton stook ik deze met een elektro-gloei element warm, hij kan ook gewoon op de oude manier worden gestookt, dat was een pree voor mij omdat ik het moderne elektro-element met enige argwaan erbij heb genomen op advies van Jan 

 

Door het elektro-element blijft de kast mooi op de gewenste temperatuur, het droog en rookproces is nu perfect te regelen.

Grote vis zoals een zalmforel, vlees of kaas producten die beter liggend worden gerookt kunnen ruim plaatsnemen op een van de drie vakken in de kast, de keuze “bovenin, midden, of onderin de kast maak je zelf, capaciteit genoeg

Zo ook voor het vlees of vis die je hangend rookt heb je mijn inziens plaats genoeg, ik rook er vijf kilo paling er in een keer mee.

Twee weken gelden nog een leuk accessoir bij Jan gehaald voor koud te roken, het experiment was een paar mooie zalmmoten, koud gerookt, het resultaat was geweldig !

Kortom ben ik zeer tevreden met de Locarno Rookoven

Hij is zeer veelzijdig en makkelijk te bedienen voor een gevorderd gebruiker en voor de beginner, met ruim voldoende capaciteit.

Blijft betrouwbaar op temperatuur, ik gebruik hem zelfs in de winter.

 

Mvg Henk Aarts

 

  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • Dutch BBQ Crew Rub
  • BBQ Guru
  • KNJV
© 2008 - 2018 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss