Nieuw in ons assortiment zijn vlees & vis! Je vind de meest heerlijke stukken vlees en soorten vis in de vriezer in ons Experience Center.

Onder andere te verkrijgen zijn: spareribs, Boston butt, procureur, lamsrack, Texas BBQ worsten, zalmzijdes, forellen etc. 

Let op: vooralsnog alleen in onze winkel te verkrijgen!

(tekst gaat verder onder de foto)

Foto van Rookoven.com

Vlees: 100% Ireganic Beef van geselecteerde vaarzen uit Ierland.

In Ierland wordt het vee al eeuwenlang op dezelfde traditionele wijze gehouden. Ierland bestaat voor 80% uit grasland. Andere Europese landen zijn voor 40% met gras bedekt. De gemiddelde Ierse boerderij telt 36 hectare land, wat ongeveer gelijkstaat aan 55 voetbalvelden. Omdat boerderijen vaak relatief kleinschalig zijn - een boer heeft gemiddeld slechts 32 koeien - heeft het vee dus alle ruimte om lekker te grazen. 

Behalve dat het klimaat in Ierland perfect is voor grasproductie bestaat het land grotendeels uit kalksteen, een optimale grondsoort voor eersteklas gras. Daarnaast groeit er veel klaver, o.a. de shamrock. Deze soort klaver is niet voor niets het nationale symbool! Klaver is in staat om de stikstof aan de bodem toe te voegen en is daarmee een belangrijke bodemverbeteraar. Daarnaast bevat klaver veel natuurlijke proteïne waardoor het waardevol veevoer is. 

De combinatie van een grasdieet en volop lichaamsbeweging zorgt bij runderen voor een mooie en intense vleessmaak en voor vlees dat perfect past in een verantwoord consumptiepatroon. Zowel echte bourgondiërs als mensen die letten op hun gezondheid zijn het beste af met vlees van runderen die zijn opgevoed op een dieet van gras. 

Onze vaarzen zijn veelal Continental Crossbreed waarvan voornamelijk Charolais en Limousin. 

Nadat ze lekker buiten hebben gelopen worden ze nog een 70 tot 200 dagen bijgevoerd met een uitgebalanceerd dieet van verschillende granen, zodat ze mooi slachtrijp zijn. 

Speciaal geselecteerd!

Het vaarzenvlees wordt geselecteerd en verwerkt bij een klein gespecialiseerd familiebedrijf. Als de vaarzen zijn geselecteerd, worden deze weggehangen in een speciale rijpingscel. Daar hangen ze vier tot zeven dagen, langer hebben ze gewoon niet nodig. 

Waar worden deze vaarzen op geselecteerd?
- Juiste kleur
- Juiste vleesstructuur (mooi fijn van draad)
- Juiste leeftijd (maximaal 30 maanden oud)
- Juiste bouw / bevleesdheid
- Juiste vetbedekking

Waarom dit 100% Ireganic vaarzenvlees?
- Hoe ouder een dier, hoe meer bindweefsel in het spierweefsel. Hoe meer bindweefsel, hoe taaier het vlees. Doordat vaarzenvlees relatief 'jong' vlees is, heeft dit een natuurlijke malsheid. 
- Het vlees van deze vaarzen is buitengewoon sappig.

Kortom: een fantastisch verantwoord stuk vlees; botermals, super sappig met een zeer hoge smaakintensiteit en een buitengewoon prettig en fijn mondgevoel! 

Let op: vooralsnog alleen in onze winkel te verkrijgen!

Foto van Rookoven.com

Foto van Rookoven.com

 

  • Wildworsten van Slagerij Ter Weele
    Wildworsten van Slagerij Ter Weele

    Wildworsten van zelfslachtende slager Ter Weele.

    - Mangalitza droge worst

    - Herten droge worst met truffel

    - Herten drogeworst met venkel

    - Ree drogeworst met peper

    Bereidingsadvies: lekker dun en schuin snijden. Bereid met…

    € 4,95
  • Big Green Egg
  • Kamado Joe
  • Primo Grill Dealer
  • Bradley
  • Koken op Hout
  • Jack Daniels Snippers
  • BBQ Guru
  • KNJV
  • Grate Goods
© 2008 - 2018 Rookoven.com / Rookovens-online.nl | sitemap | rss